reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

skoro mowa o plynach do prania to ja wczoraj kupilam bezzapachowy i hypoalergiczny oraz plyn do plukania.nazywa sie "neutral" i przy okazji cos popralam.Podoba mi sie ze nie daje jakimis sztucznymi zapachami;jest bardzo delikatny i pachnie po prostu swiezoscia.Podobno nie trzeba koniecznie kupowac specjalnych plynow ale ja nie chce ryzykowac wysypka i przynajmniej na poczatku stosowac cos specjalnego.
a to moje najnowsze zdobycze:
2010-05-011.jpg2010-05-012.jpg002 (2).jpg

reklama
A wsumie tez sie zastanawialam nad jelpem ale akurat byla promocja na loveli i kupilam ja ale zeby az tak miala negatywnych opini?? No ja przy pierwszym to jelpa uzywalam i nie bylo zadnych problemow. No napewno wyjdzie w praniu czy moje i wasze dzieci na jakie proszki beda lub nie beda uczulone.
Ale tez zachwalaja sobie platki mydlane podobno tez sa fajne.
Ja mam ciuszki wlasnie na 56 62 i troszke na 68 ale to przewanie body i spichy kaftaniki reszte ciuszkow to chlopience ktore sie nie nadaja dla dziewczynki wiec zaczelam wystawiac na allegro. Zamierzam w tygodniu do lumpkow troche sie przejsc i moze cos mi sie uda wytrzasnac:)

Ja uzywalam Lovele od poczatku i tak sie przyzwyczailam, ze bielizne malego piore w niej do dzis. Nigdy nie mial uczulenia, sprawdzila sie. Co do reszty zakupow czaje sie tylko na laktator i kosmetyki, bo nie ma po co za wczesnie kupowac. reszta wsio jest.

perla jesteś królową okazji, super ciuszki,a rampers faktycznie przesłodki :))

a ja się zastanawiam nad kołyską, bo chciałam łóżeczko przez pierwsze miesiące mieć w dużym pokoju,ale sobie myśle ze ono dość dużo miejsca zajmnie i moze łóżeczko jednak bedzie w małym a do dużego kupię taką kołyskę? Kołyska Dziecięca + Materac + Pościel. Komplet (1014088514) - Aukcje internetowe Allegro

jak z poscielą to chyba nie tak drogo, co myślicie?
zostało nam akurat ponad 200zł z pieniążków od dziadka co nam dał na wóżek,to juz myśle jak je spożytkować ;))

ja mam próbki proszku i płynu lovela. W sumie tyle tego co nic, ale wypiorę jedną pralkę w nim. Nie wiem, jaki proszek kupić, biorąc pod uwagę fakt, że my z eMkiem mamy niezbyt ciekawą skórę, to dziecko pewno też będzie jakieś mega alergiczne :-D Ale z drugiej strony nie ma zmiłuj się... Mój M był całe dzieciństwo pod osłonką i teraz powychodziły alergie...

aneta, ja swego czasu podobnie się szykowałam na taką kołyskę .. Tylko z ciemnego drewna chciałam ... Może Chrzestny się domyśli ;-)

Powinna spokojnie posłużyc do 6-ciu miesięcy ,myślę ..
Kółeczka ma - można pojeździc po pokojach bez konieczności wstawiania drugiego łóżeczka.. Blokada kołysania jest ..
Na prawdę fajna sprawa ta kołyska...

Co do proszku - ja na początek wezmę Jelp , potem będę mieszać Jelpa z Vizirem Sensitive..

aneta-h ja mialam to samo.tzn w pokoju dziecka bedzie stalo lozeczko,na dole cos w rodzaju lozeczka tylko wieksze i kwadratowe ale na poczatku chce by dziecko spalo przy moim lozku w sypialni.Tez pomyslalam ze lozeczko to jednak za wielkie bedzie i wymyslilam kolyske z tym ze chce ja uzywac tylko przez kilka pierwszych tygodni (tak bym mogla poznac moja dzidzie i nie trzasc sie ze spi sama w swoim pokoju).Pozniej chce by spala w swoim pokoiku,by sie do niego jak najszybciej przyzwyczaila.Dlatego szkoda mi bylo kupowac kolyske na kilka tygodni wiec popytalam znajomych czy maja pozyczyc taka wlasnie na tak krotki okres czasu no i udalo sie.W taki sposob ja to rozwiazalam.Ty jesli chcesz uzywac jej dluzej to moze zdecyduj sie na kupno ale mozesz tez popytac czy ktos ma.

mysza-znajdz po prostu cos bezzapachowego,hypoalergicznego i powinno byc dobrze.ja tez taki plyn kupilam do prania,plus plyn zmiekczajacy i jestem bardzo zadowolona ze nie mam tego sztucznego zapachu .ubranka pachna po prostu bardzo delikatnie,taka swiezoscia

reklama
Do góry