reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

marta-ja wielkie zakupy zawsze planuje ha ha ale w praktyce to roznie wychodzi.Przyznaje bez bicia ze mam fiola na punkcie kupowania rzeczy dla malej ale za to sobie w o wieeele mniejszej skali rzeczy nabywam niz kiedys.choc teraz obiecalam sobie zakupic choc jeden nowy zestaw jesienny ale to jak bede miala czas by isc bez malej.
jesli chodzi o zare to mnie sie ubranka bardzo podobaja ale oni np duzo bezu i innego tego typu kolorow maja i niestety to nie sa kolory na moje dziecko bo ona taka bledzinka jest.ostatnio poszlam po plaszczyk i fajny byl ale co z tego skoro kolor skopany.Butki tez maja swietne ale nie sadze by byly to odpowiednie butki na dzieci ktore dopiero cwicza chodzenie.Moze pozniej?Choc znajoma kupila na lato sandalki i dziecie szorowalo ziemie a one naprawde wygladaja jak nieuzywane!
ja z plaszczyka zary jestem zadowolona,ze spodni tez ale znow koszulki czy sweterki to taka sobie jakos maja.widzialam lepsze...

znalazlam plaszczyk dosyc fajny (oczywiscie musze obmacac moze maja w sklepie) i teraz dylemat bo gdybym miala wybierac to chyba granatowy ale kurtke na zime granatowa chce wiec nie kupie dwoch podobnych.rozowy chyba tez ok? (te pierwsze dwa na gorze) http://www.kakketula.nl/z8-m-101.ht..._campaign=Z8&utm_medium=cpc&utm_source=google

Ostatnia edycja:
reklama
Marta możesz spróbować kupić szmaciane sandałki befado (duży wybór mają w Bartku), zresztą jak mała tylko tupta to i pełne będą ok.
Ja dlatego tak wartuje z wyborem butów, bo mi ciężko zaakceptować, że powinien być luz, a moje dziecie ma taką wąską stópkę...

eijf nasze sandałki mają raczej sztywniejszą podeszwę, taką zachodzącą na nosek buta i usztywniony zapiętek (Elefanten). Miękkie podeszwy mają butki Emel, ale one wydają się takie delikatne. Goska dużo raczkuje i te Emele pewnie zdarłaby po 2 dniach.

A ja dziewczyny nie lubię zary. Tak z ciekawości ze dwa razy weszłam i nigdy nic mnie nie zachwyciło, ale to rzecz gustu. Za to bardzo lubię cocodrillo, h&m też ma często ciekawe ciuszki dla dzieci. Poza tym zdarza mi się kupować ciuchy polskich producentów, zwłaszcza czapeczki (boskie) i bluzeczki.

Eijf, mi bardziej podoba mi się różowy płaszczyk, niż granatowy... ale ja mam zboczenie na punkcie różu:tak: odkąd mam córkę nawet w mojej szafie pojawiło się kilka różowych i fioletowych rzeczy:-D

nef-no moja zdarla swoje biale delikatne butki do bolu:)z ta zara to zalezy jaka mam faze he he.ogolnie czasem tylko zdarza mi sie tam cos kupic a to dlatego ze kolory nie takie choc akurat ubranka mi sie podobaja i z plaszczyka kupionego na wiosne jestem bardzo zadowolona.mala nosi go do dzis!ostatnio kupilam zestaw ubranek kiedy przyszly te uggsy bo mi sie skojarzyly z nimi wlasnie.
co do rozu to ja sie go wlasnie czesto boje...podoba mi sie ale co mi sie nie podoba to to ze standardowo ubiera sie dziewczynki w roz he he. ale kolorek bardzo ladny i mala nawet dostanie rozowy pokoj o co bym siebie nigdy nie podejrzewala!:))
a co do polskich firm to choc nieczesto mam okazje zawitac do kraju tak kupilam cos z cocodrillo ale szczerze mowiac jakosc bluzeczki mnie nie powalila.troszke sie zmechacila i to szybko .za to jestem zadowolona dosyc z innej polskiej marki ktora sie nazywa besta plus.kilka rzeczy u nich kupilam (pare kiecek,kurteczka,gesty,bolerka itd) i sa jak najbardziej ok!

