reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

ja czekam do tego usg w 32 tyg i zobaczymy, jaka duża ta nasza Mała jest :) Generalnie kupuję 62 i w górę, na 56 mam kilka sztuk. Kupię jeszcze do szpitala jeden komplet śpioszki+body.

A wiecie może, czy jest sens pajace zabierać do szpitala? To tak zamiast śpioszków. Przynajmniej mnie się lepiej w śpioszki ubiera dzieci

reklama
Ja mam ciuszki, na 56 i 62 no i kilka na 68- to tyle póki co;-)
tweenie mi sie chyba najwygodniej będzie ubierało małą w body+pół-śpiochy, albo śpiochy, pajace mam na razie całe 2:-p
dziś chce kupić coś do prania tych ciuszków, myślicie, ze lovela ale mleczko do prania będzie ok? Doświadczone mamy czy Lovela uczulała wasze dzeici?
aneta jaki materac kupiliście, bo ja właśnie muszę się zdecydować i sam nie wiem jaki wybrać:-p

ja spiochow wogole nie uzywalam i teraz tez nie zamierzam... u mnie sprawdzily sie bodziaki z krotkim i dlugim, rampersy (rewelka) i pajace... w UK nie ma ciuszkow na wzrost, a jedynie "neborn" i "0-3 mies" wiec bede miala na oko kilka mniejszych, kilka wiekszych...
Atabe u nas spradzil sie Jelp (proszek i plyn do plukania)

Ja mam kilka na roz 56, ale większość na 62!!
Co do materaca to wybraliśmy dość twardy kokos-pianka-kokos ze ściąganym pokrowcem który mozna prac!!
Proszek dziewczyny polecały Jelp i taki zakupiłam. Słyszałam że Lovella często uczula!! Ostatnio widziałam też w realu persil sensitive dla maluszków!!

A myślicie ze można ubierac body i na to śpiochy?? Bo jak pajac to sam tylko bez body?? ale wstyd nawet na tym sie nie znam!

Ja mam kilka na roz 56, ale większość na 62!!
Co do materaca to wybraliśmy dość twardy kokos-pianka-kokos ze ściąganym pokrowcem który mozna prac!!
Proszek dziewczyny polecały Jelp i taki zakupiłam. Słyszałam że Lovella często uczula!! Ostatnio widziałam też w realu persil sensitive dla maluszków!!

A myślicie ze można ubierac body i na to śpiochy?? Bo jak pajac to sam tylko bez body?? ale wstyd nawet na tym sie nie znam!

Ja mam głównie 62-68, na 56 mam jeden zestaw śpioszki + body z długim rękawem + czapeczka i łapki niedrapki :) Ale ja się nastawiam na spore dziecko, bo na wszystkich poprzednich USG wymiary miał ok. 70-80 centyla :) Jakby coś, to zawsze tych mniejszych ubranek można dokupić.
Zestaw body+śpiochy zamierzam ubierać jak najbardziej, ale pod pajac to raczej bodziaka z krótkim rękawem założę, bo jakoś tak mi się nie widzi dziurki na brzuszku (a zakładam, ze nie mówimy o upale, bo wtedy to rampers albo pampersik + koszulka :)

A materac mam lateksowy, wolałam tańsze łóżeczko i lepszy materac (chociaż wcele nie ma jakiejś ogromnej różnicy w cenie między lateksowym a dobrym kokos-pianka-gryka) :)

Dziewczyny bylam dzisiaj w tesco i Kupilam pampersy:) 108 szt za 49.99 czyli wychodzi 0.46 za sztukę. Wychodzi dużo duzo taniej niz te niemieckie. Byly tez hugisy 10 zl taniej ale tych pieluch to ja nie polecam. Kupilam sobie jeszcze do szpitala szlafrok za 48 zl do szpitala bo ten stary to juz raczej do smieci sie nadaje.

reklama
Dziewczyny bylam dzisiaj w tesco i Kupilam pampersy:) 108 szt za 49.99 czyli wychodzi 0.46 za sztukę. Wychodzi dużo duzo taniej niz te niemieckie. Byly tez hugisy 10 zl taniej ale tych pieluch to ja nie polecam. Kupilam sobie jeszcze do szpitala szlafrok za 48 zl do szpitala bo ten stary to juz raczej do smieci sie nadaje.
A te pampersy to rozmiar 1 były?Jak tak to chyba namówię M i skoczymy dzisiaj sprawdzić czy są też u nas w takiej promocji.

Do góry