reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

rzeczywiscie drewniane jest dla dzieci pewnie juz siedzacych dlatego nasze poki co czeka na mala ale kiedys sie pewnie doczeka:)regulowane nie bylo mi potrzebne bo zalozenie jest takie ze dziecko bedzie w tym krzeselku kiedy bedzie jadlo z nami posilki przy stole a nasze krzesla tez sie nie wyginaja;)).ja szelki mam ale w zasadzie potrzebne nie sa bo ten przod zrobiony jest tak ze dziecko niby samo sie z tego wygramolic nie moze.No i poza tym zgadzam sie,pozostawione samo sobie tez raczej nie bedzie.No ale jako wieloletnia opiekunka stwierdzam ze dzieci czasem chca sie wygramolic i zajmuje im to czesto chwilke
Moja koleżanka, która ma Tripp-Trappa już od siedmiu lat, namawiałą mnie na niego, ale zastrzegła, zeby dokupić pasy - oni nie mieli i złapali wtedy roczną córkę w ostatnim momencie - jakoś się wygramoliła...

reklama
sąsiadka łapała ostatnio swoją 8czy 9miesięczną córkę, odwróciła się po picie, a mała błyskawicznie wstała i zaczęła się przechylać, żeby zobaczyć tył krzesełka.

kropa -tak jest jesli ten przod maja starsza wersje czyli drewno(takie byly do niedawna i w sumie dalej sa.rzeczywiscie dzieci potrafia wstac.choc absolutnie w zadnym domu szelek nie widzialam a tu to krzeselko ma wiekszosc ludzi.strasze dzieci to nawet dobrze ze potrafia sie wygrzebac same ale mowie juz o takich 2 letnich).teraz jest nowsza z plastiku(Tripp Trapp incl. Babyset | Kinderstoelen | Baby-Dump) i podobno nie mozna sie z tego wygramolic.raczej nie ma szans tak jest wyprofilowane,wierz mi!zreszta sama jak wkladalam mala (wtedy jak cyknelam zdjecie) to bylo ciezko.poza tym bratowa ma i mowi ze nie ma szans.szelki tez zreszta mamy i zobaczymy czy sie przydadza.poza tym nie pamietam czy w starszych wersjach jest takie cos na dole wlasnie zabezpieczajace przed upadaniem krzeselka.
no i powtarzam.dziecka w krzeselku nie powinno zostawiac sie tak czy tak samego.a nawet jesli to wiem ze przez te krotka chwile na pewno nie wstanie tak raz dwa,przynajmniej z tego ktore ja mam.wiem bo wykarmilam na nim wieele dzieci

Ostatnia edycja:
jako prezent na roczek chce kupic konia bujanego dla malej.mam maly dylemat:
bardziej podoba mi sie ten

Pixie & Fluff Infant Rocker Little Bird Told Me - Rocking Horses ale jak tak wymierzylam (tam sa podane wymiary)to wydaje mi sie troche za maly...(choc dziewczynka na obrazku na pewno o wiele wiecej ma niz rok:))​

drugi
Pretty Pony Rocking Horse tez jest ok choc wizualnie podoba mi sie mniej niz ten pierwszy ale jest wyzszy wiec moze jednak lepiej kupic ten?​

jakis stoliczek w tym stylu tez by sie zdal http://www.intertoys.nl/speelgoed/chicco-sprekende-activiteiten-tafel-559212.html

i co myslicie o produktach typu baby einstein dvd?mala czesto spoglada w tv jak jest wlaczony i zastanawiam sie czy jej nie kupic i wlaczac po pare min?​

Ostatnia edycja:
kropa -tak jest jesli ten przod maja starsza wersje czyli drewno(takie byly do niedawna i w sumie dalej sa.rzeczywiscie dzieci potrafia wstac.choc absolutnie w zadnym domu szelek nie widzialam a tu to krzeselko ma wiekszosc ludzi.strasze dzieci to nawet dobrze ze potrafia sie wygrzebac same ale mowie juz o takich 2 letnich).teraz jest nowsza z plastiku(Tripp Trapp incl. Babyset | Kinderstoelen | Baby-Dump) i podobno nie mozna sie z tego wygramolic.raczej nie ma szans tak jest wyprofilowane,wierz mi!zreszta sama jak wkladalam mala (wtedy jak cyknelam zdjecie) to bylo ciezko.poza tym bratowa ma i mowi ze nie ma szans.szelki tez zreszta mamy i zobaczymy czy sie przydadza.poza tym nie pamietam czy w starszych wersjach jest takie cos na dole wlasnie zabezpieczajace przed upadaniem krzeselka.
no i powtarzam.dziecka w krzeselku nie powinno zostawiac sie tak czy tak samego.a nawet jesli to wiem ze przez te krotka chwile na pewno nie wstanie tak raz dwa,przynajmniej z tego ktore ja mam.wiem bo wykarmilam na nim wieele dzieci

