reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Oczekiwanie, ja właśnie u Madzik widziałam te rampersy i ściągnęłam od niej, bo mi się bardzo spodobały, te z pszczółkami też są piękne, ale ja już mam tyle po kuzynki córce, że bez sensu więcej kupować.

Atabe, wszystkie koszule i pidżama i szlafrok są z Muzzy. Ja kupowałam w Ptaku (to takie olbrzymie centrum odzieżowe pod Łodzią) i tu jest naprawdę tanio i duży wybór, ale tez na allegro tego pełno.

A ta biała bluzka kosztowała 29zł;-) I akurat gumka idzie pod brzuch, więc świetna na ciążę...

Ostatnia edycja:
reklama
agatka cudne rzeczy pokupowałaś:-) rozbroiły mnie te rampersiki w biedroneczki:-) i koszule nocne-śliczne:-) jaka jest ich cena?

agatha wyprawka jak się patrzy:-)
ja właśnie też się zastanawiam, czy kupować pościel teraz? albo w ogóle? ja nie za bardzo mam gdzie trzymać, a na początku jak urodzimy będzie ciepło, poza tym ostatnio przeczytałam, że do 12miesiąca nie powinno się używać ani kołderki, ani podusi?

co Wy na to mamuśki?

agatha wyprawka jak się patrzy:-)
ja właśnie też się zastanawiam, czy kupować pościel teraz? albo w ogóle? ja nie za bardzo mam gdzie trzymać, a na początku jak urodzimy będzie ciepło, poza tym ostatnio przeczytałam, że do 12miesiąca nie powinno się używać ani kołderki, ani podusi?

co Wy na to mamuśki?

Hmmm... Z tym nieużywaniem kołderki to mam wątpliwości. Bo przecież nie każde dziecko chce spać w śpiworku - to czym wtedy przykryjesz? Ja awaryjnie kupiłam. Jak będzie ciepłe lato to na początek powinien wystarczyć kocyk, ale u nas to różnie bywa i czasem w lipcu zimniej niż we wrześniu, a jak mi się Maluch na śpiworek obrazi, to czymś nakrywać trzeba :)

to wtedy faktycznie kocyk;-) choć tak jak mowisz, awarjnie kołderkę i tak trzeba mieć, bo prędzej czy później się przyda

skrzat, ja kupiłam od razu większą pościel, komplet wkłady+ 2x poszewki na zmianę. Myślałam o samym ochraniaczu,ale nie opłacało mi się to, bo za pościel 6 el 95zł chyba dałam, a same ochraniacze po ponad 30+ wysyłka. Jak się nie przyda latem, to poczeka do zimy, nic jej się nie stanie :)

Witajcie przyszłe mamusie:-D
Robie porządki w szafach i z ciężkim sercem muszę się pożegnać z ubrankami po moich synkach bo trzeciego Skarba nie planujemy.

Wystawiłam je do sprzedaży w dziale Sprzedaż(tam tez jest info ktore sa aktualne ktore zarezerwowane)
https://www.babyboom.pl/forum/sprze...anka-roznosci-od-rozmiaru-50-56-w-gore-38457/

mozecie tez je obejrzec klikajac linka do galerii
Picasa Web Albums - sprzedawczyni78 - Ubranka od Al...

Jakbyscie byly zainteresowane to prosze o kontakt na priva.
Pozdrawiam serdecznie i zycze spokojnej ciazy i lekkiego porodu!

reklama
Doszła właśnie pościel. Wszytsko super poza zapaszkiem. Rozwiesiłam po domu, żeby się trochę przewietrzyło, a na początku czerwca wszystko wrzucę do pralki.
Kupiłam też ręcznik dla malucha i jest rewelacyjny. Z jednej strony miękka frotka, a z drugiej coś jak cieniutki polarek, nawet nie wiem, co to za materiał.W każdym razie, super mięciutki jest :)

Do góry