reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

reklama
dziewczyny mam pytania .
tutaj w uk nie ma wiekszego wyboru w tych nakladkach
AVENT SILIKONOWE OSŁONKI nakładki NA PIERSI (1029503278) - Aukcje internetowe Allegro
chcialam Was zapytac jak to w PL wyglada czy one jakos roznia sie rozmiarami ?jedne bardziej miekkie inne sztywniejsze?
bo ja widzialam wczoraj tylko jedne nakladki aventa ale one jakies ogromne byly i mega sztywne .
pamietam jak w poprzedniej ciazy kupilam pierwsze lepsze ,najtansze i moje dziecko wogle nie chcialo z tego ciagnac..
teraz chciala bym wlasnie jakies lepsze kupic mieciutki tylko tutaj nie mam wyboru bo malo kto tu karmi cycem .
moze doswiadczone mamy cos poradza ??bo ja zielona w tym temacie .

dziewczyny mam pytania .
tutaj w uk nie ma wiekszego wyboru w tych nakladkach
AVENT SILIKONOWE OSŁONKI nakładki NA PIERSI (1029503278) - Aukcje internetowe Allegro
chcialam Was zapytac jak to w PL wyglada czy one jakos roznia sie rozmiarami ?jedne bardziej miekkie inne sztywniejsze?
bo ja widzialam wczoraj tylko jedne nakladki aventa ale one jakies ogromne byly i mega sztywne .
pamietam jak w poprzedniej ciazy kupilam pierwsze lepsze ,najtansze i moje dziecko wogle nie chcialo z tego ciagnac..
teraz chciala bym wlasnie jakies lepsze kupic mieciutki tylko tutaj nie mam wyboru bo malo kto tu karmi cycem .
moze doswiadczone mamy cos poradza ??bo ja zielona w tym temacie .

Vanilko, Avent ma właśnie tylko jeden rozmiar:
AVENT Laktatory, sterylizatory, podgrzewacze, części zamienne, isis, via, pojemniki, smoczki, torby, odciągacze pokarmu, wkładki laktacyjne, muszle laktacyjne, butelki, kubki, AVENT
więc znając avent, powinny teoretycznie by dopasowane optymalnie. NUK też ma jeden rozmiar:
Akcesoria dla niemowląt marki NUK
BABYONO też jeden:
Osłonki na piersi - Dla mamy - Produkty - BabyOno
LOVI ma dwa rozmiary:
LOVI
i CANPOL:
Canpol babies - akcesoria dla niemowląt - Osłonki piersi

Więc chyba ten rozmiar nie taki istotny :)

dzieki kochana :)
kurde wychodzi na to ,ze nie ma wiekszego wyboru w tych nakladkach ;/
a szkoda...no nic kupie te tutejsze z aventu zobaczymy czy maly zaciagnie przez nie :)
dzieki jeszcze raz :)

dzamenka chciala bym bo pamietam jakie mialam poranione ;/
ale znajac zycie i wiem ,ze szybko dam sobie na luz z nakladkami bo raczej malo ktore dziecko potrafi przez nie pic mleczko ...i tak sobie mysle czy wogle zamawiac i wydawac kase .

też mam pościel z mamo-tato i wygląda pókik co ok :) Kupiłam od razu 2 zestawy, żeby później drufi raz za przesyłkę nie płacić.

A co do kosmetyków, kupiłam dla siebie ostatnio oliwkę z AA, seria ja i mama, czy jakoś tak. Dla niemowląt od pierwszych dni zycia. Powiem Wam, że rewelacja, nie ma zapachu i szybko się wchłania. Miałam wcześniej z bambino i całkiem inna była, jak się posmarowałam, to taką skorupę czułam na brzuchu, a ta AA po prostu rewelacja :)

dowiedziałam się na SR, że kupując cycnik do karmienia, muszę uwzględnić rozmiar cycka plus dwie pięści... Czy tak jest w rzeczywistości, czy raczej nie ma reguły? Boszzz aż taki bufet będę nosić :-D Mam mieć jeden już w szpitalu, ale ja to w ogóle nie wiem jak się za to zabrać...

reklama
Vanilka a może Ty widziałaś z Aventa muszle?Na SR było, że to się nosi jak wkładki laktacyjne, a te z dziurkami jak coś się dzieje z piersiami-zapalenie itp. Nakładki na sutki z Aventa jak nam pokazywała położna, to były bardzo miękkie. No i niektóre firmy mają rozmiary.

Do góry