reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

nef moja o dziwo nie ma nic przeciwko przebieraniu:) dzis przyszly 3 zamowione zestawiki i od razu chcialam je przymierzyc i tak ja ubieralam i rozbieralam.automatycznie wystawia raczke do rekawkow i nawet pomaga ciagnac spodnie czy to spodnice do gory.
No dziewczynki mozna stroic to fakt.Mnie ostatnimi czasy udaje sie kupic cos w czym naprawde chodzi a jak cos mi sie nie widzi to po prostu oddaje do sklepu.No ale wiadomo,jedne rzeczy sa fajniejsze a inne mniej.ten ostatni zestaw (ceglany) ktory pokazalam przyszedl dzis i jest naprawde fajny.w koncu jakies nowe wygodne spodenki.

reklama
fajne i wygodne spodenki to skarb:-) Nam ciężko coś dostosować. Często opadają w pasie i sprawiają wrażenie za długich. W takim przypadku sprawdzają się szeleczki. Ładne stanowią ozdobę:tak: Ale bluzeczka musi być włożona w gacie, a nie zawsze to dobrze wygląda.
Dosyć fajne są portki z gumką do regulacji w pasie (takie jak w spodniach ciążowych).

u nas ciągle Pola łazi na kolanach, więc spodnie są poprzecierane. a już mega dziury się robią, jak z radością raczkuje po pozbruku przed domek. dzisiaj własnie ratowałam dzinsy i bawelniane łatami, które się przyklejają pod wpływem prasowania, polecam:)

ja lubię też sppodenk z gumką w pasie regulowaną, chy ba najwiecej takich ma next. szkoda, że w poznaniu nexta nie uświadczysz...

my ubranek mamy pełno, ostatni zaś babcia się chyba oburzyla, ze Pola będzie chodzić w dziurawych spodniach, dopóki się chodzic nie nauczy, i przyniosła 2 pary dresików z Pepco, każdy 10 żl więc super

na jesień chciałabym kupić takie sztruksy które mają poszewkę bawełnianą, miała takie mniejsze, ale już wyrosła. nei wiem, czy w HM< czy mothercare takie są. jakby co to na allegro będę polowac

acha jeszcze pytanie, gdzie kupujecie rajstopki??? i są może gdizes takie antyposlizgowe, z tymi wypustkami na stópkach?

Ostatnia edycja:
marta-kurcze moja tez zasuwa na kolanach ale powiem ci ze zadnych spodni czy getrow nie przedziurawila (?).ona nawet w bialych sie czolga i dzis prasujac tylko na jednych zauwazylam slady tego typu chodzenia a poza tym wszystko jest ok.naprawde!
co do rajstopek to ja kupuje normalne z tym ze rzadko nosi rajstopki.
dzis poszlam do sklepu bo chcialam zobaczyc te ugg boo ale mieli tylko takie jakie mielismy z tamtym roku czyli ugg erin a one nie maja podeszwy wiec odpadaja.chcialam zobaczyc jaka podesze maja te drugie ale niestety ich nie bylo wiec nadal sie waham.
ogolnie jestem mega fanka bucikow jakie u nas sprzedaja ale to holenderska marka wiec chyba poza tutejszym krajem jej nie sprzedaja (shoesme)?pan pouczyl mnie ze na samym poczatku ta podeszwa musi byc bardzo elastyczna (taka mamy) i dopiero po 8 tyg samodzielnego chodzenia mozna wymienic na inne buciki z nieco grubsza podeszwa ale nadal elastyczna ,taka ktora da sie zgiac

Marta z tymi kolanami, to ja wierzę, jeśli tylko łazi po bruku, a ten jest przecież szorstki.
U nas Gośka w dwóch bluzeczkach i jednych spodenkach zrobiła dziurę, zanim się zorientowałam, że to o róg listwy łączącej kafle z parkietem. Niby to było ładnie zakończone, ale jakoś tam haczyło podczas czołgania, zakleiłam przeźroczystą taśmą i jest git.
rajstopki fajne są z woli i gatty, ale zeszłej zimy nosiłyśmy jako bieliznę półśpiochy bawełniane, a rajtki były tylko do sukienek.
Z ABSem znalazłam np. takie na allegro:
ANTYPOŚLIZGOWE RAJSTOPY NIEMOWLĘCE DISNEY 80-86CM (1735590841) - Aukcje internetowe Allegro
RAJSTOPKI DZIECIĘCE Z ABS R.80-86 (1733813701) - Aukcje internetowe Allegro
Ja chyba też tej zimy kupię rajtki jako bieliznę pod spodnie.

