reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

u mnie w pracy był wcześniaczek, który miał takiego misia z bijącym serduchem:tak: nie wiem, czy to jakoś działało na niego, no ale taki dźwięk bijącego serca na pewno jakoś uspokaja:tak:

reklama
A-Asia łóżeczka bardzo ladne. I tez pozazdroscic ze juz zlozone jak planuje gdzies w czerwcu by sie nie kurzylo ciuszki poprane i poprasowane juz mam pochowane tak wiec sie nie kurza. teraz na allegro kupuje posciel i kilka rzeczy i zostana mi drobiazgi:)

no właśnie ja teraz też zamierzam dokupić już resztę tego co potrzeba czyli pościel, ubranka, pieluchy, butelki, kosmetyki, kocyki... częśc na pewno na Allegro bo cenowo lepiej nawet doliczając przesyłkę (a można zrobić konkretne zakupy u jednaego sprzedawcy wtedy i za przesyłkę wyjdzie mniej niż kupując u kilku osób) ale część na miejscu w sklepach. wybór niesamowity - można dostać oczopląsu - dziewczyny podsyłają linki do fajnych aukcji na allegro więc jest na czym oko zawiesić i w czym wybierać. ja pranie planuję zrobić dopiero w czerwcu żeby było wszystko na świeżo i liczę na ładną słoneczną pogode żeby wywiesić na balkonie i szybciutko zebrać żeby się zbytnio nie nakurzyło. na razie co kupię to w komodzie ląduje. muszę Wam powiedzieć że z tym wietrzeniem mebelków, wózkow to fajna sprawa żeby wcześniej zakupić- u mnie stoi to już prawie tydzień i na razie fotelika nie czuję ale reszta... no cóż jest jeszcze trochę czasu...
jutro wybieram się do sklepów stacjonarnych więc jeśli się obkupię to w środę się pochwalę...:)

ja kupiłam chusteczki z clinica - dzidziusie, te różowe sensitive. Jakoś nie pałam miłością do firm pampers (od nich pieluchy na początek, potem się na inne przerzucę), nivea...

łóżeczko jest rewelacyjne, my chcieliśmy kupić podobne, ale z żyrafą. Ale w końcu zdecydowaliśmy się na większe 140x70, a tam dużo mniejszy wybór.... Łóżeczko stoi i się wietrzy, oswajamy się z tym widokiem :) Póki co go nie myję, poczekam do lipca z tym.
mebelków też nie kupujemy, bo jak Asia pisała, dzieci szybko rosną i co potem zrobić z tymi dla maluchów? Dopiero za parę lat kupimy jakieś i od razu młodzieżowe.
Wielkie pranie zacznę robić na raty na początku czerwca. Pranie to akurat najmniejszy ból, bo się wrzuca do pralki i gitara gra. Jak pomyślę o tej górze prasowania, to aż mi się słabo robi...

byliśmy wczoraj u znajomuch i na łóżeczku turystycznym mają taką karuzelkę zamontowaną http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1034627817#gallery

Ostatnia edycja:
20100324016.jpgDziewczyny, mialam nie wydawac kasy ale kupilam sobie dzis kombinezonik taki ciazowy i bialy top . Nie moglam 20100324018.jpgsie powstrzymac.
Nizej umieszczam zdjecia zakupow dla mnie, i zdjecia tego co juz mam dla dzieciecia mojego- niewiele!! ale z20100324014.jpgawsze cos tam ! poza tym nie wiem wlasnie czy juz wstawialam czy nie ale na wszelki wypadek wrzucam.:-)

http://www.bella-mamma20100324017.jpg.pl/mamma_KOMBINEZONY-k58-0-3-default.html taki kombinezonik, ale nie wiem czy w koncu wzielam czarny czy granat- oby granat!20100324015.jpg

reklama
Do góry