reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

jezeli chodzi o mnie to starałam sobie to jakoś poukładac i tak stwierdziłam ze
w kwietniu kupię łóżeczko i pościelowe wyniesie mnie to razem ok 500zł
w maju kosmetyki i dodatkowe rzeczy ok 250 zł
w czerwcu wózek.
Ciuszki juz kupiłam wcześniej, cześć dostałam :)

moje nowe łóżeczko:)
ŁÓŻECZKO SZUFLADA KOLORY+MATERAC GRYKA PROMOCJA (1012662125) - Aukcje internetowe Allegro
kolor ciemny orzech i zamieniłam materac który jest dodawany na ten
MATERAC GPK 120 x 60 GRYKA PIANKA KOKOS Z ATESTEM (1016169629) - Aukcje internetowe Allegro
różnica w cenie materacyka to tylko 28 zł wiec całe łóżeczko z materacem i szufladą oraz kurierem wyszło mnie 294zł

mam tylko dylemat nad pościelowym...
MAMO-TATO PRZEŚCIERADŁO FROTTE z GUMKĄ 60x120 (1002816626) - Aukcje internetowe Allegro
STELAŻ DO BALDACHIMU LUB MOSKITIERY OD MAMO-TATO (1017634846) - Aukcje internetowe Allegro
ROŻEK ROŻKI 80x80 MAMO-TATO - 60 WZORÓW !! (1017634859) - Aukcje internetowe Allegro
EKSKLUZYWNA FALBANKA Z SZYFONU - OKAZJA !!! (1017634830) - Aukcje internetowe Allegro
no i kolor pościelowego:
# MAMO-TATO 6-el POSCIEL 90x120 - BALDACHIM SZYFON (1019005951) - Aukcje internetowe Allegro

zastanawiam sie pomiedzy owieczkami , kratką ,piaskiem błękitnym a zyrafkami.
I tak juz dwa tyg ją przeglądam i zdecydowac sie nie mogę. Pomózcie dziewczyny! Dla chłopczyka

reklama
Mówiłyście,że na początku bardzo dużo pieluszek schodzi więc się tak zastanawiam czy to się opłaca:
PAMPERS NIEMIECKIE new baby rozm.1 -135szt!!OKAZJA (1008910840) - Aukcje internetowe Allegro
5 paczek to chyba nie jest za dużo nie?Czy może się mylę.Bo ponąć jedna paczka starcza na ok tydzień.
Tylko się jeszcze też zastanawiam ile by córcia te 1 nosiła jeśli o rozmiar chodzi.Wiem,że będzie drobniutka przez ten brak tętnicy więc nie ma mowy żeby od razu zacząć od 2 i też nie sądzę żeby tak szybko przybrała na wadze...

ja mam półtorej paczki w rozmiarze 2, ale poczekam do ostatniego usg i zobaczymy, jak tam gabaryty mojej Małej. Sądzę, że też wielka nie będzie... Ale tak sobie myślę, że kupię jedno opakowanie 1, a potem już z dwójkami będę jechać

supcio mysza jak się dobrze czujecie to nie ma problema, zbierzecie się potem w karby i to co my zbieramy od 4 miesięcy przywleczecie do domu w tydzień:-D:-p

tetina ja podobne łóżeczko też w orzechu kupuje tylko bez szuflady bo u mnie nie będzie jak jej wysunąc ze względu na miejsce gdzie będzie wyrko stało:-(ale szuflada to dobra rzecz, miałam z Emi;-)pościel hm ja własnie dla córci wybrałam (chyba:-p) owieczki ale myslałam tez na paskami i fioletowymi sercami, podobaja mi się też te krateczki bardzo:tak:a kolorki zalezy jakie w pokoiku będziesz miała te paseczki zielone sa ładne bardzo:tak:tylko ja bez falbanek i baldachimów bo to słodkie zbieracze kurzu jak dla mnie:-p

A wogóle laseczki kupujecie na zmiane pościel z ochraniaczem też do kompletu?bo ja z ochraniaczem myslałam jeden a reszta (ze2 kpl)juz bez?

asieńka myślę że nie za dużo dla malutkiej będzie tych pieluszek ale co do ceny to nie wiem, jeszcze się w pieluchach nie orientowałam:sorry:

Mówiłyście,że na początku bardzo dużo pieluszek schodzi więc się tak zastanawiam czy to się opłaca:
PAMPERS NIEMIECKIE new baby rozm.1 -135szt!!OKAZJA (1008910840) - Aukcje internetowe Allegro
5 paczek to chyba nie jest za dużo nie?Czy może się mylę.Bo ponąć jedna paczka starcza na ok tydzień.
Tylko się jeszcze też zastanawiam ile by córcia te 1 nosiła jeśli o rozmiar chodzi.Wiem,że będzie drobniutka przez ten brak tętnicy więc nie ma mowy żeby od razu zacząć od 2 i też nie sądzę żeby tak szybko przybrała na wadze...

Asienka ja nie wiem czy to sie cenowo opłaca z allegro!! tu za 100 zł (razem z przesyłką) masz 135 sztuk. To wychodzi po 74 grosze za sztuke. A w Realu paczka new born 96 sztuk kosztue 52 zł co daje 54 grosze!! No chyba że niemieckie lepsze!!
A co do ilości to do 5 kg spokojnie chyba do 2 miesięcy wystarczy ten rozmiar, ale to moje zdanie!

Co do pościeli to ja się jeszcze łamię!! Kupiłam jeden komplet z mamo tato misie na piaskowym tle z ochraniaczem!! ale nie kupiłam jeszcze wypełnienia. Bo poduszka niby niepotrzebna, a kołderka też na początek nie bo będzie zbyt ciepło! i kocyk starczy wiec na razie z kolejnym kompletem się wstrzymuje! Wyjdzie w praniu zawsze mozna dokupic!! Kupiłam za to z mamo tako takie przykrycie do wózka i poduszeczkę, najwyżej łóżeczku tym przykryje!

asienka to wszystko zalezy od wagi dziecka 1 sa chyba od 2 do 5 kg pisze chyba bo juz nie pamietam ale skoro mała drobnaz reszta 135 szt to wcale nie jest duzo i na bank sie opłaca bo normalnie 72 szt kosztuje 50 zł
jedyneczka mam komplet jeden z ochraniaczami ,a co jest najlepsze to dorwałam w lumpku bardzo podobna kolorystycznie posciel niebiesko ,zielona a w zasadzie to poszewke ale 2 na 2,20 m wiec wielka i z tego szyje posciel dla fifiaka i do łózeczka bo akurat jest taka duza ze starczy wiec bede miała tylko jedne ochraniacze.
co do kołderek to mam 3 po filipku ,a i tak musze mu jakąs kupic bo juz ma kulosy za długie wiec te bedzie miał dzidzuś a filipek wieksza

Asienka ja nie wiem czy to sie cenowo opłaca z allegro!! tu za 100 zł (razem z przesyłką) masz 135 sztuk. To wychodzi po 74 grosze za sztuke. A w Realu paczka new born 96 sztuk kosztue 52 zł co daje 54 grosze!! No chyba że niemieckie lepsze!!
A co do ilości to do 5 kg spokojnie chyba do 2 miesięcy wystarczy ten rozmiar, ale to moje zdanie!

Sęk w tym,że mogę odebrać osobiście,nie płacić za przesyłkę bo to z mojej Gdyni:tak:

reklama
Do góry