reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

kropa jeśli takie fajne to, może kupię te decathlonowskie śniegowce jako drugie buty, albo ciut większe od tych co już ma, żeby były na później. Tylko, że mi najbardziej pasują szare dziewczęce, a ich nie ma niestety we Wrocławiu (przynajmniej tak wynika z www). Dobre opinie też czytałam o ichniejszych trampkach.
Ja kupiłam jako obuwie po domu trampki z coccodrillo i stopa małej się poci , zaczęłam jej więc ubierać "adidaski" elefanten. Najlepiej było w paputkach całych ze skóry, ale chyba gorzej jej się chodzi, bo są za miękkie.

marta ja mam i takie ze skórki pod kostkę i jak zimniej to wyższe z delikatnym ociepleniem.
Też zaobserwowałam kilka razy zimne nózki i te lekkie buty zakładam tylko wtedy, jak wiem, że zaciągnę śpiworek. Bo my już mamy w wózku śpiworek polarkowy:-D
A butki mogłabyś wziąć bez mierzenia, jeśli byłabyś pewna, że ecco szyje wszystko tak samo. Ale jest kwestia tęgości, innego fasonu, więc troche ryzykowne, zwłaszcza, że mała zaczęła chodzić i dopiero teraz tak naprawdę będzie eksploatować buty... przynajmniej zgodnie z przeznaczeniem :-D (bo moja strasznie zdzierała raczkowaniem).
Albo jak nie chcesz targać dziecka do sklepu, weź buty z możliwością zwrotu.

reklama
Kropa, a jaka cena?

Marta, 49 zł :)
No i eijf ma rację, rozmiar rozmiarowi nie równy, nawet w tej samej firmie - ja dziś pogrzebałam na stronie Bartka i co but, to inna rozmiarówka - w jednych 23 to wkładka wewnętrzna 15, w innych 14,2, a w Geoxach wkładka 14,2 mm to był rozmiar 21... Poza tym w zimowych sporo jeszcze zależy od ocieplenia.

Nef, pokazałam dziś sąsiadce i jutro gna do Decathlonu ;) Dla mnie też będą to drugie buty, na większy śnieg. Radek o dziwo nie chciał ich ściągać dziś z nóg :D A jeśli chodzi o kolory, to są w Decathlonie jeszcze inne, podobne śniegowce, równie elastyczne i ciepłe, ale do kostki ze specjalnej gumy - na stronie ich nie ma, nei wiem dlaczego, ale tak jest większy wybór kolorów :) Poza tym mają spory wybór kombinezonów i zestawów kurtka/spodnie w przystępnych cenach oraz dużo fajnych rękawiczek (kupiłam mu polarkowe z zamkiem po zewnętrznej stronie, dzięki czemu łatwo je założyć) :)

no wlasnie jak te geoxy?mnie sie jakies duze wydawaly.widzialam rozmiar 22 bo nie mialam czasu czekac na 21,zreszta nie wiem czy mieli.

teraz doczytalam ze rozmiar 21 to ponad 14 cm?to duze raczej

eijf, dla mnie geoxy były super. Pięknie trzymają nóżkę, bardzo ładnie Radek w nich chodził. Niestety wyrósł z tych 21 - 14,2 mm to nie jest dużo, to standardowo. Teraz mamy 22 z Antylopy i one mają wkładkę 15 cm.

Nef, Marta - problem z Decathlonowymi jest taki, ze tam rozmiarówka jest co 2 numery, czyli np. 22/23, 24/25. Kupiłam 22/23, trochę luzu Radek ma, ale nie za dużo. Niestety następne były już o jakieś 1,5 cm dłuższe + 0,5 cm luzu w tych 22/23 to dla nas za dużo :( Ale z drugiej strony, nie są to jakieś drogie buty i spokojnie mogę kupić drugie, a te sprzedać komuś nawet za parę groszy :) poza tym są tak ciepłe, że nie zostawiam jakoś dużo miejsc na skarpety i inne cuda, bo zwyczajnie wystarczą zwykłe rajtki lub w największe mrozy takie grubsze - noga też się nie może pocić :)

widze po reklamie na bb ze w tym mc otwieraja gap w warszawie.oj jak zazdroszcze bo my nie mamy wiec jak chce to musze sprowadzac z anglii co nie zawsze jest fajne bo wiadomo,lepiej czasem cos zobaczyc.Lubie gap'a nie tyle ze ma swietna jakosc (choc jak dla mnie ok) ale fajne te ubranka po prostu maja i wg mojej szwagierki najlepsze dzinsy:)sama z wszystkiego raczej do tej pory zadowolona bylam tak wiec warszawianki,zazdroszcze

reklama
Do góry