Nie wiem czy ktoś lubi Coccodrillo, ale znowu obniżyli ceny. Dziś naciągnęłyśmy tatę na sweterki na jesień/zimę:
W11172201EXO-000-068_600.jpgW11172203LIB-000-068_600.jpg
i trampesie do łażenia po domu, fajne bo bardzo wąziutkie. Nie potrzebuję ciepłych kapci, bo u nas jest i tak gorąco.
W11211129SH3-000-019_600.jpg

no widzę, że zakupy pełną parą:p
Teraz ładne spodenki w H&M widziałam, ale na razie czekam, bo 50 zł, oni w sumie nigdy tych fajnych nie przeceniaja, ale może ktos będzie chciał prezent zrobić:p
Dzisiaj jeansy w Pepco kupiłam, a wczoraj skórzane buciki Kornecki, rozmiar 19:) cute sa, ale jak w maselko sie zakłada i mięciutkie:D Na razie jednak czekaja, bo Basik jeszcze po czterech, też po bruku, ale dziury jeszcze żadnej w spodniach nie mamy:)
Ja tez lubię polować w lumpeksach, ostatnio najczesciej trafiam na sukienki na 3-4 lataka, ale ja sa fajne biore, bo nowe takie z 50 zł, dzisiaj sztruksowa nowke na 1,5 roku z 5 zl dorwalam:D
Chciałam body cartera kupic na allegro ale kurde 102 zł za 5 szt, podrozaly strasznie;( Ale sa super jakościowo...tylko ta cena;( I muszę upolować jakieś pajace do spania!

Mnie natomiast ciagle chodza po glowie ugg boo i chyba je dzis czy w tym tyg na 95% zamowie...mnie sie one po prostu slodkie wydaja.w tamtym roku mala miala ugg erin i pasowaly na nia nadal ale one bez podeszwy byly.te maja.od razu jednak mowie ze to nie sa buty do codziennego chodzenia,raczej by mi sluzyly od czasu do czasu czy zeby stopki ogrzac w wozku.takie na codzien to bede brala z shoesme bo maja piekna kolekcje na jesien zime z tym ze poki co czekam na kurtke tzn najpierw musze zobaczyc jaki kolor kurtki bedzie miala no à dwa zobaczymy jaki rozmiar bedzie nosila

ja się wybieram na te przeceny i wybieram i pewnie nie dojdę. chociaz postanowilam tym razem pojsc i kupic cos sobie! moze jakąkienkę, chcialabym w Mango zobaczyc, bo lubie tę firmę. tylko, jak małą mam brac, to mi się zaraz odechciewa zakupow, wrrr

dzięki za linka rajstopkowego, chyba kupię takie z 2 pary!

Marta-moja to bardzo fajne dziecko ale jak ide na zakupy dla siebie to zostawiam ja tacie bo to nie zakupy!skupic sie nie mozna i nawet jak jest grzeczna to mnie stresuje tylko:)

reklama
sasanka w czasie wyprzedaży ceny nie są takie wysokie, ten fioletowy sweterek kosztuje teraz 29 zł. A nie tak dawno kupiłam kilka pajacyków na 92 i 98 po 9 zł (z jakiejś starszej kolekcji), tylko prawda jest taka, że coccodrillo robi przeceny później niż w innych sklepach.

eijf a Ty się nie boisz brać teraz kozaki dla małej? Jaki rozmiar bierzesz? My mamy teraz 19, zakładam że w zimie będzie 20 lub 21 ale chyba dobrze wziąć +1 rozmiar na tzw. grubą skarpetę.
W sumie w sklepach z tymi ich sezonami jest jakaś porażka, sezony kolekcji wyprzedzają pory roku i jak buty będą potrzebne, to będzie po sezonie! i może nie być rozmiaru, albo fasonu. Dla dorosłych to pół biedy, ale dla dzieci to już problem, wkurzało mnie to też podczas ciąży, bo jak potrzebowałm ciepły sewter to w sklepach były już wiosenne bluzeczki!

marta a ja często z Gośką chodzę na zakupy (takie dla siebie), w zasadzie odkąd mam spacerówkę, bo jest zwinna, zwrotna i niewielka, nie taki grzmot jak głęboki wózek. Sprzedawczynie są miłe, zagadują mi dziecko, zanoszą ciuchy do przymierzalni.
Problem jest tylko taki, że niektóre sklepy mają małe przymierzalnie i cieżko się zmieścić z wózkiem, ale można po prostu pójść do tych bardziej przyjaznych dla mam:-)
No i zawsze mogę spytać Gośki, czy mama ładnie wygląda... bo jak się jej nie podoba, to nie biorę:-D

Acha i wychodzę z założenia, że kobieta/rodzina z małym dzieckiem też ma prawo wyjść z domu (właśnie z dzieckiem) do sklepu, do kawiarni, na różne imprezy, ogólnie do ludzi... a jak nie będziemy wychodzić, to te miejsca nie będą się zmieniać, tak żeby to nam i dzieciom było wygodnie.

Do szału mnie doprowadza, jak w wielkim centrum handlowym nie ma pokoju dla matki z dzieckiem. Przecież nie pójdę siusiu w zwykłej toalecie i nie zostawię wózka pod drzwiami. Albo regały są tak wąsko ustawione, że nie przejadę z wózkiem, a Lira jest naprawdę mega wąska.
Albo jak nie chcieli nas wpuścić do makro, że niby z wózkiem tylko w niedzielę, bo po sklepie jeżdżą wózki widłowe! To niby w tygodniu mnie też mogą przejechać wózkiem widłowym, bo niby co to zaróżnica czy pcham przed soba wózek z dzieckiem czy nie.

Ostatnia edycja:
Do góry