reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Aszka, Vanilka- świetne ciuszki! :tak:
Louise- wanienka boska :tak: ale nocnik to schowaj na 2-3 lata pod łóżko ;-)
aszka vanilka super ciuszki :tak::tak: aszka faktycznie wpadlas w szal zakupowy :-) ale rozumiem Cie doskonale-te malenkie ubranka sa takie slodkie i tak lapia za serce ze naprawde ciezko sie powstrzymac. gdybym czesciej lazila po sklepach to tez bym sie pewnie nie hamowala :-D:-D:-D
emih wiem wiem-z nocniczkiem to bylo tak ze byl taki slodki i w tym samym kolorku ze nie moglam sie powstrzymac a 10 zl to nie duzo :-) mojej siory maly zaczal w wieku 1,8 latek juz nocnikowac wiec mam nadzieje ze moze moj tez w miare szybko sie uwinie :-):tak:

reklama
z calym szacunkiem, ale dlaczego przewijak ma sluzyc tylko 3-4 miesiece? a potem co? ja tez mam lozeczko turystyczne o takie:
Graco Contour Electra Basinette with Napper - I Love My Bear - Babies R Us - Britain's greatest toy store
z przewijakiem i uzywam go caly czas, a do pol roczku stawialismy tam nawet wanienke i kapalismy naszego Krisa...
a podobne lozeczko do tego co wkleilas kupilismy na Allegro zeby mlody mial w czym spac jak przyjezdzamy do PL do rodzicow na tydzien czy 2 i najdelikatniej mowiac wykonanie i jakosc tego lozeczka pozostawia wiele do zyczenia...
Oglądałam to Graco, ma dla mnie dwie podstawowe wady: nie ma rozpinanego boku, a wiem, że to ważne i polska wersja ma przewijak bez usztywnianego dna w formie rynienki, jak dla mnie niewygodny, bo maluch się "zapada". Koleżanka używała przewijaka 3-4 miesiące, bo mała potem była za duża i za ruchliwa. - podejrzewam, ze to zależy od dziecka :) To jest solidnie wykonane, oglądałam je, mam nadzieję, ze nie będzie problemu :)

emih wiem wiem-z nocniczkiem to bylo tak ze byl taki slodki i w tym samym kolorku ze nie moglam sie powstrzymac a 10 zl to nie duzo :-) mojej siory maly zaczal w wieku 1,8 latek juz nocnikowac wiec mam nadzieje ze moze moj tez w miare szybko sie uwinie :-):tak:
To prawda, jest słoooodki! Moja też zaczęła mając 1,8 ale dodając ciąże... ;-) Zawsze można wazonik na wiosnę zrobić ;-)
Zartuję ;-)
Jest uroczy :tak:
I na pewno się przyda :tak:

Oglądałam to Graco, ma dla mnie dwie podstawowe wady: nie ma rozpinanego boku, a wiem, że to ważne i polska wersja ma przewijak bez usztywnianego dna w formie rynienki, jak dla mnie niewygodny, bo maluch się "zapada". Koleżanka używała przewijaka 3-4 miesiące, bo mała potem była za duża i za ruchliwa. - podejrzewam, ze to zależy od dziecka :) To jest solidnie wykonane, oglądałam je, mam nadzieję, ze nie będzie problemu :)
no ja mam usztywniany duzy przewijak, a rozpinany bok mi sie nie przydal i juz chyba nie przyda bo jak sie urodzi 2 dzidzia to przejmie lozeczko Krisa, a jemu kupimy drewniane ze szczebelkami, takie 2w1, ktore mozna przerobic na tapczanik...
o cos takiego: 4BABY CHILD TUSCANY ASH COT BED & BABY COTBED MATTRESS on eBay (end time 13-Feb-10 20:06:29 GMT)
to dobrze, ze widzialas na zywo lozeczko, bo mozna sie rozczarowac jak sie wczesniej nie obejrzy, a kupi w necie...

