reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Oczekiwanie, ja właśnie u Madzik widziałam te rampersy i ściągnęłam od niej, bo mi się bardzo spodobały, te z pszczółkami też są piękne, ale ja już mam tyle po kuzynki córce, że bez sensu więcej kupować.

Atabe, wszystkie koszule i pidżama i szlafrok są z Muzzy. Ja kupowałam w Ptaku (to takie olbrzymie centrum odzieżowe pod Łodzią) i tu jest naprawdę tanio i duży wybór, ale tez na allegro tego pełno.

A ta biała bluzka kosztowała 29zł;-) I akurat gumka idzie pod brzuch, więc świetna na ciążę...

Ostatnia edycja:
reklama
agatka cudne rzeczy pokupowałaś:-) rozbroiły mnie te rampersiki w biedroneczki:-) i koszule nocne-śliczne:-) jaka jest ich cena?

agatha wyprawka jak się patrzy:-)
ja właśnie też się zastanawiam, czy kupować pościel teraz? albo w ogóle? ja nie za bardzo mam gdzie trzymać, a na początku jak urodzimy będzie ciepło, poza tym ostatnio przeczytałam, że do 12miesiąca nie powinno się używać ani kołderki, ani podusi?

co Wy na to mamuśki?

agatha wyprawka jak się patrzy:-)
ja właśnie też się zastanawiam, czy kupować pościel teraz? albo w ogóle? ja nie za bardzo mam gdzie trzymać, a na początku jak urodzimy będzie ciepło, poza tym ostatnio przeczytałam, że do 12miesiąca nie powinno się używać ani kołderki, ani podusi?

co Wy na to mamuśki?

Hmmm... Z tym nieużywaniem kołderki to mam wątpliwości. Bo przecież nie każde dziecko chce spać w śpiworku - to czym wtedy przykryjesz? Ja awaryjnie kupiłam. Jak będzie ciepłe lato to na początek powinien wystarczyć kocyk, ale u nas to różnie bywa i czasem w lipcu zimniej niż we wrześniu, a jak mi się Maluch na śpiworek obrazi, to czymś nakrywać trzeba :)

to wtedy faktycznie kocyk;-) choć tak jak mowisz, awarjnie kołderkę i tak trzeba mieć, bo prędzej czy później się przyda

skrzat, ja kupiłam od razu większą pościel, komplet wkłady+ 2x poszewki na zmianę. Myślałam o samym ochraniaczu,ale nie opłacało mi się to, bo za pościel 6 el 95zł chyba dałam, a same ochraniacze po ponad 30+ wysyłka. Jak się nie przyda latem, to poczeka do zimy, nic jej się nie stanie :)

Witajcie przyszłe mamusie:-D
Robie porządki w szafach i z ciężkim sercem muszę się pożegnać z ubrankami po moich synkach bo trzeciego Skarba nie planujemy.

Wystawiłam je do sprzedaży w dziale Sprzedaż(tam tez jest info ktore sa aktualne ktore zarezerwowane)
https://www.babyboom.pl/forum/sprze...anka-roznosci-od-rozmiaru-50-56-w-gore-38457/

mozecie tez je obejrzec klikajac linka do galerii
Picasa Web Albums - sprzedawczyni78 - Ubranka od Al...

Jakbyscie byly zainteresowane to prosze o kontakt na priva.
Pozdrawiam serdecznie i zycze spokojnej ciazy i lekkiego porodu!

reklama
Doszła właśnie pościel. Wszytsko super poza zapaszkiem. Rozwiesiłam po domu, żeby się trochę przewietrzyło, a na początku czerwca wszystko wrzucę do pralki.
Kupiłam też ręcznik dla malucha i jest rewelacyjny. Z jednej strony miękka frotka, a z drugiej coś jak cieniutki polarek, nawet nie wiem, co to za materiał.W każdym razie, super mięciutki jest :)

Do góry