reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Sa w każdym rozmiarze ja Kupilam 1 3-6kg. Sa pakowane i podwójnie i pojedyncze ale stwierdziłam ze na pocz jedna paczka mi wystarczy, jest duża a nie wiadomo czy Tymek pozniej nie wzrośnie.

reklama
ja pościeli nie kupuję-prześcieradełko, mam dwa kocyki, rożek (jako cośużyję w formie kołderki) i dwa śpiworki, dokupię najwyżej bliżej zimy:-)

a to śpiworek z tesco, przecena z 56 na 16,80, 100% bawełna, tylko taka sztywniejsza,pościelowa (drugi będę mieć mieciutki), może kogoś zainteresuje:-)

Zobacz załącznik 240777

Zobacz załącznik 240778

kurcze bylam dzisiaj w tesco i u nas nie ma tej przeceny :((((

A ja polecam taką sukienusię ;-) W carrefourze można kupić :-) tylko 30 zł !! :tak:
a kolory przeróżniaste!! ;-)

Załączniki

• !cid_DSC05004.jpg
    !cid_DSC05004.jpg
    33,9 KB · Wyświetleń: 76
  • DSC05000.jpg
    DSC05000.jpg
    26,4 KB · Wyświetleń: 53
Ostatnia edycja:
Butterfly-ladna sukienka i pewnie bardzo wygodna na lato.ja tez planuje kupic jakas na upaly bo na razie to glownie spodnie i tuniki

Dawno mnie tu nie bylo.Widze ze wszystkie zajete jestescie kompletowaniem rzeczy dla dziecka.Ja tez wariuje szczegolnie na punkcie tych slodkich ubranek ale kupuje je przewaznie w rozmiarze 56 i 62 by miec cos na poczatek.Osobiscie chce miec kilka konkretnych zestawow w obu tych rozmiarach.Reszte (wieksze) bede dokupowala jak mala sie urodzi.Poza tym Na pewno dostane cos od znajomych i rodziny a wiem ze przewaznie jest sie obdarowanym wiekszymi ubrankami czyli na razie skupiam sie na tych mniejszych.Mam juz wystarczajaca ilosc body rozm.56 i dzis kupie na 62.Poza tym duzo zestawow ze spodenkami,sukieneczkami,spodnicami itd bo nie jestem fanka ubierania malucha w spiochy czy pajace (ten kupie tylko do spania).
Widzialam ze rozmawialyscie tez o materacach.My zdecydowalismy sie na taki:
aerosleep (zapobiegajacy uduszeniu) Aerosleep Matras Elegance 70x140 | Matrassen | Baby-Dump
Przy okazji dowiedzialam sie ze wozek ktory kupilismy tez ma w gondoli aerosleep.

wiem ze mozna dokupic sama nakladke i polozyc ja na materac jaki posiadacie
"AeroSleep Baby Original przekształca każdy dziecięcy materac w bezpieczne i komfortowe otoczenie do snu. Otwarta struktura plastra miodu pozwala na swobodny przepływ powietrza. Dziecko może swobodnie oddychać, nawet podczas przekręcenia na brzuszek. Nakładka zapewnia optymalne usuwanie wydychanego powietrza (dwutlenek węgla, CO​
2) i chroni maleństwo przed poceniem. W zimie nakładka natychmiast zapewni poczucie ciepła i wygody.
Można ją prać w temperaturze 40 °C.

Warstwa wierzchnia – „plaster miodu” – umożliwia swobodną cyrkulację powietrza: odprowadza wydychany dwutlenek węgla i zapewnia zawsze świeże powietrze, zapobiega zapoceniom poprzez odprowadzanie nadmiaru ciepła, uniemożliwia kontakt główki dziecka z ewentualną wilgocią związaną w niższych warstwach.
Warstwa pośrednia – warstwa pochłaniająca wiąże wilgoć powstającą z zapoceń . Dziecko zawsze ma sucho pod głową.
Warstwa dolna – nieprzepuszczalna dla bakterii. Nie przepuszcza kurzu i zanieczyszczeń z materaca, zapobiegając reakcjom alergicznym.
Warstwa spodnia – tworzywo, nieprzepuszczające zanieczyszczeń do materaca."

śliczna, kiedy sklepy będą otwarte? dopiero we wtorek chyba? trzeba jechać :)))

markety podobnież nie pracują tylko 1-go i 3-go, w niedzielę normalnie mają być otwarte..
My z Małżem jedziemy jutro do Liroy Merlin ,Obi i Castoramy - po farby, panele i parapet..
Po prostu jestem zachwycona perspektywą dnia w marketach budowlanych :confused2:

reklama
atabe Emilki lovela nie uczulała ale teraz jak czytam często się to zdarza więc nie wiem czy jelp nie kupić jednak:baffled:

Butterfly bardzo Ci ładnie w tej sukience;-)

Do góry