reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

reklama
kama madzik śliczności:-D normalnie tylko przebierać po 10 razy dziennie te nasze kruszynki będziemy!

akurat polski ebay słaby jest, większość osób wystawia na allegro i to dlatego :)

a co do laktatora, mam koleżanki, które próbowały obu i zostały przy ręcznym, bo w elektrycznych czuły się jak krowy w dojarni i mało delikatne były, czyli bardzo bolało je przy ściąganiu mleka.
Ale są dziewczyny, które sobie bardzo chwalą.
Minusem ręcznych jest to, że ściąganie mleka trwa trochę.
Ja kupiłam ręczny z tommee tippie i zobaczymy, jak to będzie. Koleżanka (styczniówka) używa i mówi, że jest ok

Ostatnia edycja:
A ja kupiłam na targu dziś 2 fajowe koszulki rozpinane po środku , jedna bardzo podobna do tej tylko inna firma( nie Vienetta ) po 20zł.
Koszula nocna do Karmienia -VIENETTA_ M (1021114234) - Aukcje internetowe Allegro

Vienette też mieli, ale przyznam że poskąpiłam jak pomyslałam że będę w nich chodzić może z 2 tygodnie:sorry2: A za róznice co by się pieniążki nie marnowały kupiłam sobie rybaczki:-pZa to upatrzyłam takie fajne na ramiączkach które zsune do karmienia, bo będzie gorąco przecie tylko zobacze jak szybko brzunio spadnie i jaki rozmiar kupić;-)A te do karmienia kupiłam M, chciałam xxl a babka żeby swój rozmiar kupić normalny i że w 2 miesiące niewiele brzuch już się powiększy a zaraz po porodzie będzie sporo mniejszy więc nie ma co przesadzać:baffled: przymierzyłam na ubranie i jest ciut luzu w brzuchu , więc wzięłam, no a teraz mam nadzieje że babka miała racje i mnie nie wywali dużo bardziej:-D nie obetne metek i jakby co poleze do niej:-p

Jak byłam w świecie dziecka i oglądałam laktatory, to podeszła do mnie Pani (mama dwójki dzieci), która powiedziała, że używała wszystkich laktatorów na rynku polskim i najlepszy to ręczny laktator aventu, ponieważ najmniej się psuje i najlepiej ściąga pokarm.

Widzę, że zakupy pełną parą. Ja przymierzam się do pościeli, rożka, przewijaka na allegro ze sklepu Ala i As. A widzę, że dziewczyny pokupowałyście pościele Mamo-Tato są w miarę dobre gatunkowo.

Ja wczoraj siedziałam u kumpeli, która ma drugie dziecko (mały ma 9 miesięcy) i powiem Wam, że jak się tak pogada to człowiek sobie wtedy uświadamia ilu rzeczy tak naprawdę nie potrzebuje. Dlatego młoda mamuśka nie przejmuj się aż taką ilością rzeczy do kupienia - zwłaszcza ciuszków. Młody mojej koleżanki urodził się w rozmiarze 56 (a miał ok 3600g) więc ciuszki 56 odpadły, a 62 ponosił max miesiąc. W tym mówiła, że co jak co ale bobas najbardziej lubi to co miękkie i wygodne. On też lipcowy ale zeszłoroczny - bodów nie powinny dzieci nosić puki pępuszek nie odpadnie. Więc lepiej półśpioch i kaftaniki...a potem rozmiar 68:p Nasłuchałam się też by nie kupować za dużo, bo połowy z tych rzeczy nigdy się nie użyje. Nie chodzi tylko o ciuszki, ale też a "gadżety". Więc myślę, że warto optymalizować zakupy:) A i co do baldachimów do łóżeczka - to ostatnio od lekarki słyszałam, że ograniczają dostęp powietrza a my rodzimy latem, więc będzie duszno pewnie...

reklama
Do góry