reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

tylko czy to tak taniej wyjdzie? wkońcu to tylko okres jakis 4 mies bo pozniej skończa sie komary i zrobi się zimno wiec balkon częściej bedzie zamknięty niz otwarty ale przejadę się w tym tyg co castoramy i zabaczymy ile te cudeńka kosztują :)

ja przerabiałam, mały urodził się w marcu a że mieszkamy na wsi .... hmmm i tak z powodu kolek więcej był z nami (leżak, foteli, ...ręce) niż w łóżeczku, a wiem, że jak te cholery wejdą do pokoju to każdy jest pogryziony. Małego też dopadły niestety, aż miał straszne wybroczyny (odczyny alergiczne) na to paskudztwo. Migiem kupiłam moskitiery w każde okno, na zwykłe płaciłam jakieś 20 zł, na balkonowe z możliwością wyjścia oczywiście (na zakłady) chyba z 30 czy 40 zł. Kupowałam w zwykłem markecie bo akurat sezon :D. Teraz przed przeprowadzką na jeszcze większe pola też kupuję do każdego okna i każdych drzwi...

reklama
hej dziewczyny
czy któraś z was używała śpiworka dla niemowlaczka? bardzo mi się podoba śpiworek 3w1 formy Motherhood. wydaje mi się że zwłaszcza na początku taki śpiworek to praktyczna rzecz. jak myślicie? :)

Bardzo mi się podoba :) Ja kupiłam dwa, Feretti (ale nie jestem zachwycona, bo ma zamek z przodu i jeśli mały będzie spał na brzuchu jak ja i M., to się raczej nie przyda - cóż, nie przemyślałąm :( ) i taki niefirmowy, ale wydaje mi się dużo fajniejszy:
ŚPIWOREK kombinezon DWUSTRONNY do spania 62-68 (999039843) - Aukcje internetowe Allegro
Ten z motherhooda też wygląda sensownie, ale wolałabym się upewnić, jakiej jest grubości :) Jak synek podrośnie, upatrzyłam już taki:
ŚPIWOREK NINO 100 CM (1019544883) - Aukcje internetowe Allegro
Miałąm go w łapkach i wydaje się być ok :)

kropa501 - też mi się podoba ten dwustronny 62-68, w dodatku jest dużo tańszy... tak sobie myślę, że potem jak już moja córcia zacznie się bardziej wiercić w łóżeczku to nie będzie chciała spać w śpiworku i może nie jest mi potrzebny taki długi jak ten motherhood. Chyba najpierw się wybiorę do jakiegoś sklepu i poogladam, pomacam ;). Wtedy się zdecyduję. Wasze opinie też są cenne, będę tu zaglądać.

kropa501 - też mi się podoba ten dwustronny 62-68, w dodatku jest dużo tańszy... tak sobie myślę, że potem jak już moja córcia zacznie się bardziej wiercić w łóżeczku to nie będzie chciała spać w śpiworku i może nie jest mi potrzebny taki długi jak ten motherhood. Chyba najpierw się wybiorę do jakiegoś sklepu i poogladam, pomacam ;). Wtedy się zdecyduję. Wasze opinie też są cenne, będę tu zaglądać.

Wydawało mi się, że na takie maleństwo taki 100 cm to za dużo, będzie się zaplątywało. Zdecydowałam, że na początek właśnie tańszy 62-68, a jak się Małemu spodoba, to kupię większy. Dziewczyny pokazywały też bardzo fajne z Tesco, ale za każdym razem jak jestem w takim najbliżej mnie, to ich nie ma :( Na zimę planuję zakup większego, moze nawet takiego z rękawkami:
ŚPIWOREK kombinezon DWUSTRONNY z rękawkami 74-80 (1017948274) - Aukcje internetowe Allegro
Tylko ze ten znowu ma zamek z przodu, więc poczekam i sprawdzę, jak Maluszkowi będzie najwygodniej i ew. czegoś poszukam :)

Właśnie znalazłam inny, piękne mają i fajnie rozpinane:
Śpiworek dziecięcy haft od MATINO! PROMOCJA!!! (1012768073) - Aukcje internetowe Allegro

:)

Ostatnia edycja:
byłam w tesco, śpiworków nie było, pieluch w promocji w malym rozmiarze też już brakło, wrr
Byłam w makro po tą lovellę, ale te 5kg opakowania tylko do białego mieli, a ja nie chcę takiego. I dupa blada.
Kupiłam za to w tup-tup śpioszki małe takie od góry do dołu rozpinane, jak śpioszki, dla tatusia będzie idealnie.

Kupiłam kiedyś na allegro zabawki, i w końcu udało mi się je odebrać Zestaw Fisher Price, Playskool, Tiny Love (995625059) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
byłam w tesco, śpiworków nie było, pieluch w promocji w malym rozmiarze też już brakło, wrr
Byłam w makro po tą lovellę, ale te 5kg opakowania tylko do białego mieli, a ja nie chcę takiego. I dupa blada.
Kupiłam za to w tup-tup śpioszki małe takie od góry do dołu rozpinane, jak śpioszki, dla tatusia będzie idealnie.

Kupiłam kiedyś na allegro zabawki, i w końcu udało mi się je odebrać Zestaw Fisher Price, Playskool, Tiny Love (995625059) - Aukcje internetowe Allegro

tweenie, ja tak mam zawsze z Tesco: nie ma nic, co dziewczyny kupują. Myślałam, że tylko moje Tesco jakieś lewe ;) Zabaweczki fajne :)

A do mnie dzisiaj fotelik przyszedł z moskitierą kolor desert Maxi Cosi Citi choć w rzeczywistości kolor mniej mi się podoba bo nie jest taki ładny czekoladowy no ale może być.
I sweterek przyszedł cena za jaką udało mi się go kupić niesamowita a sweterek naprawdę świetny:)
Sweterek dla chłopca 62cm CUDO (1011934054) - Aukcje internetowe Allegro

Super sweterek :)

Do góry