reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

fajne zakupy dziewczynki ;-)
Ja w tym miesiącu kupuję drzwi do mieszkania :-D więc nabytkami dla dzidzi będę się chwalić dopiero w czerwcu :-D

reklama
byłam w tesco, śpiworków nie było, pieluch w promocji w malym rozmiarze też już brakło, wrr
Byłam w makro po tą lovellę, ale te 5kg opakowania tylko do białego mieli, a ja nie chcę takiego. I dupa blada.
Kupiłam za to w tup-tup śpioszki małe takie od góry do dołu rozpinane, jak śpioszki, dla tatusia będzie idealnie.

Kupiłam kiedyś na allegro zabawki, i w końcu udało mi się je odebrać Zestaw Fisher Price, Playskool, Tiny Love (995625059) - Aukcje internetowe Allegro

Ja zrobiłam zakupy w Tesco w niedzielę, całkiem przypadkiem kupiłam w promocji pieluchy huggis 90 sztuk za 39 zł i pampersy newborn 108 sztuk za 49 zł wiec ogólnie się iopłacało. Do tego kosmetyki bo zdecydowałam się na hipp tez w promocyjnej cenie bo oliwak szampon za 13 zł. A na płyn do kompieli zdecydowałam sie na to Olilatum soft, który perła polecała i połozna na SR też.
Wiec powoli kupuje te pierdoły, niby taka drobnica a tez kosztuje swoje i jak się zliczy to fajna sumka wychodzi!!

madzik i bardzo fajna ta torba, pewnie, po co przepłacać;-)

ewa81 maxi to b. dobry fotelik a sweterek fajowy:tak:

kropa
nie boisz się na brzuszku kłaść spać? chyba że masz na myśli że małe ma w genach po was i się samo tak będzie układało jak tylko nauczy się przewracać:-) ale mnie by się wydawało że taki starszy maluch będzie się czuł skrępowany w śpiworku?
Ale nie wiem tak naprawde, nie miałam śpiworka u córci więc tylko sobie tak gdybam:sorry2:
Niektóre dzieciaczki pewnie lubią takie "gniazdka" przytulne;-)

mysza a jakie drzwi?

Jedyneczka - drzwi wejściowe. Cholerny wydatek... Znowu będziemy na oparach jechać do końca miesiąca, bo nam z 2 klocki pójdą... Jak mam za szajs dać ok. 1200 z montażem, to już wolę gerdę, ale nadal szukam...

kropa nie boisz się na brzuszku kłaść spać? chyba że masz na myśli że małe ma w genach po was i się samo tak będzie układało jak tylko nauczy się przewracać:-) ale mnie by się wydawało że taki starszy maluch będzie się czuł skrępowany w śpiworku?
Ale nie wiem tak naprawde, nie miałam śpiworka u córci więc tylko sobie tak gdybam:sorry2:
Niektóre dzieciaczki pewnie lubią takie "gniazdka" przytulne;-)

Nie myślałam o kładzeniu na brzuszku, raczej o tym, że się może samo przekręcać :) Koleżanka mi mówiła, że jej małą od urodzenia praktycznie spała "na żabkę", czyli na brzuszku i jak tylko przekładali ją inaczej, płakała.

znam rodzinę, w ktorej pięciolatki spały ciągle w śpiworkach. Nie było mowy o spaniu bez...

Dokładnie, to zależy chyba głównie od przyzwyczajenia :) Te śpiworki są z reguły bardzo szerokie na dole i nie krępują ruchów. Dzieci moich koleżanek też długo spały i przynajmniej nie było problemu "rozkopywania" :)

fajne zakupy dziewczynki ;-)
Ja w tym miesiącu kupuję drzwi do mieszkania :-D więc nabytkami dla dzidzi będę się chwalić dopiero w czerwcu :-D

to tak, jak u nas.. remont się powoli zaczyna, tzn całkowite urządzanie mieszkania.. też wczoraj zamówiliśmy drzwi- 2 pary wewnętrznych i kafelki do łazienki-i już kasa płynie:no:

reklama
kupilam sobie kilka bluzek w C&A,takie byle jakie przejsciowki
i pokazuje lozeczko niunki,z tym ze bez przescieradla bo na opakowaniu rozmiar 140na 60 a w rzeczywistosci 120 na 60,musze jechac i wymienic tego bubla:-)

Do góry