reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

reklama
może problem nie jest w płukaniu, tylko w schnięciu, za długo schnie i zostawia wilgotne zacieki. Może na to pomogłoby właśnie strzepywanie, bo ten ppuch nie leżałby w jednym miejscu

ja musiałam kiedyś wyprać szybko satynową kieckę, a ta za każdym razem schnąc zostawiała smugi na materiale. W końcu porządnie ją odwirowałam po ręcznym praniu i powiesiłam na wieszaku nad kaloryferem (wisiała na karniszu) dopiero to pomogło

joaszka mi sie najbardziej podoba pierwsze (ale może faktycznie za małe?)
a drugie to h&m, więc pewnie rozmiarówkę masz sprawdzoną

ja mam sposob na pranie kurtek puchowych.u nas kiedy kupuje sie takowe kurtki to od razu instrukcje daja i naprawde dziala.Kiedys wypralam kamizelke puchoa normalnie i powiesilam i d..sie z tego zrobila.na szczescie odratoalam a oto sposob:

Pierzemy normalnie w pralce nie dodajac plynu do zmiekczania.Potem koniecznie do suszarki (no problem jesli ktos nie ma) wlasnie z pilkami tenisowymi jak wspomniala nef (ja dodaje tez do prania ale najwazniejsza jest jednak suszarka) wystarcza 2-3.Wychodzi jak nowe.

U nas kupujac kurtki czasem dodawali nawet pilki:)

czyli patrzę mamy gust odmienny, bo mi najbardziej 3:-)

a czemu niby z H&M mam mieć sprawdzoną rozmiarówkę?
raz w życiu jej tam ciuchy kupiłam, za to w sporej ilości:-D86 i jest dobre ale takie na teraz, choć bolerko ma być na święta, więc prawie na teraz...

a to 3 to niby 92, ale wydaje mi się najmniejsze z nic wszystkich:eek:

poczekam aż laska wymiary przyśle i foto

kupiłam Olce na chrzest (październik 2010) sweterek z bestaplus, rozmiar 68. Do dziś go nosi i chyba na kolejny rok będzie ok:-D Tak więc z tymi rozmiarówkami w cały świat.
Nie pomogę w bolerkach, bo nie gustuję w futrzakach ;-) I już widzę, jak Olka zębami wyskubuje niteczki, ajć, aż mnie ciarki przeszły :-p

reklama
moja ma krótkie nogi, więc spodenki też zdarza się, że i 68 złapie:-)
jedynie body idzie wg.rozmiarówki i jest 86 a nawet 92, bo wolę jak większe.ale to też od firmy zależy...a i rajstopki to ma jedne 62...:szok:

muszę jej jeszcze parę bodziaków dokupić. rajstop mam hurtową ilość- ostatnio były w Biedronce po 8 zł, fajne i grube:-) a wcześniej w ReKids nakupowałam- z przeceny to i po 5, 50 były!
ale się rozciągają szybko...

Do góry