kropa też lubię smyka, a w c&a mam wrażenie, że fajniejsze są rzeczy dla chłopców
a z takich co nie lubię, to 5-10-15. Moja jest szczypiorkiem i przez ich pajacyki ramionami wychodziła:baffled:

wrócę już do starego pytania... co z biustem po zakończeniu karmienia?
Minął miesiąc od ostatniego cycania, myślicie, że mogę kupić już bezpiecznie jakiś biustonosz? Pod naciskiem jeszcze jakaś kropelka poleci.
Na razie śmigam w biustonoszach, które nosiłam w I i II trymestrze ciąży, ale są trochę za duże. Zakupiłam tylko jeden nowy, bo idę na wesele i potrzebowałam bardotkę. Rozmiar zmalał, ale jest większy niż przed ciążą, generalnie biust wygląda dobrze, bardziej brzuch mi się nie podoba:sorry:

Ja racjonalnie myslec nie potrafie jesli chodzi o rzeczy dla dzieci...zakupy dla siebie ciagle odkladam...zaczelam kompletowanie garderoby na jesien.niestety na przecenach tego nie dokonam bo to przewaznie ubranka letnie.kurcze to w Pl dopiero przeceny sa?u nas sie wlasnie koncza.
Przyznaje ze wielka frajde sprawia mi wyszukiwanie tych slicznosci tylko boli ze kurtki i buty szczegolnie sporo kosztuja.
Po rzeczy na codzien wpadne do h&m bo widzialam pare rzeczy ktore sa ok
sasanka-ten twoj komplecik mi sie nie otwiera.wyskakuje strona gl

sasanka we Wrocławiu przeceny zbliżają się ku końcowi, są tzn. trzecie obniżki, niby najtaniej ale też najbardziej poprzebierane

witajcie

co do zakupow to tez jestem wariatka i nie kupuje sobie a bardziej Julce ostatnio bylam w Kielcach i nabylam w smyku kilka czapek na jesien w promocji i super komplecik jesienny wstapilam do 5-10-15 (choc nie lubie tam kupowac ze wgledu na jakosc tych ubranek) ale byla taka przecene i kupilam za grosze spodenki welurowe w super koralowym kolorze oraz bluzeczke z sukieneczka welurowa za to wszystko dalam 25 zl wiec jak sie zeszmaci to nawet nie szkoda :)

w sobote wybieram sie do W-wy na przeceny a dokladnie do Marek do galerii i mam nadzieje ze juz cos bedzie w przecenie lubie h&m maja sliczny zestawik ktory musze julce nabyc a dokladnie taki

Only for baby | H&M

Kropa - bylas moze na zkaupakch w w-wie sa juz przeceny ??

sasanka, już po przecenach - gdzieniegdzie jakieś resztki leżą, ale to albo rozmiarów nie ma, albo brzydkie :( Przeceny przez cały lipiec były, teraz to już królują kolekcje jesienno - zimowe.

wrócę już do starego pytania... co z biustem po zakończeniu karmienia?
Minął miesiąc od ostatniego cycania, myślicie, że mogę kupić już bezpiecznie jakiś biustonosz? Pod naciskiem jeszcze jakaś kropelka poleci.
Na razie śmigam w biustonoszach, które nosiłam w I i II trymestrze ciąży, ale są trochę za duże. Zakupiłam tylko jeden nowy, bo idę na wesele i potrzebowałam bardotkę. Rozmiar zmalał, ale jest większy niż przed ciążą, generalnie biust wygląda dobrze, bardziej brzuch mi się nie podoba:sorry:

Ja skończyłam karmienie, jak Wojtuś miał 10 miesięcy, bo nie wypijał już dużo i wszystko naturalnie mi powoli zastopowało. Już wtedy za wiele pokarmu nie miałam, a od tamtego czasu generalnie nic już mi się nie pomniejszyło, więc myślę, że śmiało możesz kupować nowe biustonosze, nawet jeśli coś się zmieni, to już raczej niewiele. U mnie też biust jest odrobinę większy niż przed ciążą, ale to przez to, że skóra się po prostu rozciągnęła, sam biust już nie jest tak jędrny i wypełniony jak dawniej - tyle dobrze, że nie miałam go dużego, więc nie wygląda tragicznie ;]

reklama
dziewczyny, nei wiem, czy załapałyscie się na przeceny w tesco? - 30%, było do 31 sierpnia, ale jeszcze ta promocja trwa. na ciuszki dziecięce.

kupilam malej sztruksiki z bawelnianą podszewką, kurtkę i trochę body.

bylam tez w HM, tyle fjanych ciuchow, ze szok! mialam tylko przy sobie 80 zl, więc kupilam tylko jedną sliczna sukienkę wełnianą, na nadchodzącą jesień
Product Detail | H&M GB

ale podoba mi się tyle rzeczy, że chyba wrócę po jeszcze!

Do góry