reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Tweenie- ślicznie Ola wygląda:-)ciekawe jak to jest, że ona w te 80 wejdzie?moja nie taka duża 80-81, ale ma długi tułów i pewnie temu ten krok jej się wbijał w cipuszkę:-D a czapkę mamy identyczną jak kombinezon, typu pilotka, w środku polar. roz. 48 ale ciut za duża mi się wydaje...no ale 46 już za mała. później wrzucę foto czapy.

Kropa- na allegro z przesyłką 107 kosztował. w sklepi 149,99...więc jednak ponad 40 zł taniej. My z kuponem zniżkowym zapłaciliśmy niecałe 130. na całych zakupach jakieś 40 zł rabatu.

reklama
tweenie olcia przesliczna

a ja kurcze zainwestowałam w jeszcze jedną czapkę do różowego kombinezonu. Kupiłam też r. 48 tylko ten jest zdecydowanie mniejszy (a może płytszy).
Poszłyśmy do sklepu dziecięcego po co innego, Gośka w swojej nowej czapie, a ta cały czas zsuwała się na oczy. Nie wiem jak ja ją mierzyłam. Chyba będzie na przyszły rok:baffled:

dzięki dziewczyny :-)
joaszka mamy też taką czapę, ale jeszcze na nią za ciepło jest. To jest 80, ale na Olkę jeszcze przydużawy jest. W sierpniu jak ją mierzyli miała 75 cm, nie wiem, ile teraz, ale trochę urosła.
Poluję jeszcze na jakiś dwuczęściowy, ale może mi zimy braknąć, zanim dobry rozmiar znajdę :-D
a która mówiła, że ma z tchibo? który model i jaki rozmiar?

DSC05872.jpg
to Zozol w pełnej krasie:-)
Ja to zostanę przy jednym kombinezonie. zwyczajnie nie mam kasy, a po drugie nie wiem czy jest sens...może jakieś 3 mce w nim pochodzi i co? teraz też mamy lżejszą czapę i na razie zakładam jej tylko kurteczkę. Jak w wózku to nogi przykrywamy śpiworkiem. ale ona na ogół już na nogach zasuwa więc tylko body i na to sweterek + kurtka, do tego rajstopy i spodnie, czapka , szalik, rękawiczki no i buty:-)

Nef- twoja ma fazę na czapki, a moja spodnie namiętnie sobie próbuje założyć, albo buty...:-)czasem też body:-D
wcześniej na podwórku czapkę ściągała, teraz dla odmiany czapka na głowie a ściąga rękawiczki...:no:

Ostatnia edycja:
sasanka ja nigdy nie miałam puchowej kurtki, ale moja mama pierze poduszki w pralce, a potem często strzepuje az do wyschnięcia. to strzepywanie jest bardzo ważne, żeby puch nie zbił się w grudki.

Gdzieś czytałam, ze ludzie piłki tenisowe wrzucają do prania puchowych kurtek, ale wydaje mi się, ze ważniejsze jest strzepywanie puchu w trakcie schnięcia.

reklama
Do góry