reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Widzę, że niektórzy to już mają całą wyprawkę, a ja dopiero z trzy pary śpioszków. Na razie czytam i szukam opinii. Właśnie dzisiaj znalazłam kilka dotyczących pościelek i chcę Was zapytać o zdanie. My kupujemy łożeczko 120x60 cm w związku z czym myślałam o pościelce 120x90 cm. Jednak już nie pierwszy raz słyszę komentarze, że pościel dla noworodka to pomyłka. Przeczytałam dzisiaj kilka opinii mam, że jakby jeszcze raz kupowały wyprawkę skupiłyby się tylko na ochraniaczach do łożeczek, dobrych prześcieradełkach i kocykach lub rożkach. Że pościel dla takiego maluszka to jakaś pomyłka i warto z tym zakupem poczekać. Nie wydaję mi się bezpodstawne to twierdzenie, bo słyszałam je już z niejednych ust. Tym bardziej, że w lipcu kiedy rodzimy nikt nie będzie maleństwa opatulał kołdrą pod którą się utopi i ugotuje. I tu ponoć najlepiej sprawdzi się rożek i/lub kocyk. Zastanawiam się w związku z tym czy nie poczekać z tym zakupem pościelki rzeczywiście i podjąć decyzję jak maleństw podrośnie czy wtedy kołderkę 120x90 czy 100x135.

reklama
dla małej 002.jpgdla małej 006.jpgdla małej 001.jpgdla małej 009.jpgdla małej 012.jpgdla małej 007.jpgdla małej 003.jpgdla małej 004.jpgdla małej 008.jpg

To moje zakupy, to pudło to rzeczy dla małej, wszystkie już przebrane, w dobrym stanie i ładne:-)

Agatha koszule nocne i rampersiki mam identyczne :)) i szlafrok mam podobny-moze nawet to ten sam:)
Powiedz mi gdzie kupiłaś tą białą bluzkę z 3 go zdjęcia??Hm??Bardzo mi sie podoba!!
Fotelik ma super kolor :))

Ta biała bluzka to Takko - jakiś taki nowy sklep otworzyli w pasażu, wcześniej go nie znałam.

A fotelik za całe 100zł kupiłam i jestem bardzo dumna z tej ceny:-)

Agatha - wow. :-D Świetne te rampersiki. Ta bluzeczka z Takko też mi się bardzo podoba. Szalejecie dziewczyny. Ja chyba w poniedziałek przywiozę wyprawkę od M babci. Zawsze to jakaś pomoc i mniej do kupienia. Resztę pozostawiam na czerwiec.
Muszę jeszcze drzwi wejściowe wymienić. Skąd na to wszystko brać kasę... esh... ;-)

reklama
Widzę, że niektórzy to już mają całą wyprawkę, a ja dopiero z trzy pary śpioszków. Na razie czytam i szukam opinii. Właśnie dzisiaj znalazłam kilka dotyczących pościelek i chcę Was zapytać o zdanie. My kupujemy łożeczko 120x60 cm w związku z czym myślałam o pościelce 120x90 cm. Jednak już nie pierwszy raz słyszę komentarze, że pościel dla noworodka to pomyłka. Przeczytałam dzisiaj kilka opinii mam, że jakby jeszcze raz kupowały wyprawkę skupiłyby się tylko na ochraniaczach do łożeczek, dobrych prześcieradełkach i kocykach lub rożkach. Że pościel dla takiego maluszka to jakaś pomyłka i warto z tym zakupem poczekać. Nie wydaję mi się bezpodstawne to twierdzenie, bo słyszałam je już z niejednych ust. Tym bardziej, że w lipcu kiedy rodzimy nikt nie będzie maleństwa opatulał kołdrą pod którą się utopi i ugotuje. I tu ponoć najlepiej sprawdzi się rożek i/lub kocyk. Zastanawiam się w związku z tym czy nie poczekać z tym zakupem pościelki rzeczywiście i podjąć decyzję jak maleństw podrośnie czy wtedy kołderkę 120x90 czy 100x135.

Mi koleżanki polecały pościel 100x135 - na dłużej posłuży, bo noworodek to rzeczywiście nie korzysta, a taki wymiar pasuje nawet potem do większego łóżeczka/tapczaniku. No i z poszewkami łatwiej, bo to standardowy rozmiar najpopularniejszych producentów pościeli. Ja zakupiłam komplet, bo na same ochraniacze szkoda kasy - zestaw z wypełnieniem i ochraniaczami wychodzi taniej niż kupowanie wszystkiego oddzielnie, no a poza tym będziesz pewnie potem chciała, żeby ci ochraniacz do poszewek na pościel pasował i może być ciężko dobrać :) Nie muszę tej pościelki od razu używać, na razie poleży w szafie a malucha spróbujemy przyzwyczaić do śpiworka.

Śliczna ta biała bluzka! Koszulkę mam identyczną jak twoja bordowa (tylko u mnie fiolet ciemny) i pidżamę do karmienia z wzorkiem jak ta Twoja druga koszulka, szaro-różowa :)

Do góry