reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Perla no super te ciuszki-i ta cena, no nie mogę :)
Anetka ta kolyslka co dałas linka tez bardzo fajna -i super cena , więc naprawde warto
Ja kupilam Lovele -płyn do prania i płyn do płukania-mam nadzieję,że nie uczuli małej

A dzisiaj na allegro kupiłam parę drobiazgów(wszystko od jednego sprzedawcy) typu :gaziki do pępka, majtki poporodowe,okrycię kąpielowe,grubszy kocyk,herbatkę na laktację i jeszcze termometr:
TERMOMETR 4w1 DO CZOŁA I UCHA BABYONO NAJTANIEJ (1015569297) - Aukcje internetowe Allegro

I torbę do wózka (widziałam ją na żywo i jest fajna) Bo oryginalna torba do mojego wózka kosztuje 270 zł więc stwiedziłam,że ją sobie odpuszczę
TORBA DO WÓZKA DLA PRZYSZŁEJ MAMY IDEALNA CANPOL (1003512119) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Mysza mi pierwsze rzeczy prali nawet nie wiem w czym ale napewno w jakims proszku dzieciecym ale i tak jak sie Oliwka urodziła to miała taka alergie ze musiałam jej prać rzeczy w płatkach mydlanych i jeszcze po 5 razy płukać!!! a jak sie skończyły a w sklepie nie było to tarło sie na tarce jej mydło bo po innych proszkach od razu była wysypka. Tak samo miałam zreszta z resztą kosmetyków- tylko dzidzius, bambino itp.... ale jak 6 mies skończyła to wszystko za machnieciem magicznej rózdzki znikneło i prałam juz w normalnym proszku. Teraz kupię jakis proszek dzieciecy i bede obserwować jak Tymek bedzie wysypany to się zmini proszek na płatki mydlane. Dziecko Ci "samo powie" - reguły nie ma. Moze wogóle nie bedzie uczulone i szybko sie przezucisz na swój proszek :)

dziewczyny, czy wszystkie kupujecie ochraniacz do łózeczka?
Jestem zmuszona ze wzgledu na porę roku, duzy balkon który napewno nie raz bedzie otwierany( łózeczko bedzie stało w naszym pokoju i blisko jest do balkonu) i komary co sie w lato pojawiaja kupic moskitierę do łózeczka. Oliwka urodziła sie w grudniu wiec tego problemu nie miałam a na ochraniacz i tak nie było mnie stać wiec nie miałam. a teraz.... hmm.... zastanawiam się czy taki ochraniacz faktycznie jest potrzebny.
link do moskitiery- moze jak wy popatrzycie to coś wymyslicie
PRZEPIĘKNA MOSKITIERA / BALDACHIM OD MAMO-TATO (1017634819) - Aukcje internetowe Allegro

Tetinka ja Ci zaproponuję lepiej moskitierę na okno, po co dzidziusia zasłaniać? :-)
MOSKITIERA SIATKA NA OKNO 130x150 komary muchy osy (1003299163) - Aukcje internetowe Allegro

a montaż łatwy- więc żaden problem :-)

fajny pomysł- tez nad tym myslałam tylko ze ja nie mam okna w pokoju tylko wielki balkon taki tarasowy ( dwie wielkie tafle szkła otwierane razem ) a jak założę moskitrierę na balkon to wogóle na niego nie wyjdę przez całe lato - ani sama ani z dzidziusiem. Ale dzięki za chęci- skąd mogłaś wiedzieć.

Tetina z tego co wiem, to mozna kupic tez moskitiere na takie wielkie okna, skladana na zakladke z kilku kawalkow

ja też bym wolała chyba zdecydować się na moskitierę na okno-bo jakoś nie przepadam za takimi baldachimami, poza tym bardzo gromadzi się w nich kurz:baffled: no, ale jak nie ma wyjścia..

można, można, znajomi mieli taką szklaną ścianę, tzn. okna + wejście na taras i mieli takie zachodzące na siebie pasy tej moskitiery, więc spokojnie mogli wychodzić. Powinni mieć w tych wszystkich sklepach budowlanych takie cuda :)

tylko czy to tak taniej wyjdzie? wkońcu to tylko okres jakis 4 mies bo pozniej skończa sie komary i zrobi się zimno wiec balkon częściej bedzie zamknięty niz otwarty ale przejadę się w tym tyg co castoramy i zabaczymy ile te cudeńka kosztują :)

reklama
Maruśka, nie kupuj tych koszul z oknami, czyli rozcięciami po bokach - ja miałam jedną przy Majce i beznadzeijna byłe, wszystko się tam na boku rozchodziło i jakbyś z gołym cycem latała. Najlepsze sa te rozpinane z przodu lub kopertowe.

Ewelad, super ten śpiworek:-)

Aisim, ja ubierałam Majkę na początku: body i na to śpiochy, ale jak będzie gorąco to pewnie sam bodziak czy rampers wystarczy a na noc luźniejszy, przewiewny pajacyk od razu na pieluszkę.

Perla, ale udało Ci się ciuszki upolować, fajne:-)

Do góry