reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

powiem wam szczerze, że jak wchodzę pod te wasze linki i zerkam na cenę tych różnych śliczności to dostaję dreszczy... fuck! jakie to wszystko drogie!! skąd nabrać $ na to wszystko? toż na samą mini wyprawkę 1000zł to będzie mi chyba mało, mimo iż mam już wózek, przewijak, gondolkę i łóżeczko (gdybym tego nie miała to chyba dziecko spałoby ze mną i musiałabym je nosić na rękach) :-(

reklama
Dziewczyny, która na forum pisała, że kupiła pościel do wózka tanio i nawet się nie spodziewała, że taka ładna przyjdzie?? Bo przejrzałam od 100 strony i nie mogę znaleźć tego posta a postanowiłam kupić taką pościel.

Ja kupiłam, to pewnie o to pytasz :) Jest za 35 zł ze zdejmowanymi poszewkami:
POŚCIEL do WÓZKA - 4 elementowa z APLIKACJĄ (992332338) - Aukcje internetowe Allegro

i za 22 zł, ale trzeba prać razem z poszewką:
POŚCIEL do WÓZKA ----- z APLIKACJĄ ----- (992332335) - Aukcje internetowe Allegro

:)

Tetina to dobrze, ze nie przeplacilam. bo te wszystkie paki razem to wyszlo tez niezle. no ale ubranek na pol roku, a moze i wiecej, mam na pewno dosc:)

ja sie zastanawiam, czy reszte dokupywac, w sensie karuzelki, czy jakies pluszaki do lozeczka, albo leżaczek,bo moze dam się wykazac rodzicom i tesciom:) po reszte pielegnacyjnych chyba pojadę do jakiegos rossmana czy cos i tam to wszystko kupię

ja na razie zwiozłam te "wielkie" rzeczy i skompletowałam do końca listę co jeszcze potrzebne i muszę powiedizeć że po oględnym podliczeniu też mi wyszło ok 1000 zł że jeszcze potrzeba... zastanawiam się jeszcze jakie kosmetyki dla maleństwa będą mi potrzebne - trochę w sklepie oglądałam ale mam mętlik - nivea, j&j, bambino... a do tego jeszcze taki wybór że głowa pęka i mam teraz mętlik - płyn do kąpieli od razu z szamponem, czy jakiś od razu z oliwką, balsamy do kąpieli, mydełko, oliwka to na pewno ale czy jeszcze jakiś krem ochronny??... pomóżcie bo już się pogubiłam...
na razie karuzelkę sobie odpuściłam bo jeszcze nie mam upatrzonej - zastanawiam sie czy te zabawki lepiej żeby były pluszowe czy raczej plastikowe - bo obawiam się że dzieciątko może mieć alergię (po mamusi) więc się zastanawiam co będzie bardziej praktyczne, tak samo jak leżaczek-bujaczek bo nie wiem jakie upodobania dzidzia będzie miała a trochę uczepiłam sie myśli że w razie jak mnie przyciśnie to mam zarówno gondolkę z wózka jak i fotelik samochodowy z funkcją kołyski to najwyżej przez ten dzień czy dwa będę się tym ratować... pluszaków zaś to mamy dosyć sporo - dostawaliśmy czy kupowaliśmy z róznych okazji więc na razie nie kupujemy a na pewno jak się urodzi to od cioć i wujków pewnie coś dostaniemy...
teraz na pierwszy ogień będzie kupowana pościel, rożek, ochraniacz na łóżeczko i reszt ubranek czyli to co trzeba wyprać lub wywietrzyć a potem na spokojnie cała reszta...

kacperek ja bym chciała samą malutką podusie do wózka kupić, taka mini mini i płaską, może jakąś dla lalek znajdę :-D i kocyk do tego, po Emi mam dwa kocyki porządne i nie zniszczone, tylko są u taty i ma je przywieźć dla siostry to zobacze czy faktycznie w takim dobrym stanie czy mnie pamięć zawodzi:-D

perla ale cuda zakupiłaś, pozazdrościć !;-)i to za bezcen jak za takie rzeczy:-p

mysza he he, tylko pilnuj żeby klucza nie dorobiła:-D Mnie też się najbardziej podobają proste gładkie drzwi:-p

marta fajne rzeczy, podobają mi się te wzóry z paseczków i koszulki fajowe do karmienia te rozpinane po środku, może sobie taka zakupie:tak:

Ja nie mam talentu do szperania na allegro:-(

Ja sobie właśnie organizuję pliczek z wyprawką - mam zamiar pokazać jutro Małżowi ile kasy na to trzeba ... i to już, teraz natychmiast a nie za miesiąc -jak to sobie On wyobraża...
Co prawda najdroższe rzeczy mamy - w sensie łózeczko i wózek , ale całej reszty brak...

Mnie też udało się upolować fajowskie rzeczy dziś na Allegro .. i to za bezcen dosłownie :tak: to i ja się pochwalę

Ta sztruksikowa spódniczka i bluzeczka za 5 zeta
2 rampery - 8 zeta
a pozostałe ubranka za 13 zeta

Załączniki

• 1022999095.jpg
    1022999095.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 27
  • 1022767088.jpg
    1022767088.jpg
    34,4 KB · Wyświetleń: 27
  • 1022945041_2.jpg
    1022945041_2.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 28
  • 1022945041_4.jpg
    1022945041_4.jpg
    19,7 KB · Wyświetleń: 27
  • 1022945041_3.jpg
    1022945041_3.jpg
    32,2 KB · Wyświetleń: 27
  • 1022945041_1.jpg
    1022945041_1.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 28
  • 1022945041.jpg
    1022945041.jpg
    27 KB · Wyświetleń: 30
  • 1022945041_5.jpg
    1022945041_5.jpg
    19,4 KB · Wyświetleń: 28
Dostałam dzisiaj kolejną wielką pakę ciuszków od znajomej.Tym razem same spodenki,sukienki i spódniczki.Chyba nigdy nie będę musiała robić prania:-D Wybiorę kilka moich faworytów,porobię zdjęcia i się pochwalę ;-)

Ja sobie właśnie organizuję pliczek z wyprawką - mam zamiar pokazać jutro Małżowi ile kasy na to trzeba ... i to już, teraz natychmiast a nie za miesiąc -jak to sobie On wyobraża...
Co prawda najdroższe rzeczy mamy - w sensie łózeczko i wózek , ale całej reszty brak...

