reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

fajne zakupy dziewczynki ;-)
Ja w tym miesiącu kupuję drzwi do mieszkania :-D więc nabytkami dla dzidzi będę się chwalić dopiero w czerwcu :-D

reklama
byłam w tesco, śpiworków nie było, pieluch w promocji w malym rozmiarze też już brakło, wrr
Byłam w makro po tą lovellę, ale te 5kg opakowania tylko do białego mieli, a ja nie chcę takiego. I dupa blada.
Kupiłam za to w tup-tup śpioszki małe takie od góry do dołu rozpinane, jak śpioszki, dla tatusia będzie idealnie.

Kupiłam kiedyś na allegro zabawki, i w końcu udało mi się je odebrać Zestaw Fisher Price, Playskool, Tiny Love (995625059) - Aukcje internetowe Allegro

Ja zrobiłam zakupy w Tesco w niedzielę, całkiem przypadkiem kupiłam w promocji pieluchy huggis 90 sztuk za 39 zł i pampersy newborn 108 sztuk za 49 zł wiec ogólnie się iopłacało. Do tego kosmetyki bo zdecydowałam się na hipp tez w promocyjnej cenie bo oliwak szampon za 13 zł. A na płyn do kompieli zdecydowałam sie na to Olilatum soft, który perła polecała i połozna na SR też.
Wiec powoli kupuje te pierdoły, niby taka drobnica a tez kosztuje swoje i jak się zliczy to fajna sumka wychodzi!!

madzik i bardzo fajna ta torba, pewnie, po co przepłacać;-)

ewa81 maxi to b. dobry fotelik a sweterek fajowy:tak:

kropa
nie boisz się na brzuszku kłaść spać? chyba że masz na myśli że małe ma w genach po was i się samo tak będzie układało jak tylko nauczy się przewracać:-) ale mnie by się wydawało że taki starszy maluch będzie się czuł skrępowany w śpiworku?
Ale nie wiem tak naprawde, nie miałam śpiworka u córci więc tylko sobie tak gdybam:sorry2:
Niektóre dzieciaczki pewnie lubią takie "gniazdka" przytulne;-)

mysza a jakie drzwi?

Jedyneczka - drzwi wejściowe. Cholerny wydatek... Znowu będziemy na oparach jechać do końca miesiąca, bo nam z 2 klocki pójdą... Jak mam za szajs dać ok. 1200 z montażem, to już wolę gerdę, ale nadal szukam...

kropa nie boisz się na brzuszku kłaść spać? chyba że masz na myśli że małe ma w genach po was i się samo tak będzie układało jak tylko nauczy się przewracać:-) ale mnie by się wydawało że taki starszy maluch będzie się czuł skrępowany w śpiworku?
Ale nie wiem tak naprawde, nie miałam śpiworka u córci więc tylko sobie tak gdybam:sorry2:
Niektóre dzieciaczki pewnie lubią takie "gniazdka" przytulne;-)

Nie myślałam o kładzeniu na brzuszku, raczej o tym, że się może samo przekręcać :) Koleżanka mi mówiła, że jej małą od urodzenia praktycznie spała "na żabkę", czyli na brzuszku i jak tylko przekładali ją inaczej, płakała.

znam rodzinę, w ktorej pięciolatki spały ciągle w śpiworkach. Nie było mowy o spaniu bez...

Dokładnie, to zależy chyba głównie od przyzwyczajenia :) Te śpiworki są z reguły bardzo szerokie na dole i nie krępują ruchów. Dzieci moich koleżanek też długo spały i przynajmniej nie było problemu "rozkopywania" :)

fajne zakupy dziewczynki ;-)
Ja w tym miesiącu kupuję drzwi do mieszkania :-D więc nabytkami dla dzidzi będę się chwalić dopiero w czerwcu :-D

to tak, jak u nas.. remont się powoli zaczyna, tzn całkowite urządzanie mieszkania.. też wczoraj zamówiliśmy drzwi- 2 pary wewnętrznych i kafelki do łazienki-i już kasa płynie:no:

reklama
kupilam sobie kilka bluzek w C&A,takie byle jakie przejsciowki
i pokazuje lozeczko niunki,z tym ze bez przescieradla bo na opakowaniu rozmiar 140na 60 a w rzeczywistosci 120 na 60,musze jechac i wymienic tego bubla:-)

Do góry