reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

u nas w domu wieczorem chlodno ale tak wszyscy spia i tak jestesmy przyzwyczajeni (w polsce okno uchylalam bo myslalam ze sie udusze).Mala spi w pizamce,na to spiworek ale rekawki odpinam bo nie chce jej za bardzo ruchow krepowac.Spi pod kocem nadal.Mysle ze jest ok skoro nigdy sie ni budzi,nie placze i nie choruje:)

reklama
marta cos w stylu kołdry, w srodku jest ocieplina, ale nie jakaś przesadnie gruba, wydaje się być bardziej zwarta niż w kołderce (mam kołdrę z Glucka to tam jest ocieplina bardziej puchata), a w śpiworku bardziej w stylu kombinezonu zimowego

my mamy często w nocy otwarte okno w kuchni, która sąsiaduje z sypialnią, więc teraz jak jest w nocy temp ok. -4 C narzucam małej jeszcze kocyk na śpiworek.

my pod kołderką;) tz. Zuzia, no i my pod swoją:-)

a kombinezon to 86 chyba będzie za duży...
To wymiary tego r 80:
- długość całkowita od karku 68 cm
- szerokość w pasie 37 cm x 2
- długość rękawa od pachy 23 cm
- długość nogawki od kroku 26 cm

Pomierzyłam i jest nawet zapas ok. 4-6 cm. także mierzę w sklepie i jak 80 będzie dobry zamawiam na allegro. o ile będzie jeszcze, bo znając mojego pecha to mi sprzed nosa ktoś zwędzi.
w tym drugim sklepie nic nie było. a jak było to też po 150 w górę. jedne fajny za 69 coccobello ale r.68...

joaszka ja mam taki kombinezon, w zasadzie Ola ;-) W smyku pomierzyłyśmy, a potem taki sam kupiłam nowy na allegro za 90 albo za 100zł. I czapę też do kompletu :tak:
Nef to Ty pokazywałaś te kombinezony z cocodrillo? Mierzyłyśmy ten z jasną kurtką, ten fason jest mniejszy niż reszta ich rozmiarówki, ale nie zdecydowałam się na tak jasną kurtkę. Mam dla Olki 2 jasne i jakaś porażka, po każdym spacerze powinny iść do prania. :baffled:

Olka śpi w śpiworze z Ikei, taki czerwony z żyrafą. Nie jest jakoś specjalnie ciepły, ale Olce wystarcza, i tak najczęściej mokra jest :eek: Czasem, jak jest jej chłodno, to takim cieniutkim małym kocykiem ją przykrywam jeszcze.

a jaki rozmiar macie tweenie? bo ja jednak myślę, że 80 będzie ok. i ten jest na allegro-107 z przsyłką....właśnie jedziemy do smyma mierzyć. czapę tez widziała,:-)

No i po zakupach. Kupiliśmy ten kombinezon roz.86. Kupiłam w sklepie, bo na allegro tego rozmiaru nie ma, a 80 jest za mały.Tz. jest na styk. Ten 86 ma za długie rękawy i trochę nogawki, ale za to w kroku się nie wrzyna jak ten 80. Zuzia nie jest jakaś wysoka, no ale 80 do lutego to bym nie ryzykowała...
W sumie chyba wszystko zależy od budowy dziecka i kroju. Bo niby mierzyłam Zuzę centymetrem i myślałam, że będzie dobry ten 80, a tu okazuje się, że nie.
Czyli jednak najlepiej przymierzyć, dlatego nie chciałam prze net zamawiać. Chyba, że tak jak mówiłam-mierzę w sklepie i jak jest to na necie zamawiam.

Kupiliśmy czapę do kompletu i taki niby szalik na rzepy, bardziej jak golf. Za wszystko ze zniżką 15 % wyszło 170 zł, więc jeszcze po bożemu.
Szkoda, że ortalionowych rękawiczek nie mieli.

Teraz jeszcze w grudniu jakieś śniegowce i krem na zimę Skarb Matki i taki sztyft na policzki, usta i nos, bo na razie mamy na każdą pogodę Bubchen.

a pod choinkę oprócz zestawu kuchennego to maskotkę myszki Minie, bo Zuzia ma body z Minie i ciągle chodzi, pokazuje i tylko "Mini, Mini":-D

a jak Wasze dzieci spią pod kołdrą, to się nie odkrywają? czy jakoś ją pod materacyk zakladacie?
Pola od zawsze w spiworkach, ale mysle, ze moze teraz zimno jej jest...

Joaszka, fajne zakupy. a w jakim sklepie ten polgolf kupilas, bo takiego czegos szukam?

Ja dzis sprzedalam wozek mutsy urban rider, co go dostalam od kuzynki. Pola wcale nie jezdzila nim, stal i sie kurzyl, wiec postanowilismy spieniężyc. Ale przyjechala baba i marudzila, ze splowialy, wiec jej opuscilam. Dla mnie to trochę wkurzające, bo jak kupuje się uzywane, to o wozku akurat wiadomo, ze budę będzie mial splowialą. no ale i tak się cieszę, bo kuzynka go nie chicala brac, poweidziala, ze mozemy zrobic co chcemy. to spieniezylismy i akurat prawie na inflesinę trip jest:)

Ostatnia edycja:
reklama
Marta- w Smyku. z tym, że on nie jest jakiś tam mega "zabudowany". to bardziej taki może polarowy kołnierz niż półgolf. a widziałam gdzieś takie solidniejsze ale nie pamiętam gdzie...
Fajnie, że wózek udało się sprzedać.
Ja cały cza powoli jakoś wyzbywam się ubranek. Wózek mamy jeden więc jeszcze rok, góra 2 posłuży, choć Zuzia już coraz rzadziej korzysta. Na podwórko wychodzimy bez. Biega sobie, huśta się itd. więc wózek tylko na wyprawy do miasta lub dłuższy spacer.

Pod kołderką moja śpi i się rozkrywa, no ale co tam...jak zobaczę, to przykryję, a jak nie to śpi rozkopana:-)

Do góry