reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

mysza a ja bym chciała, żeby moje dziecko znało jednak jakieś zasady.Tzn. wiem, że będzie próbowało te zasady złamać, ale ja wtedy będę o nich przypominać:tak: Ograniczanie wszystkiego do minimum nie uczy zasad, a wręcz przeciwnie - wszystko co w zasięgu raczki jest dozwolone.

joaszka
ładny kombinezonik, ale jak nie masz kasy to może faktycznie spróbuj coś ustrzelić na allegro.
Chciałam Ci pokazać sklep internetowy coccodrillo, ale juz niestety zeszłoroczne kombinezony się posprzedawały.Ja kupiłam tam jednoczęściowy za 75 zł, nowy ze starej kolekcji (ale to było poczatkiem września), a dwuczęściowy wyszedł mi ok.130 zł, też nowiuśki z metkami:tak:

eijf
nie ma co porównywać, tego co my miałyśmy (nosiłyśmy) za komuny, a co jest teraz. Wtedy było wszystko szaro-bure, sztywne i najczęściej kupione (czyt. zdobyte) na dwa-trzy sezony, czyli za duże, niewygodne. Teraz to tylko przebieraj, wybieraj, tylko kasy trzeba, możesz mieć wszystko

marta lubimy te same kolory:tak: pamiętam, że mnie spacerówka też mega cieszyła, no to zycze udanego pierwszego spaceru i połamania kółek;-)

reklama
Nef-ja mam podobnie.Wiadomo,nie dam dziecku noza do zabawy czy nie zostawie z wczesniej wspomniana goraca woda ale nie mam zamiaru chowac wszystkiego tylko dlatego ze w domu jest male dziecko.Niech sie uczy ze nie wszystko jest dla niej,ze cos moze popsuc,ze cos moze zabolec itd.Podam przyklad,na stoliku w salonie mam taka tace na ktorej stoja szklane pojemniczki na swieczki.Mala nie ma tego ruszac.to ze probuje to inna sprawa.dzis sie ze mna draznila i sprawdzala na ile moze sobie pozwolic.Doskonale rozumie ze nie moze bo jak tylko dotknela te tace to ogladala sie na mnie i czekala na reakcje i zaczela sie porba sil.Bylam konsekwentna i stanowcza i w koncu odpuscila.Nie mam zamiaru tego odstawiac. To samo z innymi rzeczami.zaraz za kanapa mam parapet i mam zamiar postawic tam kwiatki czy inne ozdoby.Poki co nie mam zabezpieczen do szafek i mam nadzieje ze nie bede musiala ich zakladac.Moja mama zawsze powtarza ze u niej krysztaly staly i wszystkie przezyly

eijf u mnie są szafki w których może robić kipisz, a są miejsca gdzie jej nie wolno nic ruszać (czasami te miejsca sąsiadują)
Krecią robotę zrobił mój M, bo pozwolił jej grzebać w biurku i już nie ma, że nie wolno:baffled:

Nie uznaję allegro przy zakupie ubrań.muszę zmierzyc i już.a bawić w odsylanie wymienianie mi sie nie chce.już ja buty przez net zamówilam i żałuję.ten na allegro byl o 50 zł tańszy,ale nies 86. Bo jakbym zmierzyła i byłby ok to bym zamowila.

joaszka co racja to racja
ja swój kombinezon wymieniałam, bo nie trafiłam z rozmiarem. O dziwo drugi, tej samej firmy był dobry.

łaa!!! właśnie spojrzałam na twój zabkowy suwaczek i jestem w szoku!!!:szok:
toż to Zu miała najwiecej zebolków na forum, jak moja gośka miała całkowicie bezzębną paszczę, a tu co teraz widzę? Gosik ma 12 sztukasów, a Zuzia tylko 9??? Ale się porobiło:-D:-D:-D

Nef-tez o tym myslalam bo pamietam ze dosyc pozno zabki mojej wyszly.jakis 9-10 mc à tymczasem ma juz 11 czy 12

Nef- nie zmieniłam jeszcze suwaczka:-Dma ich tyle, że przestałam liczyć i nie wiem ile ma:rofl2: a jaki macie rozmiar kombinezonu i z jakiej firmy? bo ten co ja sobie upatrzyłam jak sprawdziłam to np. rozm. 80 ma 62 cm dł od karuku. Nie wiem ile ma 86...może jak 80 będzie dobre to uda mi się na allegro potem kupić. nie wiem jaką te COOL CLUB rozmiarówkę mają...No bo akurat 86 to tego nie widziałam. A akurat taniej wyjdzie o 30 zł (nawet z przesyłką)Jeszcze luknę w innym sklepie, kiedyś był fajny Coccobello za 65 zł, bo jakaś ubiegłoroczna kolekcja, ale ja durna na spodnie pchałam i wydawał mi się za mały...

joaszka to policz koniecznie!!!!

ja mam kombinezony z coccodrillo
jednoczęściowy rozm. 80, długość od ramionka do końca nogawki (bez bucików) 69-70cm
P1040401.jpg
dwuczęściowy 86, rękawy ma nawet krótsze niż ten różowy, a spodnie trzeba mocno ściągnąć i są wtedy dobre już teraz
P1040402.jpg

dziewczyny, w czym śpią maluszki Wasze?
moja w spiworku z ikea, ale to taki podwojny z polarka. nie wiem, czy jej nie za zimno teraz, bo ja juz spie pod koldra. i w sumie chcialabym jakis cieplejszy spiworek, widzialyscie gdzies?

reklama
Do góry