reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

jezeli chodzi o mnie to starałam sobie to jakoś poukładac i tak stwierdziłam ze
w kwietniu kupię łóżeczko i pościelowe wyniesie mnie to razem ok 500zł
w maju kosmetyki i dodatkowe rzeczy ok 250 zł
w czerwcu wózek.
Ciuszki juz kupiłam wcześniej, cześć dostałam :)

moje nowe łóżeczko:)
ŁÓŻECZKO SZUFLADA KOLORY+MATERAC GRYKA PROMOCJA (1012662125) - Aukcje internetowe Allegro
kolor ciemny orzech i zamieniłam materac który jest dodawany na ten
MATERAC GPK 120 x 60 GRYKA PIANKA KOKOS Z ATESTEM (1016169629) - Aukcje internetowe Allegro
różnica w cenie materacyka to tylko 28 zł wiec całe łóżeczko z materacem i szufladą oraz kurierem wyszło mnie 294zł

mam tylko dylemat nad pościelowym...
MAMO-TATO PRZEŚCIERADŁO FROTTE z GUMKĄ 60x120 (1002816626) - Aukcje internetowe Allegro
STELAŻ DO BALDACHIMU LUB MOSKITIERY OD MAMO-TATO (1017634846) - Aukcje internetowe Allegro
ROŻEK ROŻKI 80x80 MAMO-TATO - 60 WZORÓW !! (1017634859) - Aukcje internetowe Allegro
EKSKLUZYWNA FALBANKA Z SZYFONU - OKAZJA !!! (1017634830) - Aukcje internetowe Allegro
no i kolor pościelowego:
# MAMO-TATO 6-el POSCIEL 90x120 - BALDACHIM SZYFON (1019005951) - Aukcje internetowe Allegro

zastanawiam sie pomiedzy owieczkami , kratką ,piaskiem błękitnym a zyrafkami.
I tak juz dwa tyg ją przeglądam i zdecydowac sie nie mogę. Pomózcie dziewczyny! Dla chłopczyka

reklama
Mówiłyście,że na początku bardzo dużo pieluszek schodzi więc się tak zastanawiam czy to się opłaca:
PAMPERS NIEMIECKIE new baby rozm.1 -135szt!!OKAZJA (1008910840) - Aukcje internetowe Allegro
5 paczek to chyba nie jest za dużo nie?Czy może się mylę.Bo ponąć jedna paczka starcza na ok tydzień.
Tylko się jeszcze też zastanawiam ile by córcia te 1 nosiła jeśli o rozmiar chodzi.Wiem,że będzie drobniutka przez ten brak tętnicy więc nie ma mowy żeby od razu zacząć od 2 i też nie sądzę żeby tak szybko przybrała na wadze...

ja mam półtorej paczki w rozmiarze 2, ale poczekam do ostatniego usg i zobaczymy, jak tam gabaryty mojej Małej. Sądzę, że też wielka nie będzie... Ale tak sobie myślę, że kupię jedno opakowanie 1, a potem już z dwójkami będę jechać

supcio mysza jak się dobrze czujecie to nie ma problema, zbierzecie się potem w karby i to co my zbieramy od 4 miesięcy przywleczecie do domu w tydzień:-D:-p

tetina ja podobne łóżeczko też w orzechu kupuje tylko bez szuflady bo u mnie nie będzie jak jej wysunąc ze względu na miejsce gdzie będzie wyrko stało:-(ale szuflada to dobra rzecz, miałam z Emi;-)pościel hm ja własnie dla córci wybrałam (chyba:-p) owieczki ale myslałam tez na paskami i fioletowymi sercami, podobaja mi się też te krateczki bardzo:tak:a kolorki zalezy jakie w pokoiku będziesz miała te paseczki zielone sa ładne bardzo:tak:tylko ja bez falbanek i baldachimów bo to słodkie zbieracze kurzu jak dla mnie:-p

A wogóle laseczki kupujecie na zmiane pościel z ochraniaczem też do kompletu?bo ja z ochraniaczem myslałam jeden a reszta (ze2 kpl)juz bez?

asieńka myślę że nie za dużo dla malutkiej będzie tych pieluszek ale co do ceny to nie wiem, jeszcze się w pieluchach nie orientowałam:sorry:

Mówiłyście,że na początku bardzo dużo pieluszek schodzi więc się tak zastanawiam czy to się opłaca:
PAMPERS NIEMIECKIE new baby rozm.1 -135szt!!OKAZJA (1008910840) - Aukcje internetowe Allegro
5 paczek to chyba nie jest za dużo nie?Czy może się mylę.Bo ponąć jedna paczka starcza na ok tydzień.
Tylko się jeszcze też zastanawiam ile by córcia te 1 nosiła jeśli o rozmiar chodzi.Wiem,że będzie drobniutka przez ten brak tętnicy więc nie ma mowy żeby od razu zacząć od 2 i też nie sądzę żeby tak szybko przybrała na wadze...

Asienka ja nie wiem czy to sie cenowo opłaca z allegro!! tu za 100 zł (razem z przesyłką) masz 135 sztuk. To wychodzi po 74 grosze za sztuke. A w Realu paczka new born 96 sztuk kosztue 52 zł co daje 54 grosze!! No chyba że niemieckie lepsze!!
A co do ilości to do 5 kg spokojnie chyba do 2 miesięcy wystarczy ten rozmiar, ale to moje zdanie!

Co do pościeli to ja się jeszcze łamię!! Kupiłam jeden komplet z mamo tato misie na piaskowym tle z ochraniaczem!! ale nie kupiłam jeszcze wypełnienia. Bo poduszka niby niepotrzebna, a kołderka też na początek nie bo będzie zbyt ciepło! i kocyk starczy wiec na razie z kolejnym kompletem się wstrzymuje! Wyjdzie w praniu zawsze mozna dokupic!! Kupiłam za to z mamo tako takie przykrycie do wózka i poduszeczkę, najwyżej łóżeczku tym przykryje!

asienka to wszystko zalezy od wagi dziecka 1 sa chyba od 2 do 5 kg pisze chyba bo juz nie pamietam ale skoro mała drobnaz reszta 135 szt to wcale nie jest duzo i na bank sie opłaca bo normalnie 72 szt kosztuje 50 zł
jedyneczka mam komplet jeden z ochraniaczami ,a co jest najlepsze to dorwałam w lumpku bardzo podobna kolorystycznie posciel niebiesko ,zielona a w zasadzie to poszewke ale 2 na 2,20 m wiec wielka i z tego szyje posciel dla fifiaka i do łózeczka bo akurat jest taka duza ze starczy wiec bede miała tylko jedne ochraniacze.
co do kołderek to mam 3 po filipku ,a i tak musze mu jakąs kupic bo juz ma kulosy za długie wiec te bedzie miał dzidzuś a filipek wieksza

Asienka ja nie wiem czy to sie cenowo opłaca z allegro!! tu za 100 zł (razem z przesyłką) masz 135 sztuk. To wychodzi po 74 grosze za sztuke. A w Realu paczka new born 96 sztuk kosztue 52 zł co daje 54 grosze!! No chyba że niemieckie lepsze!!
A co do ilości to do 5 kg spokojnie chyba do 2 miesięcy wystarczy ten rozmiar, ale to moje zdanie!

Sęk w tym,że mogę odebrać osobiście,nie płacić za przesyłkę bo to z mojej Gdyni:tak:

reklama
Do góry