reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

To sprawdze i te geoxy.powiem ci ze ja u swojej nigdy jeszcze nie zauwazylam spoconej stopki(?).w lecie miala buciki ze skorki (b.miekkiej) i z inna podeszwa niz teraz bo wtedy jeszcze samodzielnie nie chodzila

reklama
Kurcze, polecialam dzisiaj na szybkie zakupy i kupialm Poli dwie pary butów,. Niestety z pracy wrócialm juz jak ona spala, więc przymiarka potem.

Kupilam Ecco, rozmiar 22 (bo nie ma 21 zimowych). Teraz nosi 20. Z tego co czytalam, to powinien byc 15 mm luz. wiec chyba bedzie. Tylko ta cena....prawie 250 zł!! wyscielane lekkim polarem, z goretexem.

Potem poszlam do CCC bo mi się przypomnialo, ze polecalyscie. Tam buty ze skory, wyscielane takim polarkowym polarem za niecale 80 zł, rozmiar 21. tylko nie wiem, czy nie bedą się rozklejac lub przemakac...

mam więc dylemat. te ccc srednio mi się podobają, ale ecco boję się, ze za duze będą. nie chcę, zeby w nich czlapala.

takie butki jak pokazujecie, poolbuty, to POla ma z ecco i dla niej juz za zimno chyba, bo nogli lodwate. Ale dzisiaj rano bylo 1 stopien powyzej zera, wiec jak dla mnie to musi juz miec zimowe. zreszta ja tez w kozakach juz chodze...

marta-u nas jeszcze pogoda ok wiec pulbuty sie sprawdzaja.No a kozaczkow szukam tylko jeszcze nie znalazlam (jak cos to ma ugg'sy).Wystarczylyby tez takie za kostke.
moim zdaniem troche duzy przeskokjesli teraz nosi 20 a ty kupilas 22 no ale jak mowilam rozmiar rozmiarowi nie rowny wiec sprawdz jutro.Ja wiem ze raz kupilam za duze buty i przyjemnosci tym dziecku nie zrobisz.Po prostu jej spadaly.nie jestem fanka kupowania dziecku butow na zapas.Kupuje tak by dobrze lezaly w chwili obecnej.Pogodzilam sie z tym ze jest na takim etapie ze trzeba jej te buty kupowac czesciej po prostu.Ceny rzeczywiscie zwalaja z nog bo jej buty kosztuja tyle co moje ostatnie polbuty...No ale trudno,dziecko porzadne buty miec musi. z ccc nie mam doswiadczenia.Moze warto sprobwoac szczegolnie ze niedrogie a tamte moga okazac sie za duze.

ostatnio ktos wspominal o krzeselku dla dziecka i stoliczku.no wiec ja juz krzeselko zakupilam.Takie jakie planowalam DECO24.PL - Krzesełko Lou Lou Ghost kolorowe . do tego chce kupic taki standardowy stoliczek z ikei tylko ze lakierowany (bo bialy matowy gdzies sie w domu wala) by osiagnac taki efekt jak na zdjeciu.Krzeseleczka jeszcze jednak nie uzywamy bo mala jest jeszcze po prostu za mala.Nie dosiega nozkami do ziemi a poza tym wspina sie na nie i bardziej ja to interesuje od siedzenia.No ale mysle ze za jakis czas bedzie ok.pewnie za pare mc bedzie juz bardziej zainteresowana rysowaniem,plastelina i takimi tam:)
loulou.jpg

idz wez mala pod pache.nie kupuj przez internet chyba ze mozesz oddac.tu nie chodzi tylko o rozmiar bo buty roznie leza na nozce.moja z tej samej firmy w jedne nie wchodzila jakies waskie u gory byly czy co.
ja to w ogole w innym kierunku bucikow szukam.myslalam tez o tych Shoesme BF111065 A-1834/Prata | mooieschoenen.nl tylko wolalam brazowe bo mala juz tego koloru buty ma (fakt ze polbuty).
jak poprzymierzasz geoxy to daj koniecznie znac .moze nawet zobaczysz te ktorego linka wkleilam wczesniej?

czy ty szukasz takich bardziej na snieg?bo ja planuje ze skorki a sniegowce swoja droga ale mam nadzieje ze ten snieg za dlugo nie polezy.z doswiadczenia wiem ze przewaznie tylko pare dni a reszta bez

marta a może superfit? rewelacyjne są te buciki. Albo kornecki, emel, też bardzo dobre, a dużo tańsze. I jeśli masz factory, to tam też sporo taniej są buciki.
ecco kupiłam na teraz i nigdy więcej. Wydałam na nie kupę kasy, a są beznadziejne, zero wentylacji. Nawet jak jest zimno, a Ola ma tylko rajstopy i to cienkie, to noga jest przepocona. Porażka jakaś strasznie jestem wściekła na te buty, bo chciałam kupić jej coś porządnego. Teraz częściej zakładam jej buty z ccc za całe 29 zł, niż te ecco za 260...

dzięki za podpowiedzi! mamy factory w Poznaniu, ale na drugim koncu miasta. a cale miasto rozkopane. a czy w factory są z zeszlego sezonu rzeczy, czyli np letnei buty, czy na ten sezon tez?

zastanawialam sie nad decathlonem?
ja bym chciala dla niej na teraz butki takie za kostkę, ocieplane lekko, typu polar czy lekki mis, a nie stricte kozaki jeszcze.

oddalam i ecco i te z cc, jedne za duze, drugie za male. myslę o geoxach, ale muszę je przymierzyc dopiero. w sobotę wyruszamy na zakupy:)

marta ja byłam z miesiąc temu w factory (też na drugim końcu, albo i dalej :nerd:) i były takie półbuty i zimowe. Geoxy, naturino, superfit były ok 150-160 (oczywiście sporo droższe też), u nas na osiedlu te firmy kosztują 200+.
ja pozostanę wierna emelom, bardzo mi się podobają i się sprawdziły. Wyglądają na tandetne, ale nic im się nie dzieje. Olka raczkowała w nich po chodnikach i w zasadzie się nie zdarły. I są dużo tańsze od reszty, a atestów mają więcej :tak:
Na teraz nie kupuję już butków, jak jest zimno, to zakładam jej ocieplane rajstopy i te ecco właśnie, ale to bardzo rzadko, bo chce mi z nich wypłynąć :baffled:

reklama
w końcu pojechaliśmy na zakupy butowe. byliśmy w deichmanie, gdzie bardzo fajne sa butki elefanten. te z kolekcji lato/ciepla jesien naprawdę rewelacja! miękkie, skórka, cud malina. zimowe natomaist dla Poli za szerokie.

Kupilam więc z jakiejs firmy butki na rzepy nad kostkę, wyscielane polarem, rozmiar 21 i wyzsze do okolo polowy lydki z takim cieplym polarem, rozmiar 22.

przymierzylysmy chyba z 20 par, bylo w czym wybierac, na dodatek kolo siedziska byl telewizor i Pola z zadowoleniem ogladala bajki, przymierzala, chodzila miedzy regalami itd. za dwie pary butow plus papcie dla taty i impregnat dalam 220 zl, czyli rewelacja w porownaniu do ecco!

na wiosnę na pewno wrocę tam po buciki z elefanten. wszystkim gorąco polecam deichmana:)

Do góry