reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

geperty mieszkam na Przymorzu a fajne ciuchy można dorawać na rynku i w kilku okolicznych lumkach na Zaspie.
Dziewczyny ja dzisiaj znowu poszalałam chyba oddam się na leczenie z zakupocholizmu no nie mogę się powstrzymać jak wchodze do lumpka i zaczynam szperać :happy2:
Ale dzisaij juz wybierałąm większe rzeczy chociaz 2 są takie na maluszka.
Vanilka no poprostu obłędne

reklama
byłam dziś oglądać wózki w sklepie, o mało co nie kupiłam fotelika graco, bo na wyprzedaży był :)

M oczywiście od razu mutsy, mimo, że to inny model był i nie opisany, to też mu się tylko ten podobał. Tak więc, coś mi się zdaje, że trzeba będzie się na suche bułki i wodę przerzucić, skoro na niego się tak napalił. Nawet używane strasznie drogie są. Dziś jedziemy do jeszcze jednego sklepu i mam nadzieję, że uda mi się coś innego - czytaj tańszego - znaleźć :-D

Póki co, dzisiejsze zakupy skończyły się na niedrapkach ( w Warszawie są za 13 zł, w Częstochowie kupiłam za 2zł...) i dwóch kaftanikach z wyprzedaży :p

My na razie zamówiliśmy tylko łóżeczko z przewijakiem:

Od doświadczonej koleżanki dowiedziałam się, ze przewijak to i tak tylko maksymalnie do 3-4 miesiąca, więc szkoda inwestować w jakieś cuda :) Z resztą zakupów musze hamować mojego M, bo on to już najchętniej by kupił wszystko :)

Ostatnia edycja:
http://www.e-maluchy.pl/images/BeeBeelozka/olivew.jpg
Od doświadczonej koleżanki dowiedziałam się, ze przewijak to i tak tylko maksymalnie do 3-4 miesiąca, więc szkoda inwestować w jakieś cuda :) Z resztą zakupów musze hamować mojego M, bo on to już najchętniej by kupił wszystko :)

Ja tez chcialam takie lozeczko kupic lecz zrezygnowalam po dokladnych ogledzinach materac niby gruby lecz dla mnie gietki zdecydowalam sie na lozeczko drewniane ktore musze kupic jak bede jechac do Polski

tutaj dostalam od znajomej lozeczko na trzy miesiace wystarczy

Załączniki

• P1010234.jpg
    P1010234.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 42
kropa kupiliscie lozeczko turystczne czy mozna w nim regulowac wysokosc materaca??
Jasne, ze można :)
Ma dwie wysokości montowania materaca, dla maluszka który nie siedzi i na dole, dla starszego. Materac turystyczny rzeczywiscie jest kiepski, ale do codziennego użytku kupimy po prostu jakiś dobry kokos-pianka-kokos, to łóżeczko jest wymiarowe więc to żaden problem. Oglądałam setki tych łóżeczek, bo chciałam, zeby włąśnie miało:
- dwie wysokości montowania materaca;
- odpinany bok dla starszego maluszka, żeby mógł sobie swobodnie wychodzić;
- duży usztywniany przewijak, nie w kształcie rynienki (bo wtedy można go używać baaardzo krótko);
- pałąk z zabawkami, bo nie da się zamontować takiej zwykłej karuzelki.
Od początku wiedzieliśmy, ze nie chcemy szczebelek - wszyscy znajomi nam odradzali, bo maluch się "wplątuje" i płacze, albo się w nocy uderza i rozbudza, jeśli jest ruchliwy. Wczoraj spotkaliśmy się ze znajomymi - rodzicami roczniaka- i opowiadali, ze mieli zwykłe szczebelkowe, ale mała musiała nosić takie rozstawione podpórki na bioderka i ciągle czepiali o te szczeble.
Tu jest link do dokładnego opisu aukcji:
http://www.allegro.pl/item906304239_lozeczko_turyst_beebee_plozy_wibracje_warszawa.html

A, zapomniałam:) Są jeszcze płozy do bujania, ale nie zamierzam korzystać ;)

Ostatnia edycja:
No dobra to pokażę wam co ja znowu kupiłam :szok: dobrze że zawsze można to dalej sprzedać hehe. Dopiero jak robiłam zdjęcia zobaczyłam ze wszystkie ciuszki są NEXTa a jedna koszulka Disneya :tak: I dobrze ze wszystko większe :)
A więc :-)
PICT0019-3.jpg

PICT0016-4.jpg

PICT0014.jpg

PICT0012-15.jpg

PICT0011-14.jpg

PICT0009-1.jpg

PICT0006-10.jpg

PICT0020-15.jpg

PICT0001-12.jpg

Aszka, Vanilka- świetne ciuszki! :tak:
Louise- wanienka boska :tak: ale nocnik to schowaj na 2-3 lata pod łóżko ;-)

Super juz macie zakupy:tak::tak: My teraz na weekend cos kupilismy, tzn weszlismy do sklepu a M oczywiscie lapal za ciuszki :-D:-D:-D W sumie nie mamy tego duzo ale zawsze cos juz jest, jak dokupimy wiecej to tez wkleimy zdjecie;-)

reklama

z calym szacunkiem, ale dlaczego przewijak ma sluzyc tylko 3-4 miesiece? a potem co? ja tez mam lozeczko turystyczne o takie:
Graco Contour Electra Basinette with Napper - I Love My Bear - Babies R Us - Britain's greatest toy store
z przewijakiem i uzywam go caly czas, a do pol roczku stawialismy tam nawet wanienke i kapalismy naszego Krisa...
a podobne lozeczko do tego co wkleilas kupilismy na Allegro zeby mlody mial w czym spac jak przyjezdzamy do PL do rodzicow na tydzien czy 2 i najdelikatniej mowiac wykonanie i jakosc tego lozeczka pozostawia wiele do zyczenia...

Do góry