reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

nef-no pewnie ze ma prawo.mnie tylko chodzilo o to ze z mala po prostu niewygodnie jest mi kupowac ubrania dla siebie.zreszta taka chwila dla siebie tez jest ok a mala moze zajac sie tatus.dziecko w sklepie moze sie nudzic i meczyc co czesto obserwuje widzac inne rodziny a poza tym nie wszystkie meijsca sa wskazane dla malucha.przewaznie jednak targam ja ze soba
co do bucikow to ja oczywiscie czekam z takimi prawdziwymi jesienno-zimowymi przynajmniej do wrzesnia ale te sa takie specyficzne bo cale mieciutkie i w srodku duzo tego puchu.mysle ze beda dobre bo maja jeszcze miejsce.tosa takie butki dodatkowe,jak mowilam by ogrzac stope czy po prostu od czasu do czasu. UGG Australia Boo 9 | UGGS Nederland
a z tych porzadnych do chodzenia to planuje cos z tych Baby-proof, collectie babyschoenen, kinderschoenen no ale to dopiero gdzies we wrzesniu.

reklama
marta, tych rajtek disneya nie polecam - mieliśmy takie z myszką niebieskie do raczkowania, ale te absy się po jednym praniu poodklejały, no i po jednym założeniu kulki się robią :( My od początku kupujemy z firmy Yo! i są super (za radą koleżanki z 5-letnią łobuzicą)"
RAJSTOPKI RAJSTOPY ABS r.80-86 - YO! YORKER (1748885665) - Aukcje internetowe Allegro
Sezonowo sa do kupienia w Pepco, ale droższe, A na allegro trzeba uważać na podróby :(

no to szkoda, że wcześniej nie pisałas, bo juz kupilam. przyszly obie paczki, jedne disneya i drugie jeszcze, co Nef znalazla na allegro. na razie nie nosimy, bo cieplo, ale mam nadzieje, ze nie bedzie najgorzej!

w związku z nowo nabytą umiejętnością chodzenia za rączki i zbliżającym się urlopem zakupiliśmy sandałki firmy Temar, takie
TEMAR - Buty dla twojego dziecka
Znacie tą firmę? Jak ją oceniacie?

Wydają się być porządnie zrobione ale mam wątpliwości czy nie są za duże i za luźne na moją małą.
Niby w nich fajnie stawia kroczki i ma luz tak 0,5cm może 0,8 cm, ale jak trzyma luźno stópkę, to da rady je ściągnąć bez rozpinania. Nie miałam juz siły i czasu szukac lepszych sandałków...
Ech... ja osiwieję przez te buty:baffled:

Mi się te sandałki podobają. a wielkość chyba ok, jak jest pól cm luzu. to że może zdjąć, to chyba zawse się zdarzy. moja buty na przylepce sciąga a teraz wiązane tez

My tez kupilismy butki, ale jednak nei sandałki. stwierdzilam, ze przydadzą się malej na łązenie po lotnisku czy restauracji (Tez za rączki) lub ewentualnie po chodniku jakby się upierala. O ,takie właśńie
eccoshop.pl - Obuwie Kids ECCO MIMIC ESPRESSO/ESPRESSO SCAR 07307151741-20

kupilam ecco z przeceny, kolekcja wiosna lato. na jesien tez moim zdaniem się nada. ma luz ok cm, rozmiar 20.

teraz jednak myslę, ze moze trzeba bylo sandalki tez kupic? bo tam jednak gorąco będzie.... ech te decyzje!

Nef-niestety nie znam firmy wiec nie pomoge w ocenie.mysle ze ten luz jest ok,nie stresuj sie nim za ardzo.a jak podeszwa?ja dopoki mala samodzielnie nie bedzie chodzila kupuje butki z bardzo elastyczna podeszwa a jak zacznie chodzic to przejde na takie inne gdzie podeszwa tez elastyczna ale nieco grubsza.
tak w ogole to jestem na etapie szukania butkow na jesien (te uggsy kupilam ale to takie na raz na ruski rok ,bardziej do ozdoby he he).wszystko zalezy jaki plaszczyk bedzie miala.poki co widzialm kurtke na zime czy jesien tez jak juz sie chlodno zrobi ale tylko na necie.Jutro skocze do sklepu zobaczyc czy juz wisi i wymacac:) tak w ogole to musze mala obkupic na jesien bo w szafie jakies letnie bardziej rzeczy.ostatnio fajny zestaw w zarze kupilam.przede wszystkim podobaja mi sie takie krotkie spodenki pod ktore zaloze rajtuzy BERMUDAS WITH PLEATS - Skirts and Bermudas - Baby girl (3-36 months) - Kids - ZARA Netherlands do tego kremowa bluzeczka zlisteczkami i brazowe bolerko. ah jak ja uwielbiam kupowac dla niej ciuchy! (powinnam sie wziac za wlasne ale co tam) .taka kurtke wypatrzylam na zime (tam gdzie ta dziewczynka na gorze ciastko wcina ale kurteczki jeszcze na stronie nie ma) kinderjassen & baby jassen online kopen? | lief! lifestyle , a buciki to pewnie takie (jak juz chodzic bedzie umiala) kozaczki:(pierwsze lub drugie) Shoesme i polbuty : (kolor jeszcze nieznany bo troche od kurtek zalezy) http://www.kleertjes.com/fh.html?fh_view_size=12&fh_start_index=12&omitxmldecl=yes&fh_secondid=2000073017_16683_0&fh_lister_pos=20&fh_location=%2f%2fkleertjes%2fnl_NL%2fis_available%3E{true}%2fcombi_size%3E{sh_20}%2fseason%3Ewinter%2fcombi_size_range%3E{s_range_b}%2fgender%3E{meisjes}%2fbrand_group%3Eshoesme&fh_eds=%C3%9F&fh_refview=lister , a na teraz dopoki jeszcze samodzielnie nie chodzi to cos takiego (miekka podeszwa) http://www.kleertjes.com/fh.html?fh_view_size=12&fh_start_index=12&omitxmldecl=yes&fh_secondid=2000073008_16665_0&fh_lister_pos=22&fh_location=%2f%2fkleertjes%2fnl_NL%2fis_available%3E{true}%2fcombi_size%3E{sh_20}%2fseason%3Ewinter%2fcombi_size_range%3E{s_range_b}%2fgender%3E{meisjes}%2fbrand_group%3Eshoesme&fh_eds=%C3%9F&fh_refview=lister ,

reklama
ja nei wiem,c zy to tylko dlatego, ze u nas slabe sklepy, czy jak cos fajne to mega drogie, ale ja za bardzo nei lubie dla Poli kupowac.

W poznaniu nei ma nexta, więc jak cos szukam to najczesciej mothercare. czasem HM ma cos ok, ale większość mi się nie podoba. teraz mysle, ze w Zarze moglabym sprobowac.

bardzo zaluje, ze nie ma nexta, czy early days, bo mam sporo uzywanych ubranek tych firm i są słodkie

no i powod kolejny to szalejący frank. rata kredytu nam niestety znacząco skoczyla, wiec ja na jesien tylko Poli będę szukac kurtki i spodni ocieplanych. no i butow peewnie, czapki, rękawic. raczej nie planuję wielkich zakupow...

Ostatnia edycja:
Do góry