reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

kupiłam dziś Olce hula-kulę i co? i się okazało nagle, że dziecko potrafi się czołgać oraz na inne sposoby przemieszczać do przodu. Potrzebna była odpowiednia zachęta.:-D
AA, w auchanie były za 69 zł, na allegro są droższe

reklama
ewcik-no widzisz one i tak sobie same zajecia wyszukaja.niby ten pingwin taki fajny a dzis drugie podejscie bylo u znajomych i wrazenia na niej nie robi.owszem popatrzy ale zeby sie nim zainteresowac a tym bardziej bawic...nie.zreszta ona jest najbardziej entuzjastyczna jak dojrzy cos co zabawka nie jest.czy to tubka czy to pilot...
poki co u nas z zabawek najbardziej sprawdza sie jeszcze ten szczeniaczek i zyrafa do gryzienia sophie.

ja muszę mojej kupić jakieś nowe zabawki, bo wszystkie się znudziły. Staram się coś schować i wyciągnąć za 2 dni, ale ona już dobrze kojarzy i nie da się oszukać. Muszę znaleźć coś świecącego i grającego najlepiej. Ostatnio miała ubaw, jak mój tata na skype walił widelcem o miskę. Może jednak warto w kuchni czegoś poszukać? ;-)

dziewczyny, chcę kupić jakiś ciśnieniomierz. Potrzebuję coś, w rozsądnej cenie i co pokazuje prawdziwy wynik :-D Polecacie coś?
tweenie, ja ciśnieniówka od 37 tc, do tej pory mam wysokie dolne, więc ciśnieniomierze mam obcykane - nadgarstkowe do bani, nawet najlepsze - nadają się tylko dla mojej babci, która ma zwykle 120/60 i mierzy jak nie wie, z ilu łyżeczek zrobić sobie kawę ;) Z mojego rekonesansu wyszło, ze najlepsze sa OMRONY i jako jedyne są dopuszczone do używania w placówkach medycznych. Mój mierzy bezbłędnie, sprawdzany był w szpitalu w porównaniu ze zwykłym zegarowym i aż położne się dziwiły, że tak dobrze mierzy. Kiedyś jak miałam jakieś chwilowe skoki zakupiłam drogi nadgarstkowy Baurera i się nie nadaje, mierzy jak chce. Używałam też przez moment koleżanki naramiennego automatycznego Tensevala i trochę zawyżał.

ja muszę mojej kupić jakieś nowe zabawki, bo wszystkie się znudziły. Staram się coś schować i wyciągnąć za 2 dni, ale ona już dobrze kojarzy i nie da się oszukać. Muszę znaleźć coś świecącego i grającego najlepiej. Ostatnio miała ubaw, jak mój tata na skype walił widelcem o miskę. Może jednak warto w kuchni czegoś poszukać? ;-)
mysza, Radzik dostał w poniedziałek coś takiego:
Kiddieland AKTYWNE ODKRYWCZE PUDEŁECZKO KOSTKA (1478410860) - Aukcje internetowe Allegro
Od poniedziałku zajeździł już baterie, nie rozstaje się z nim ani na moment, tańczy przy melodyjkach. Jeśli planujesz wdać mniej, zamierzam też kupić coś takiego:
KOSTKA EDUKACYJNA INTERAKTYWNA KOLOROWA SIMBA 1126 (1476418106) - Aukcje internetowe Allegro
Leżała u naszej pediatrycy i Radzik nie chciał wypuścić nawet na czas ubierania, lub coś takiego:
INTERAKTYWNA KOSTKA EDUKACYJNA UCZY I BAWI No.806 (1472722214) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnia edycja:
oj tak racja, kostki interaktywne sa super!!! Laura ma 2
ode mnie (po Krisie):
MÓWIĄCA I GRAJACA KOSTKA CHICCO na prezent (1489017323) - Aukcje internetowe Allegro
i od mojej tesciowej:
SMILY INTERAKTYWNA KOSTKA EDUKACYJNA KSIĄŻECZKA WA (1483699543) - Aukcje internetowe Allegro
obie sa fajne, ale ta od Laurkowej mamusi fajniejsza ;-)
U nas wszystkie ścianki są w ciągłym użytku, najlepszy bączek grając z diodami - Radko próbuje złapać łapka śmigła :) A jak dodać jeszcze podstawę, która po podniesieniu kostki nad głowę i przytrzmaniu nogami (co ułatwia znacznie labirynt na górze - można o niego zaplątać stopy i unieruchomić kostkę) służy za bębenek - to już w ogóle cud-miód i orzeszki ;)

Mysza-mojej tez wszystko sie znudzilo.jedyne co jeszcze czasem robi wrazenie to szczeniaczek albo zyrafa Sophie (ale to bardziej gryzak).wszystko inne przegrywa z rzeczami ktore zabawkami nie sa i o dziwo im prostsze,pozbawione koloru (przejela po mamie zamilowanie do bieli i szarosci?) tym bardziej interesujace.jest entuzjastyczna jak gdzies wypatrzy tubke po kremie,pudelko od moich szkiel kontaktowych itp

reklama
miasteczko niby od 6 mc ale mnie sie tam wydaje ze dla nico starszego dziecka.
ja tam malej kupie dzis jakis telefon do zabawy skoro tak lubi piloty i inne tego typu rzeczy z przyciskami

Do góry