reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Tweenie- ślicznie Ola wygląda:-)ciekawe jak to jest, że ona w te 80 wejdzie?moja nie taka duża 80-81, ale ma długi tułów i pewnie temu ten krok jej się wbijał w cipuszkę:-D a czapkę mamy identyczną jak kombinezon, typu pilotka, w środku polar. roz. 48 ale ciut za duża mi się wydaje...no ale 46 już za mała. później wrzucę foto czapy.

Kropa- na allegro z przesyłką 107 kosztował. w sklepi 149,99...więc jednak ponad 40 zł taniej. My z kuponem zniżkowym zapłaciliśmy niecałe 130. na całych zakupach jakieś 40 zł rabatu.

reklama
tweenie olcia przesliczna

a ja kurcze zainwestowałam w jeszcze jedną czapkę do różowego kombinezonu. Kupiłam też r. 48 tylko ten jest zdecydowanie mniejszy (a może płytszy).
Poszłyśmy do sklepu dziecięcego po co innego, Gośka w swojej nowej czapie, a ta cały czas zsuwała się na oczy. Nie wiem jak ja ją mierzyłam. Chyba będzie na przyszły rok:baffled:

dzięki dziewczyny :-)
joaszka mamy też taką czapę, ale jeszcze na nią za ciepło jest. To jest 80, ale na Olkę jeszcze przydużawy jest. W sierpniu jak ją mierzyli miała 75 cm, nie wiem, ile teraz, ale trochę urosła.
Poluję jeszcze na jakiś dwuczęściowy, ale może mi zimy braknąć, zanim dobry rozmiar znajdę :-D
a która mówiła, że ma z tchibo? który model i jaki rozmiar?

DSC05872.jpg
to Zozol w pełnej krasie:-)
Ja to zostanę przy jednym kombinezonie. zwyczajnie nie mam kasy, a po drugie nie wiem czy jest sens...może jakieś 3 mce w nim pochodzi i co? teraz też mamy lżejszą czapę i na razie zakładam jej tylko kurteczkę. Jak w wózku to nogi przykrywamy śpiworkiem. ale ona na ogół już na nogach zasuwa więc tylko body i na to sweterek + kurtka, do tego rajstopy i spodnie, czapka , szalik, rękawiczki no i buty:-)

Nef- twoja ma fazę na czapki, a moja spodnie namiętnie sobie próbuje założyć, albo buty...:-)czasem też body:-D
wcześniej na podwórku czapkę ściągała, teraz dla odmiany czapka na głowie a ściąga rękawiczki...:no:

Ostatnia edycja:
sasanka ja nigdy nie miałam puchowej kurtki, ale moja mama pierze poduszki w pralce, a potem często strzepuje az do wyschnięcia. to strzepywanie jest bardzo ważne, żeby puch nie zbił się w grudki.

Gdzieś czytałam, ze ludzie piłki tenisowe wrzucają do prania puchowych kurtek, ale wydaje mi się, ze ważniejsze jest strzepywanie puchu w trakcie schnięcia.

reklama
Do góry