reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

marta hehe, ja elefantenki odkryłam jak byłam w ciąży:tak:i od razu się zakochałam w tych małych bucikach:-D
nam ich kozaki bardzo podpasowały (a Gosia ma wąską stópkę), zwłaszcza, że mają w środku owczą wełnę:-)

miały być to nasze jedyne kozaki... ale wybraliśmy się w końcu do Decathlonu i pokusiłam się o śniegowce (r.22/23) , takie jak kupiła kropa, bo to tylko 49zł - niech będą na zmianę, albo choćby po to, żeby przetestować tą firmę. Faktycznie podeszwa daje się zginać, a w Demarach była zupełnie sztywna.
Spodobały mi się też butki sportowe z efektem gołej stopy, wzięliśmy jako kapcie na zime - z zewnątrz bawełniane, a w środku lekki misiu. Decathlon - obuwie buty DOMYOS - Light baby shoe DOMYOS - do zabaw sportowych w sali. Gosia śmiga w nich, jak w tych skórzanych paputkach, a są cieplejsze. Polecam:tak:

reklama
u nas decathlon ciągle zamkniety, wiec tam nie dotarlam,. jak juz otworzą to sniegowce tez kupimy.
Domyos mamy takie z pianki jak do nurkowania, ze spodem podgumowanym, bardzo to wygodne paputki Poli. wyglądaja podobnie, tylko material inny. moze na zimę tez jej kupię, jak juz otworzą.o, dokladnie to takie.
http://www.decathlon.com.pl/PL/light-baby-shoe-129509153/

Nef, a jakie macie te kozaki z elefanten? bo zadnych takich jak opisujesz nie widzialam, tylko bardziej takie sniegowcowe

ach, jest jeszcze jedna rzecz w decathlonie, która spodoba się każdemu malcowi - WÓZKI!!! :-D:-D:-D

hehe, mają takie fajne koszyki na zakupy, które są wyższe i mają kółka, mama może je ciągnąć za sobą, a dziecko pchać... frajda, że hej!

a ja nawet nie mialam jeszcze czasu szukac butow...masywne te wasze,kurcze ja o nieco innych myslalam a takie jakie pokazujecie to na naprawde tegi snieg...:baffled:

marta tweenie jak sprawdzałam na forach opinie o kozakach z deichmana, to marka dei-tex też była bardzo polecana na zimę

eijf bo u nas w zimie zimno, nawet jak nie ma śniegu. kozaki muszą być ciepłe:tak:

nef-temperatury chyba podobne?

ja bedac w biegu za ostatnimi rzaczami weszlam do tego sklepu geoxa by sprawdzic te buciki ktore mi ostatnio w oko wpadly.Rozmiary zaczynaja sie od 21 ale jakas duza ta 21 bo wkladka wew miala 14 cm.Musze zmierzyc stope mojemu dziecku ale wydaje mi sie ze beda niestety za duze (i szerokie chyba tez).szkoda.No bylam bez malej wiec przymierzyc nie moglam.Moze po powrocie.

reklama
eijf ja mam taką metodę, że najpierw buta mierzę na długość słomką dociętą do długości stopy dziecka, a dopiero potem zakładam buta i sprawdzam czy dobrze leży

Do góry