Mnie też udało się upolować fajowskie rzeczy dziś na Allegro .. i to za bezcen dosłownie :tak: to i ja się pochwalę

Ta sztruksikowa spódniczka i bluzeczka za 5 zeta
2 rampery - 8 zeta
a pozostałe ubranka za 13 zeta

super ciuszki

A-Asia - co do J&J to mamusie narzekaja ze uczula i sie nie nadaje :) nawet tutaj bylo chyba juz pisane o J&J

Ja kupilam Oilatum - dziewczyny polecaly

Wieczór, chwilka spokoju wiec moge się pochwalic swoim zakupem:) łózeczko juz złozone.
Z ta moskitiera zaszalałam wkońcu ale na zywo wyglada poprostu pieknie wiec nie żałuje najwyżej bede prała raz w miesiącu.
DSC00061.jpg
to co tak wystaje to maskotka schowana przez moja Oliwke pod kordłę hahhaaa
poscielowe owieczki.
DSC00062.jpg
teczowe paseczki - ten zestaw kupiłam juz bez ochraniacza. Za łóżeczkoz szufladą , materacem pianka kokos gryka i przesyłka zapłaciłam 296zł. Poprostu wymieniłam sobie ten materac który był dodawany na mój i dopłaciłam roznice.
ŁÓŻECZKO SZUFLADA KOLORY+MATERAC GRYKA PROMOCJA (1012662125) - Aukcje internetowe Allegro
Za pościelowe i reszte zapłaciłam z przesyłka 266zł.
STELAŻ DO BALDACHIMU LUB MOSKITIERY OD MAMO-TATO (1017634846) - Aukcje internetowe Allegro
EKSKLUZYWNA FALBANKA Z SZYFONU - OKAZJA !!! (1017634830) - Aukcje internetowe Allegro
PRZEPIĘKNA MOSKITIERA / BALDACHIM OD MAMO-TATO (1017634819) - Aukcje internetowe Allegro
ROŻEK ROŻKI 80x80 MAMO-TATO - 60 WZORÓW !! (1017634859) - Aukcje internetowe Allegro
MAMO-TATO WYPEŁNIENIE - ANTYALERGICZNE 90x120 (1009496088) - Aukcje internetowe Allegro
MAMO-TATO 2-el POŚCIEL - 90x120 - NOWE WZORY !!! (1009495432) - Aukcje internetowe Allegro
# MAMO-TATO 3-el POŚCIEL - 90x120 - 65 WZORÓW (1009494870) - Aukcje internetowe Allegro

wiec jak wyliczyłam tylko dlatego ze to na aukcji a nie w sklepie zaoszczędziłam na pierwszym zakupie 160zł a na drugim 150zł wiec się opłacało:)

reklama
ja na razie zwiozłam te "wielkie" rzeczy i skompletowałam do końca listę co jeszcze potrzebne i muszę powiedizeć że po oględnym podliczeniu też mi wyszło ok 1000 zł że jeszcze potrzeba... zastanawiam się jeszcze jakie kosmetyki dla maleństwa będą mi potrzebne - trochę w sklepie oglądałam ale mam mętlik - nivea, j&j, bambino... a do tego jeszcze taki wybór że głowa pęka i mam teraz mętlik - płyn do kąpieli od razu z szamponem, czy jakiś od razu z oliwką, balsamy do kąpieli, mydełko, oliwka to na pewno ale czy jeszcze jakiś krem ochronny??... pomóżcie bo już się pogubiłam...
na razie karuzelkę sobie odpuściłam bo jeszcze nie mam upatrzonej - zastanawiam sie czy te zabawki lepiej żeby były pluszowe czy raczej plastikowe - bo obawiam się że dzieciątko może mieć alergię (po mamusi) więc się zastanawiam co będzie bardziej praktyczne, tak samo jak leżaczek-bujaczek bo nie wiem jakie upodobania dzidzia będzie miała a trochę uczepiłam sie myśli że w razie jak mnie przyciśnie to mam zarówno gondolkę z wózka jak i fotelik samochodowy z funkcją kołyski to najwyżej przez ten dzień czy dwa będę się tym ratować... pluszaków zaś to mamy dosyć sporo - dostawaliśmy czy kupowaliśmy z róznych okazji więc na razie nie kupujemy a na pewno jak się urodzi to od cioć i wujków pewnie coś dostaniemy...
teraz na pierwszy ogień będzie kupowana pościel, rożek, ochraniacz na łóżeczko i reszt ubranek czyli to co trzeba wyprać lub wywietrzyć a potem na spokojnie cała reszta...

z doświadczenia wiem ze najmniej uczula i najładniej pachnie bobaskiem - bambino! I tutaj mamy regułe ze nie zawsze wszystko dobre co drogie. Asia ja bym takie rzeczy jak karuzela, jakis kocyk zostawiła na zakupy dla rodziny. Przewaznie tak jest ze jak przychodza ogladac dzidziusia to coś przynosza ze sobą a to akurat nie sa takie duże wydatki :)

Do góry