reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Nie wiem, czy "z reguły" każda matka dba, bo jakoś spora część ma foteliki z serii "3w1", firm, które nigdy udziału w crash testach nie brały... Są też foteliki 0-10 i jakoś niewiele rodziców się o nie pokusiło :) a sprzedawcy ZAWSZE polecają to, od czego mają największą prowizję :D

ale nie wybieraja ze wzgledu na firme czy kolor tylko ze wzgledow finansowych nie wzielas tego pod uwage. ja nie kupilabym takiego fotelika 3w1 ale inni tak i tego nie zmienisz. Foteliki 0-10 nie sa popularne jak 0-18 i jesli lekarze tez zalecaja 0-18 to musza byc ok dla maluszkow. Moj pediatra nie zaleca fotelika 9-36 .
To cos podobnego do sloiczkow dziecko ma 4 miesiace ale podasz mu na 7 miesiecy bo byl w promocji :)

Marze na fotelikach danej firmy sa takie same np maxi cosi 9-18 oraz 9-36 jest ta sama marza na innych firmach to samo - zajmuje sie art, dzieciecymi wiec cos o marzy wiem

ja jako sprzedawca nie wcisnelabym fotelika dla dziecka 9-36 tylko 9-18 nie uwazasz ze jak sprzedawca da dobra cene to klient wroci do niego po wiekszy fotelik - wiec tutaj teoria ze sprzedawca wciska to z czego ma wieksza marze sie nie sprawdza - przy innych art byc moze i tak jest nie przecze :)

chociaz kazdy rodzic wie co dla jego dziecka jest najlepsze i przed kazdym zakupem szpera na necie :)

pozdrawiam

reklama
ale nie wybieraja ze wzgledu na firme czy kolor tylko ze wzgledow finansowych nie wzielas tego pod uwage. ja nie kupilabym takiego fotelika 3w1 ale inni tak i tego nie zmienisz. Foteliki 0-10 nie sa popularne jak 0-18 i jesli lekarze tez zalecaja 0-18 to musza byc ok dla maluszkow. Moj pediatra nie zaleca fotelika 9-36 .
To cos podobnego do sloiczkow dziecko ma 4 miesiace ale podasz mu na 7 miesiecy bo byl w promocji :)

Marze na fotelikach danej firmy sa takie same np maxi cosi 9-18 oraz 9-36 jest ta sama marza na innych firmach to samo - zajmuje sie art, dzieciecymi wiec cos o marzy wiem

ja jako sprzedawca nie wcisnelabym fotelika dla dziecka 9-36 tylko 9-18 nie uwazasz ze jak sprzedawca da dobra cene to klient wroci do niego po wiekszy fotelik - wiec tutaj teoria ze sprzedawca wciska to z czego ma wieksza marze sie nie sprawdza - przy innych art byc moze i tak jest nie przecze :)

chociaz kazdy rodzic wie co dla jego dziecka jest najlepsze i przed kazdym zakupem szpera na necie :)

pozdrawiam
Są foteliki i foteliki. Jedne na 9-36 są do bani, inne są świetne. To samo 9-18: jedne są super, a inne się dla malucha nie nadają. Stwierdzenie, że "nie zaleca" fotelików w jakimś przedziale wagowym to dla mnie jak stwierdzenie, że nie poleca słoiczków, chociaż zna tylko jedną firmę...

czy wy tez dostajecie misie w prezencie
do mnie przychodza jeszcze non stop znajomi zeby julke zobaczyc i kazdy przynosi misia mam juz chyba z 15 misow i nie mam juz gdzie tego trzymac :)

jakie polecacie krzeselka do karmienia ja zastanawiam sie nad fisher price ale moze cos innego polecicie

a ktory kolor fotelika byscie wybraly

http://allegro.pl/maxi-cosi-priori-xp-5kol-wyprzedaz-kurier-0zl-i1363230123.html

podoba mi sie niebieski wstepnie ale nie wiem czy wlasnie jak u perli nie wyblaknie

Ostatnia edycja:
Sasanka ja mam czarny, ale nie polecam bo jednak blaknie od slonca i nieladnie o wyglada :sorry2:
a dla Krisa kupilismy taki:
YouTube - Cybex Solution S Car Seat Product Features - Kiddicare

Fajny ten Cybex :) Podobny do Cybexa Pallasa, tylko tamten ma właśnie osłonkę na tułów dla mniejszych dzieci :)

czy wy tez dostajecie misie w prezencie
do mnie przychodza jeszcze non stop znajomi zeby julke zobaczyc i kazdy przynosi misia mam juz chyba z 15 misow i nie mam juz gdzie tego trzymac :)

jakie polecacie krzeselka do karmienia ja zastanawiam sie nad fisher price ale moze cos innego polecicie

a ktory kolor fotelika byscie wybraly

MAXI-COSI PRIORI XP 5kol - WYPRZEDAŻ kurier 0zl (1363230123) - Aukcje internetowe Allegro

podoba mi sie niebieski wstepnie ale nie wiem czy wlasnie jak u perli nie wyblaknie

Krzesełko mamy takie: CHICCO Polly Magic My teraz mamy Maxi Cosi Cabrio blue note, kolor jest śliczny, ale też nie wiem, czy nie wyblaknie - pewnie wszystkie ciemniejsze na słońcu blakną :( Tego pierwszego fotelika się w aucie nie zostawia, więc trudno powiedzieć.

sasanka u nas tez duzo pluszakow i co niektore wielkich rozmiarow,mala i tak sie nimi nie bawi,tzn ja jej nie pozwalam ze wzgledu na to ze wszystko wsadza w paszcze.
mysza u nas pszczoly kroluja!!!

znacie ta urzadzenie?u nas sprawdza sie super jako gryzak a mala przy okazji oblizuje jablko albo wysysa z niego soki

Zobacz załącznik 308427

za tym tez przepada http://allegro.pl/slimak-fisher-price-i1356188942.html

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry