reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

skoro mowa o plynach do prania to ja wczoraj kupilam bezzapachowy i hypoalergiczny oraz plyn do plukania.nazywa sie "neutral" i przy okazji cos popralam.Podoba mi sie ze nie daje jakimis sztucznymi zapachami;jest bardzo delikatny i pachnie po prostu swiezoscia.Podobno nie trzeba koniecznie kupowac specjalnych plynow ale ja nie chce ryzykowac wysypka i przynajmniej na poczatku stosowac cos specjalnego.
a to moje najnowsze zdobycze:
2010-05-011.jpg2010-05-012.jpg002 (2).jpg

reklama
A wsumie tez sie zastanawialam nad jelpem ale akurat byla promocja na loveli i kupilam ja ale zeby az tak miala negatywnych opini?? No ja przy pierwszym to jelpa uzywalam i nie bylo zadnych problemow. No napewno wyjdzie w praniu czy moje i wasze dzieci na jakie proszki beda lub nie beda uczulone.
Ale tez zachwalaja sobie platki mydlane podobno tez sa fajne.
Ja mam ciuszki wlasnie na 56 62 i troszke na 68 ale to przewanie body i spichy kaftaniki reszte ciuszkow to chlopience ktore sie nie nadaja dla dziewczynki wiec zaczelam wystawiac na allegro. Zamierzam w tygodniu do lumpkow troche sie przejsc i moze cos mi sie uda wytrzasnac:)

Ja uzywalam Lovele od poczatku i tak sie przyzwyczailam, ze bielizne malego piore w niej do dzis. Nigdy nie mial uczulenia, sprawdzila sie. Co do reszty zakupow czaje sie tylko na laktator i kosmetyki, bo nie ma po co za wczesnie kupowac. reszta wsio jest.

perla jesteś królową okazji, super ciuszki,a rampers faktycznie przesłodki :))

a ja się zastanawiam nad kołyską, bo chciałam łóżeczko przez pierwsze miesiące mieć w dużym pokoju,ale sobie myśle ze ono dość dużo miejsca zajmnie i moze łóżeczko jednak bedzie w małym a do dużego kupię taką kołyskę? Kołyska Dziecięca + Materac + Pościel. Komplet (1014088514) - Aukcje internetowe Allegro

jak z poscielą to chyba nie tak drogo, co myślicie?
zostało nam akurat ponad 200zł z pieniążków od dziadka co nam dał na wóżek,to juz myśle jak je spożytkować ;))

ja mam próbki proszku i płynu lovela. W sumie tyle tego co nic, ale wypiorę jedną pralkę w nim. Nie wiem, jaki proszek kupić, biorąc pod uwagę fakt, że my z eMkiem mamy niezbyt ciekawą skórę, to dziecko pewno też będzie jakieś mega alergiczne :-D Ale z drugiej strony nie ma zmiłuj się... Mój M był całe dzieciństwo pod osłonką i teraz powychodziły alergie...

aneta, ja swego czasu podobnie się szykowałam na taką kołyskę .. Tylko z ciemnego drewna chciałam ... Może Chrzestny się domyśli ;-)

Powinna spokojnie posłużyc do 6-ciu miesięcy ,myślę ..
Kółeczka ma - można pojeździc po pokojach bez konieczności wstawiania drugiego łóżeczka.. Blokada kołysania jest ..
Na prawdę fajna sprawa ta kołyska...

Co do proszku - ja na początek wezmę Jelp , potem będę mieszać Jelpa z Vizirem Sensitive..

aneta-h ja mialam to samo.tzn w pokoju dziecka bedzie stalo lozeczko,na dole cos w rodzaju lozeczka tylko wieksze i kwadratowe ale na poczatku chce by dziecko spalo przy moim lozku w sypialni.Tez pomyslalam ze lozeczko to jednak za wielkie bedzie i wymyslilam kolyske z tym ze chce ja uzywac tylko przez kilka pierwszych tygodni (tak bym mogla poznac moja dzidzie i nie trzasc sie ze spi sama w swoim pokoju).Pozniej chce by spala w swoim pokoiku,by sie do niego jak najszybciej przyzwyczaila.Dlatego szkoda mi bylo kupowac kolyske na kilka tygodni wiec popytalam znajomych czy maja pozyczyc taka wlasnie na tak krotki okres czasu no i udalo sie.W taki sposob ja to rozwiazalam.Ty jesli chcesz uzywac jej dluzej to moze zdecyduj sie na kupno ale mozesz tez popytac czy ktos ma.

mysza-znajdz po prostu cos bezzapachowego,hypoalergicznego i powinno byc dobrze.ja tez taki plyn kupilam do prania,plus plyn zmiekczajacy i jestem bardzo zadowolona ze nie mam tego sztucznego zapachu .ubranka pachna po prostu bardzo delikatnie,taka swiezoscia

reklama
Do góry