reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

reklama
pingwin właśnie znowu łomot dostaje, dziób mu się z wrażenia nie zamyka :-D

ale nie o tym chciałam ;-) Takie dyskusje tu i ówdzie o nocnikach, więc zajrzałam na allegro i szczęka mi spadła. Nocnik to ma być nocnik, a nie krzesełko, schowek na zabawki, jeździk i nie wiadomo co jeszcze :eek: Ja nie zamierzam Olki jeszcze sadzać i dopiero grubo po roku pewnie zaczniemy, ale chcę kupić zwykły nocnik w kształcie nocnika :-p bez 5 melodyjek, fanfar itp, ale za to z wyjmowaną miseczką, bo po prostu jak dla mnie higieniczniejsze rozwiązanie to jest i się okazuje, że problem. BabyBjorn - nocnik Smart - niebieski (1457145188) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy o coś takiego mi chodzi, ale nie w tej cenie...

tweenie-u nas nocnik tez bedzie bez fanfar i mysle grubo po roku (choc roczek ma latem a wtedy i nauka latwiejsza):) i w ogole pewnie kupie ten co pokazalas bo wczesniej o nim myslalam ogladajac zestaw typu kubek,talerzyk i sztucce.u nas ten nocnik jest w sumie proporcjonalny do zarobkow (nie mowie moich tylko ogolnie).zreszta chyba tanszy nawet bo 20 e.no ale pewnie zaraz ci dziewczyny znajda jakas alternatywe.jesli na cos sie natkne to tez dam znac

a jeszcze skoro wspomnialam o kubkach.juz mowilam co malej kupic planuje (ale to jak przy stole zasiadzie i jak w lapki bedzie kubeczek potrafila trzymac).poki co nie cuduje i nie kupuje specjalnych kubkow.dalam jej pare razy napic sie z takiego plastikowego kubeczka aventu (ktory juz mialam w domu i sluzy on do przechowywania pokarmu) no i mala z niego bierze lyki.oczywiscie ja jej trzymam choc ona chce mi wyrywac ale robi co ma robic czyli poi a mala sobie cwiczy przelykanie i picie.naprawde dobrze jej to wychodzi czyli reasumujac czasem do takich cwiczen nie ma co cudowac tylko sprobowac z tym co sie ma a potem jak sie brzdac nauczy to ewentualnie kupic mu fajny kubek

Ostatnia edycja:
dziewczyny, chcę kupić jakiś ciśnieniomierz. Potrzebuję coś, w rozsądnej cenie i co pokazuje prawdziwy wynik :-D Polecacie coś?

My mamy najprostszy nocnik za 9 zł:) Ostatnio w realu byly za 7, mozna wymieniac raz na jakis czas, u nas dalej male sukcesiki są, a kumpeli mala z czerwca tez sadzana i robi:) az zawstydzila starszego brata, ktory nie umie i sie chlopak przejął, nie chciał być gorszy i zrobił:) Basia za to czołga się na całego żaden kąt jej nie obcy:p

Co do nocnika każdy wybiera takie jak chce, mnie osobiście nie podobają się jakieś wymyślne trony, nie mam też przekonania do grających, ale spodobał mi sie taki z wyjmowanym środkiem, trochę jak krzesełko -wydaje mi się że fajne jest to, że oparcie jest trochę wyższe i są te boczki. Zakupiłam dzisiaj przyszedł (zakupiłam teraz bo zamawiałam u jednego sprzedawcy razem z krzesełkiem). Jest stabilny i wygląda ok, czy mała będzie chciała zobaczymy. Kiedy zaczniemy stosować jak mała będzie siedzieć stabilnie
Taki nocnik
NOCNIK KRZESEŁKO 2w1 Z KLAPKĄ, WYJMOMOWANY SEDES (1478330206) - Aukcje internetowe Allegro

dziewczyny, chcę kupić jakiś ciśnieniomierz. Potrzebuję coś, w rozsądnej cenie i co pokazuje prawdziwy wynik :-D Polecacie coś?

Nie znam się na tym aż tak dobrze, natomiast nie polecam tych elektronicznych na nadgarstek, moja ciotka (pielęgniarka) zawsze musiała "poprawiać" ich wynik, gdy moja babcia mierzyła ciśnienie. Miała różne rodzaje tych nadgarstkowych, bo wiele lat musiała sobie mierzyć regularnie i żaden nie mierzył dobrze. Z resztą od kogoś innego też to słyszałam. Chyba najlepsze są te najprostsze, co lekarze zazwyczaj mają, ale ja np. nie wiedziałabym jak nimi mierzyć.

hahaha fajne te geciorki Anetko ;-)
Ja nie kupuję nocnika, tzn. kiedyś tam kupię, ale póki co nie mam miejsca i chwilowo pewno by służył, jako kolejna zabawka :-)

reklama
Co do nocnika każdy wybiera takie jak chce, mnie osobiście nie podobają się jakieś wymyślne trony, nie mam też przekonania do grających, ale spodobał mi sie taki z wyjmowanym środkiem, trochę jak krzesełko -wydaje mi się że fajne jest to, że oparcie jest trochę wyższe i są te boczki. Zakupiłam dzisiaj przyszedł (zakupiłam teraz bo zamawiałam u jednego sprzedawcy razem z krzesełkiem). Jest stabilny i wygląda ok, czy mała będzie chciała zobaczymy. Kiedy zaczniemy stosować jak mała będzie siedzieć stabilnie
Taki nocnik
NOCNIK KRZESEŁKO 2w1 Z KLAPKĄ, WYJMOMOWANY SEDES (1478330206) - Aukcje internetowe Allegro

toż to prawdziwy tron:-D

Do góry