reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

a wiecie na co ja mam ochotę? marzę o tym, żeby zaszaleć w sklepie z bielizną. A zwłaszcza marzą mi się nowe biustonosze....

w życiu nie pomyślałabym, że będę tak długo karmić. już mocno się wzięłam za ograniczanie, dziś w nocy roczek - najwyższy czas na pożegnanie z cycem. Planowałam pół roku, ale jakoś tak wyszło. A pamiętam, jak jeszcze przed ciążą byłam zgorszona na jakąś koleżankę, że roczniaka karmiła cycem. I masz!

Jak długo trawa, żeby cycek unormował swój rozmiar? Już się nie mogę doczekać.

I jeszcze jedno... każę Mkowi kupić Kahlua i będzie mi przez tydzień co wieczór robić białego ruska. Albo nawalę się białym ruskiem:tak:

reklama
Nef-no rzeczywiscie czesto jest tak ze jak krytykujemy zanjomych czy kogos za pewne zachowania to po czasie odkrywamy ze robimy podobnie...co do piersi to ja ubolewam bo nie skorzystaly na tym karmieniu piersia.Kompletnie mi sie nie podobaja,sa mniejsze niz byly (nie lubie duzych ale takie jakie mialam w ciazy czy podczas karmienia jak najbardziej ok bo pelne)...No coz,cos za cos.W kazdym razie zmienily sie szybko,zaraz jak przestalam karmic

eijf może wcale nie są mniejsze, tylko ty przyzwyczaiłaś, się, ze były większe w ciąży.
U mnie na razie nie ma dramatu. Karmię już raz dziennie, więc mam nadzieję, że dużo się nie zmieni, tzn. że będzie tak jak tuż po karmieniu. Ale na wszelki wypadek z zakupami stanikowymi poczekam, jak już w ogóle skończę karmienie. Mam nadzieję, że niedługo.

dziewczyny, Gosia dostała już swój wózeczek, jest prześliczny, ładniejszy niż na zdjęciu, bardzo dokładnie wykonany i pomalowany w misterne wzorki i baaardzo różowy! Po prostu cudo:-)

Dla zainteresowanych drewnianymi wózkami - znalazłam namiar na tańsze wózeczki, polskiej produkcji, może nie tak ładne jak ten niemiecki, ale swoją funkcję spełni:-)
Wózek dla lalek z naturalnego drewna - śliczny (1690746205) - Aukcje internetowe Allegro
i to samo na stronie producenta, ale więcej kolorów
Wózek dla lalek z naturalnego drewna - śliczny kolor czerwony - wózeczki dla lalek

Marta cena super, wyszło Ci 6 zł za sztukę:-D
a ja kupiłam dla Goski pajace w coccodrillo po 9 zł (pierwotnie było 42zł) :szok:, wzięłam 3 szt na 92 i 3 szt na 98.
Miałam farta, bo babka dopiero zaczęła metkować mniejsze rozmiary, szybko ustaliłam, że te większe też będą przecenione i od razu capnęłąm, żeby zaoszczędzić jej metkowania, ha! taka jestem dobra:-D
A teraz Gośka ma w czym spać do 3 roku życia:-D

ja malej zaczelam kompletowac rzeczy jesienne (ktore w sumie juz moze zaczac nosic bo taka pogoda...) ale poki co zdolalam kupic tylko jeden komplecik (na ktory czekam)

poza tym katuje sie jej pokojem (zastanawiajac sie czy wywalic juz baldachim z lampa ktora do niego pasuje) i zastapic go czyms takim kleurrijke kroonluchter met 3 kapjes Muno | kinderen-shop Kleine Zebra

Załączniki

• espr..jpg
    espr..jpg
    13,4 KB · Wyświetleń: 42
  • esprit.jpg
    esprit.jpg
    11,6 KB · Wyświetleń: 37
eijf komplecik fajniutki, to chyba taki ceglany kolor, co?
Ja na razie wariuję na punkcie różu, ale powoli zaczynam stwierdzać, że lepsze są kolory ciemne niż pastelowe, no i tak zaczęłam wprowadzać ciemniejsze fiolety i oczywiście jeans. Ciuszki na jesień już mamy, niestety niektóre spodenki pastelowe (kupione zanim dziecko zaczęło czołgać się, raczkować i niemiłosiernie brudzić:baffled:) Zastanawiam się, czy nie kupić jakiejś farbki do ubrań i nie przefarbować na ciemniejszy kolor.... Ciekawe czy te spożywcze barwniki tez łapią materiał?

nef-chyba ceglany.jeszcze czekam choc wiem ze wysylka juz wyslana.Powiem ci ze ja sie strasznie od rozu wzbranialam na poczatku bo mnie denerwowalo ze rodzice ubieraja dziewczynki ciagle na rozowo jakby innych kolorw nie bylo.Kupowalam wszystkie odcienie poczawszy od niebieskiego po czarny ale rozu zabraknac tez nie moze i teraz ma troche rzeczy w tym kolorze.Ba,nawet pokoj dostanie z rozowym o co sie nie podejrzewalam:) jesli chodzi o spodenki i raczkowanie to rzeczywiscie ubranka szybciej sie niszcza i brudza ale ja to olewam ;mala ma kilka par bialych spodni czy getrow:) teraz powoli bede czekala na jesienne zakupy (pogoda taka ze zapominam ze to jeszcze lato) ale poczekam chwile bo kolekcje jesienne powoli wplywaja do sklepow.W ubieglym roku bylam aardzo zadowolona z kurteczki i licze ze w tym roku ta sama firma bedzie miala fajna.

reklama
Nef, a próbowałaś tego: WERNER & MERTZ DELTA POLSKA SP. Z O.O.
Mi M kiedyś uprał białe rzeczy z pomarańczowym prześcieradłem, ten środek pomógł pięknie - a miałam wszystko morelowe :/ Teraz do każdego prania, gdzie coś może zafarbować (np. ciemna koszulka z białymi rękawami) wrzucam jedną chusteczkę:
WERNER & MERTZ DELTA POLSKA SP. Z O.O.
i od tej pory nic mi nie zafarbowało.

Do góry