co do tripp trapp, to przywiozłam sobie identyczny, ale zamierzam używać dopiero, jak Wojtuś sam będzie jadł ;]
p.s. mieszkasz w Holandii?
i co do wypadania i wstawania, nikt mnie nie nastraszy, nóżki są tak zablokowane, że trzeba się stamtąd najpierw wygramolić, a dziecko się pilnuje po prostu i dlatego ja nigdy takiego problemu nie miałam; naprawdę nie trzeba mieć szelek, ani nawet wypasionych krzeseł, żeby zadbać o bezpieczeństwo dziecka (choć oczywiście jeśli rodzic się czuje z nimi pewniej lub wie, że będą na pewno potrzebne, to jak najbardziej)

p.powietrzem-tak tu mieszkam.poki co tez nie uzywam krzeselka.jakos sie je kupilo z tymi szelkami i *******ami typu table top ale absolutnie nie uwazam ze te rzeczy niezbedne sa. raz wsadzilam mala (bardziej by "przymierzyc") no i absolutnie nie jest gotowa na to krzeselko.Mnie to nie przeszkadza bo kiedys do niego dorosnie i bedzie ok.rzeczywiscie nie tak latwo sie z niego wygramolic:) widzialam dzieci ktore z niego wychodzily ale byly juz o wiele starsze ,trwalo to troche no i mialy takie drewno z przodu.

jako prezent na roczek chce kupic konia bujanego dla malej.mam maly dylemat:
bardziej podoba mi sie ten

Pixie & Fluff Infant Rocker Little Bird Told Me - Rocking Horses ale jak tak wymierzylam (tam sa podane wymiary)to wydaje mi sie troche za maly...(choc dziewczynka na obrazku na pewno o wiele wiecej ma niz rok:))​

drugi
Pretty Pony Rocking Horse tez jest ok choc wizualnie podoba mi sie mniej niz ten pierwszy ale jest wyzszy wiec moze jednak lepiej kupic ten?​

jakis stoliczek w tym stylu tez by sie zdal 559212 Chicco Sprekende Activiteiten Tafel

i co myslicie o produktach typu baby einstein dvd?mala czesto spoglada w tv jak jest wlaczony i zastanawiam sie czy jej nie kupic i wlaczac po pare min?​

eijf, z koniem i baby dvd nie podpowiem, ale co do stolika Chicco to sprawdź, w jakim języku mówi - w Polsce zabawki Chicco gadają tylko po włosku i angielsku. Raz o mały włos bym coś takiego kupiła chrześnicy, bo pisało ze dwujęzyczny, tylko nie dodali, jakie języki ;) Chyba ze ci nie zależy i pasuje ci angielski :)

Kropa-to taki przyklad byl.glownie chodzi o to zeby jakis taki stolik byl.powaznie z tym jezykiem???co za idiotyzm (chyba ze ktos do nauki jezyka chce).ja pewnie holenderski wezme bo jedna zabawka po polsku gada to niech sprawiedliwie bedzie:)
chyba sobie angielski daruje.niech sie dziecko najpierw w tych dwoch jezykach rodzicow odnajdzie

ostatnio oglądałam pilota z litle tikes czy jakos tak. Trzyjęzyczny - hiszpański, angielski i chyba francuski. super :cool:
dałam wczoraj Olce tego pingwina z fp, bo maruda taka,że szok. rewelacja. Teraz oboje po całym pokoju latają :-D

reklama
eijf, serio - Chicco podobno tylko w takich językach zabawki robi, bo to włoska firma :( A co do holenderskiego, to jeśli tam mieszkacie to mała i tak więcej kontaktu z tym językiem będzie miała i prędzej załapie, więc jeśli ci zależy na tym, żeby Małą mówiła też po polsku, to raczej inwestuj w polskojęzyczne zabawki i książeczki :) Moja koleżanka ma męża Niemca i tam mieszkają, więc ona od początku miała zasadę, ze ona mówiła do małej tylko po polsku - zabawki po polsku, czytała jej po polsku i polskie kołysanki śpiewała, za to tatuś tylko po niemiecku, po niemiecku też jej czytał, no i wiadomo - niemieckojęzyczne przedszkole, szkoła itd. Teraz mała ma 7 lat, śmiga cudnie w obu językach, chodzi do niemieckiej szkoły, ale w soboty wożą ją do polskiej szkółki przy ambasadzie i tam leci normalnie program j. polskiego polskiej podstawówki :)

Do góry