Joaszka, a nie probowalas na allegro kupic? ja kupilam za 90 zl dwuczesciowy coccodrilo sliczny. Tam naprawde sa fajne oferty, wyjdzie na pewno taniej ni za nowy
z zakupow to kupilam Poli wczoraj wozek skladany do samochodu, w koncu Inglesinę Trip. Brązowo-bezową, czyli w moich ulubionych kolorachj
pojechalismy do sklepu, gdzie je ogladalam i chcialam Polę przymierzyc do Trip i do swifta. Okazalo się, ze mają promocję, 10% taniej, swifta jus nie bylo, wiec wzielismy inglesinę. Za tę cenę mam taniej niz w jakimkolwiek sklepie intrenetowym plus oslonkę na nozki i folię przeciwdeszczową. Super się sklada i jest rewelacyjna. az mam ochotę ją gdzies wziąc na spacer
(tzn gdzies na maisto, a nie po wsi, bo we wsi muszę miec wozek masywny, czyli emmaljungę)
Marta, koleżanka ma Tripa już od kilku miesięcy i jest bardzo zadowolona, dokupiła tylko jakiś uniwersalny pałąk McLarena chyba, bo bardzo jej pałąka brakowało - mały próbował wstawać z całym wózkiem
Ale jest bardzo zadowolona.
Nef- nie zmieniłam jeszcze suwaczka
ma ich tyle, że przestałam liczyć i nie wiem ile ma
a jaki macie rozmiar kombinezonu i z jakiej firmy? bo ten co ja sobie upatrzyłam jak sprawdziłam to np. rozm. 80 ma 62 cm dł od karuku. Nie wiem ile ma 86...może jak 80 będzie dobre to uda mi się na allegro potem kupić. nie wiem jaką te COOL CLUB rozmiarówkę mają...No bo akurat 86 to tego nie widziałam. A akurat taniej wyjdzie o 30 zł (nawet z przesyłką)Jeszcze luknę w innym sklepie, kiedyś był fajny Coccobello za 65 zł, bo jakaś ubiegłoroczna kolekcja, ale ja durna na spodnie pchałam i wydawał mi się za mały...
My mamy taki:
Rozmiar 86, ale spodnie są akurat na długość, kurtka za to spokojnie wystarczy do końca zimy - dokupię tylko większe spodnie na wyprzedażach
dziewczyny, w czym śpią maluszki Wasze?
moja w spiworku z ikea, ale to taki podwojny z polarka. nie wiem, czy jej nie za zimno teraz, bo ja juz spie pod koldra. i w sumie chcialabym jakis cieplejszy spiworek, widzialyscie gdzies?
Marta, mój ma pajacyk/pidżamkę i śpiworek, mam dwa z lidla (fajne i tanie) i jeden z Nino, taki fioletowy:
NINO ŚPIWOREK 100 CM ANTYBAKTERYJNY (1930467108) - Aukcje internetowe Allegro
Ten z Nino jest dużo lepszy, fajnie się rozpina, jest odpowiednio ciepły (ani za ciepło, ani za zimno). Też się zastanawiałam, czy mu nie zimno skoro my pod kołdrą, ale M mi wytłumaczył, że jak jest otulony z przodu i z tyłu, czyli robi się jakby termos, to zupełnie inna bajka i inaczej utrzymuje się temperatura. I to chyba prawda, bo nie jest mu zimno, pocić się też nei poci
O kołdrze nie ma mowy, odkrywa się w sekundę. Gorsze są te welurowe z Lidla (pod spodem mają bawełnę), bo mają inną ocieplinę i czasem się w nich poci. Planuję kupić jeszcze jeden z Nino, w Koszalinie kupiłam go w sklepie za 38 zł, bo ostatnia sztuka była
my pod kołderką
tz. Zuzia, no i my pod swoją:-)
a kombinezon to 86 chyba będzie za duży...
To wymiary tego r 80:
- długość całkowita od karku 68 cm
- szerokość w pasie 37 cm x 2
- długość rękawa od pachy 23 cm
- długość nogawki od kroku 26 cm
Pomierzyłam i jest nawet zapas ok. 4-6 cm. także mierzę w sklepie i jak 80 będzie dobry zamawiam na allegro. o ile będzie jeszcze, bo znając mojego pecha to mi sprzed nosa ktoś zwędzi.
w tym drugim sklepie nic nie było. a jak było to też po 150 w górę. jedne fajny za 69 coccobello ale r.68...
to nasze zakupy
Kombinezon dziewczęcy 1-częściowy, rozmiar 86 - Ubranka dla dzieci - sklep internetowy Smyk.com
Szalik dziewczęcy - Ubranka dla dzieci - sklep internetowy Smyk.com
czapka identyczna jak kombinezon, typu pilotka, ale nie ma jej w internetowym sklepie, więc bez foto.
tyko rękawiczek ortalionowych szukam.
Może któraś chętna na Voucher do 5-10-15 na 30 %? ważny do jutra. ja nie wykorzystam, a kropa mówi, że nie jest pewna także jakby któraś jechała na zakupy to pisać-podeślę
a swoją drogą- ja mam pecha. na allegro ten kombinezon o 50 zł taniej, no w sumie 30 bo miałam zniżkę, ale oczywiście nie ma rozmiaru...tylko 80 i 74. liczyłam, że 80 będzie ok, no ale jak pisałam...rękawy i nogawki przydługie, ale w kroku ok.
a czapeczka to 48 (obwód). a jakie wsze dzieciaczki noszą?
Tak mi się wydawało, że ten 80 mały będzie, bo dł. nogawki 26 tylko - w naszym jest niby 33 i to na długość akurat... Cena na allegro nie powala, zwłaszcza jak doliczysz koszty przesyłki
Co do czapek, mamy taką z H&M
CZAPKA 86 *H&M* CZAPECZKA 12-18 m-cy PROMOCJA (1920464037) - Aukcje internetowe Allegro
Są aktualnie po 10 zł (na zewnątrz fajna dzianina, od środka polarek, ładnie otula i będzie ją nosił chyba do 18-tki, bo jest bardzo rozciagliwa, prawie na mnie dobra, a u niego nie odstaje), dla dziewczynek wersja fiolet, warto zainwestować, bo za rok na pewno jeszcze będzie dobra (mamy rozmiar 86). Radek ma obwód głowy 48-49, ale dużo zależy od czapki - fasonu, rozciągliwości. Mamy też taką z Rastera:
NAJPIĘKNIEJSZE CZAPKI pingwin RASTER 46-48 (1927661153) - Aukcje internetowe Allegro
rozmiar niby 46-48, ale jest spokojnie dobra, bo rozciągliwa. Mamy też inną z Rastera, rozmiar 48-51 i jest za duża
Trzeba mierzyć, albo kupować rozciągliwe