reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

reklama
kama madzik śliczności:-D normalnie tylko przebierać po 10 razy dziennie te nasze kruszynki będziemy!

akurat polski ebay słaby jest, większość osób wystawia na allegro i to dlatego :)

a co do laktatora, mam koleżanki, które próbowały obu i zostały przy ręcznym, bo w elektrycznych czuły się jak krowy w dojarni i mało delikatne były, czyli bardzo bolało je przy ściąganiu mleka.
Ale są dziewczyny, które sobie bardzo chwalą.
Minusem ręcznych jest to, że ściąganie mleka trwa trochę.
Ja kupiłam ręczny z tommee tippie i zobaczymy, jak to będzie. Koleżanka (styczniówka) używa i mówi, że jest ok

Ostatnia edycja:
A ja kupiłam na targu dziś 2 fajowe koszulki rozpinane po środku , jedna bardzo podobna do tej tylko inna firma( nie Vienetta ) po 20zł.
Koszula nocna do Karmienia -VIENETTA_ M (1021114234) - Aukcje internetowe Allegro

Vienette też mieli, ale przyznam że poskąpiłam jak pomyslałam że będę w nich chodzić może z 2 tygodnie:sorry2: A za róznice co by się pieniążki nie marnowały kupiłam sobie rybaczki:-pZa to upatrzyłam takie fajne na ramiączkach które zsune do karmienia, bo będzie gorąco przecie tylko zobacze jak szybko brzunio spadnie i jaki rozmiar kupić;-)A te do karmienia kupiłam M, chciałam xxl a babka żeby swój rozmiar kupić normalny i że w 2 miesiące niewiele brzuch już się powiększy a zaraz po porodzie będzie sporo mniejszy więc nie ma co przesadzać:baffled: przymierzyłam na ubranie i jest ciut luzu w brzuchu , więc wzięłam, no a teraz mam nadzieje że babka miała racje i mnie nie wywali dużo bardziej:-D nie obetne metek i jakby co poleze do niej:-p

Jak byłam w świecie dziecka i oglądałam laktatory, to podeszła do mnie Pani (mama dwójki dzieci), która powiedziała, że używała wszystkich laktatorów na rynku polskim i najlepszy to ręczny laktator aventu, ponieważ najmniej się psuje i najlepiej ściąga pokarm.

Widzę, że zakupy pełną parą. Ja przymierzam się do pościeli, rożka, przewijaka na allegro ze sklepu Ala i As. A widzę, że dziewczyny pokupowałyście pościele Mamo-Tato są w miarę dobre gatunkowo.

Ja wczoraj siedziałam u kumpeli, która ma drugie dziecko (mały ma 9 miesięcy) i powiem Wam, że jak się tak pogada to człowiek sobie wtedy uświadamia ilu rzeczy tak naprawdę nie potrzebuje. Dlatego młoda mamuśka nie przejmuj się aż taką ilością rzeczy do kupienia - zwłaszcza ciuszków. Młody mojej koleżanki urodził się w rozmiarze 56 (a miał ok 3600g) więc ciuszki 56 odpadły, a 62 ponosił max miesiąc. W tym mówiła, że co jak co ale bobas najbardziej lubi to co miękkie i wygodne. On też lipcowy ale zeszłoroczny - bodów nie powinny dzieci nosić puki pępuszek nie odpadnie. Więc lepiej półśpioch i kaftaniki...a potem rozmiar 68:p Nasłuchałam się też by nie kupować za dużo, bo połowy z tych rzeczy nigdy się nie użyje. Nie chodzi tylko o ciuszki, ale też a "gadżety". Więc myślę, że warto optymalizować zakupy:) A i co do baldachimów do łóżeczka - to ostatnio od lekarki słyszałam, że ograniczają dostęp powietrza a my rodzimy latem, więc będzie duszno pewnie...

reklama
Do góry