reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Sasanka, mi podobały się dokładnie te same rzeczy! tylko te ograniczone finanse sprawily, ze wybralam sukienkę. ale planuje kupic tez taki sweterek dluzszy cieply i sztruksiki tez mi się podobaly!

reklama
sasanka-kupilam malej ten sam zestaw z tymi fioletowymi spodniami i sarenka.nad butami tez sie zastanawialam ale nie wiem czy sa odpowiednie dla takiego malucha.moze jako butki dodatkowe,raz na jakis czas jesli dziecko juz porzadnie chodzi.
co do hm to ja sie napalilam bo patrzac na zdjecia te rzeczy wygladaja super a pozniej na zywo czesto sie rozczarowuje.np podobal mi sie taki zestaw gdzie byly brazowe spodenki i sweterek jakby w panterke ale w sklepie ten sweterek jakis szorstki,niemily w dotyku byl.tak wiec roznie to w tym hm bywa ale jakby nie bylo ceny przystepne.
w sumie fajny jest ten jasny sweter wiec moze warto sie wybrac i przyjrzec.

marta, to kup jej spodnie nieprzemakalne i wtedy starczy jeden kombinezon, a spodnie są fajne też i na jesień - my już używamy, Radek łazi po kałużach, siada na mokrym piasku i jest super :) Mamy takie:
Qrka.pl - Sklep Reima/Ewers - Markowe ubrania dla Twojego dziecka - Spodnie przeciwdeszczowe Vaahto rozmiar : 086
Są w srodku wyściełane fajną podszewką, zakładamy na zwykłe spodnie, do tego kalosze + płaszczyk przeciwdeszczowy i deszcz nam nie straszny :) Sprawdzają się też zimą założone na spodnie ocieplane :)

wczoraj kupiłam dla Gośki fajne kaloszki z ocieplanym wkładem, o takie:
STORMIC LUX PRINT c

i chyba z tej firmy wezmę śniegowce, bo mają ładne wzory, dobre opinie na necie i są ocieplane owczą wełną.Wcześniej myślałam o śniegowcach z decathlonu, ale te chyba fajniejsze i na pewno więcej wzorów.

któreś z tych, jeszcze przymierzymy na żywo i wtedy zdecyduję
JOY b
LITTLE LAMB a

ja nie planowalam sniegowcow i kombinezonu ale moj mi zapowiedzial ze kupimy...
nef-mnie sie te kremowe bardzo podobaja!

fajne te śniegowce. ale w Poznaniu widzę, ze dystrybucja tylko w jakis niszowych sklepach mysliwskich jest! musze do nich napisac, czy w jakis dzieciecych tez maja

We Wrocławiu będą w Arenie (to taka hala targowa) u tej samej Pani u której kupiłam kaloszki, a na stronie producenta też jest podany tylko jeden dystrybutor (jakiś sklep myśliwski). Myślę, że warto popytać w Poznaniu na jakichś małych stoiskach z obuwiem dziecięcym, zwłaszcza jak będą mieli kaloszki tej firmy.

I uwaga na rozmiary, są zawyżone. Gosia nosi 20-21, a kalosz kupiłyśmy rozm. 22-23, bo ten mniejszy był bardzo na styk, brak miejsca na wzrost stopy.

No i ceny maja super, na allegro chodzą po 45-60zł w zależności od modelu:-D

reklama
Do góry