no ja mam usztywniany duzy przewijak, a rozpinany bok mi sie nie przydal i juz chyba nie przyda bo jak sie urodzi 2 dzidzia to przejmie lozeczko Krisa, a jemu kupimy drewniane ze szczebelkami, takie 2w1, ktore mozna przerobic na tapczanik...
o cos takiego: 4BABY CHILD TUSCANY ASH COT BED & BABY COTBED MATTRESS on eBay (end time 13-Feb-10 20:06:29 GMT)
to dobrze, ze widzialas na zywo lozeczko, bo mozna sie rozczarowac jak sie wczesniej nie obejrzy, a kupi w necie...
Polska wersja Graco Contor Electra ma taki właśnie przewijak-rynienkę:
CONTOUR%20ELECTRA%20GRAZIA.jpg

Sztywne boki bardzo ograniczają możliwość przekręcenie dziecka na boczek podczas przewijania. Oglądałam te łóżeczka z doświadczoną koleżanką, której dziecko spało w takim turystycznym z porządnym materacem prawie do 3 roku zycia. I właśnie tak od roczku korzystało z bocznego wyjścia :)

To prawda, jest słoooodki! Moja też zaczęła mając 1,8 ale dodając ciąże... ;-) Zawsze można wazonik na wiosnę zrobić ;-)
Zartuję ;-)
Jest uroczy :tak:
I na pewno się przyda :tak:
:-D:-D:-D niezly by byl wazonik :-D:-D:-D zebym to jeszcze kwiaty czesciej dostawala....

A ja mam taki kojec (kolor jak na samym dole granatowy):
ŁÓŻECZKO / KOJEC FIRMY SUN BABY PROMOCJA (858193875) - Aukcje internetowe Allegro
Jednak służy nam tylko na wyjazdach (zresztą bardzo częstych) jestem z niego zadowolona choć połowa z tych gadżetów okazał się zbędna (użyta zaledwie kilka razy), niestety mój synek lubi grzebać palcami w tej siateczce, w związku z czym porobiły się kilkucentymetrowe dziurki, ale nie przeszkadza to w użytkowaniu, przewijak natomiast baaardzo niewygodny, nie jest usztywniany więc dziecko zapadało się i ciężko było przewinąć, używałam przez tydzień na wyjeździe, a potem nawet schowałam do szafy i nie woziłam ze sobą :no:.
Uważam jednak, że łóżeczko jest wygodniejsze dla rodzica ponieważ jest wyższe, tzn. nawet jak dziecko jest na samym dole to nie trzeba się tak schylać, aby podnieść, bo jest dalej od podłogi, no i szuflada na dole to dla mnie podstawa, trzymałam tam zapas pieluch i chusteczek. A odkąd mój synek postanowił wychodzić górą z łóżeczka to zmuszona byłam wyjąć szczebelki dać mu wolność ;-).
Na łóżeczku miałam zwykły przewijak, coś w tym stylu:
PRZEWIJAK FIRMY BERBER 70 CM NOWOŚĆ 7kolorów (902702732) - Aukcje internetowe Allegro
sprawdził się super i używałam go przez rok, a żeby młody nie kleił się do ceratki to miałam położoną pieluchę flanelową, którą łatwo się zmieniało i prało. Aha no i przewijak był też na odpowiedniej wysokości, bo w kojcu trzeba było się bardzo schylać :baffled:.
Ooooo, ale walnęłam posta :szok:.

Aha i moje dziecko nie "wplątywało się" w szczebelki, a podczas snu kilkakrotnie się przekręcał (głowa w nogach i z powrotem), uważam, ze było mu bardzo wygodnie w łóżeczku.

Ostatnia edycja:
reklama
wlasnie to wylicytowalam :happy:

chodzilo mi najbardziej o te kapciuszki z pileczka bo mam takiego rampersa wiec do kompletu :tak:
no i rampersik

Do góry