reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

dzięki dziewczyny-mój tata jak zobaczyl dzisiaj ten kolor pokoju to się przeraził :(
Wiec teraz sama nie wiem czy jest on w miarę ok do pokoju dziewcyznki ,czy czasami nie jest zbytnio pstrokaty

reklama
madzik mężczyźni się nie znają, mnie się bardzo podoba pokoik :)

Zastanawiam się nad chustami i znalazłam na allegro za 50zł, chyba się nawet skuszę. Mam nadzieję, że do lipca odcykamy, co się z tym pieroństwem robi:-p
Zastanawiam się, która lepsza - tkana, czy elastyczna. Tkane mają śliczne kolorki, są bardziej przewiewne. A elestyczne?
CHUSTA TKANA *PASECZKI* 7 kolorów PROMOCJA! azimi (982942748) - Aukcje internetowe Allegro czy taka CHUSTA ELASTYCZNA - 4 RODZAJE + GRATIS (994718665) - Aukcje internetowe Allegro Czym one różnią się w praktyce? I przy moich 165cm wzrostu jaką długą powinnam mieć?

Ja tez jakos negatywnie jestem nastawiona do tych chust
u mnie wiekszosc amerykanek nosi tak dzieci ale jakos widok noszonego- zawinietego niemowlaka w srodku nie wyglada dobrze - dla mnie jakby ktos dziecko w worku nosil

Chusta ta tkana jest lepsza na lato, w uniwersalnej zapocisz siebie i dziecko i tyle bedziesz jej uzywac, Faktycznie bardzo dobra cena i ladne kolory tej w paseczki! Ja nie wiem.... torche sie martwie o bezpieczenstwo dziecka w tej chuscie.... - ponoc najelpiej poczekaj na wizte u ortopedzy, ktora, dziecko powinno zaliczyc w 1 miesiacu i badany jest rozwo kregoslupa i bioder (dziewczyni maja czesto z biodrami problem) i z nim podjac decyzje o noeszniu badz ez nie dziecka w chuscie!!

W Factory w outlecie Intimissimi kupilam super wygodne majteczki bezszwowe za 10,90 - jest ich tam masa, a nasze powiekszone bioderka swietnie sie czuja w takich majtaskach ()nawet nie czuje, ze je mam :))

co do chusty to też nie mam przekonania... jakoś nie potrafię sobie wyobrazić samodzielnego zawiązania tak, żeby dzieciątko było bezpieczne... no i te wszystkie nosidełka chyba też nienajlepsze dla takich maluchów, gdzie jeszcze mięśnie kręgosłupa nie sa dobrze wyćwiczone...

a mam pytanie z innej beczki...
jaki jest najlepszy materacyk do łóżeczka?? jest ich tyle rodzajów że już powoli zaczynam głupieć... w sklepie za dużo informacji , nie spamiętałam wszystkiego a znajoma powiedziała, że kupili najdroższy jaki był ale sami już nie pamiętają jaki bo kupowali wszystko na hurra bo okazało się że koleżanka zaraz po świętach do szpitala...

najlepsze sa ponoc:
- lateksowe
- kokos-pianka-kokos, kokos-pianka-gryka

Chodzi o to by matera byl w miare twardy, twardszy niz nasz!
Ja wybralam kokos-pianka-kokos, lateksowe sa bardzo drogie, a gryka potrafi zakwitknac przy siuskach :) ponadto sama nie lubie na gryce spac! :)

madzik moim zdaniem kolorek w pokoju dla dziewczynki odpowiedni:-) a jak zobaczyłam to łóżeczko to sobie uświadomiłam, ze jeszcze troszkę i zobaczymy w tych łóżeczkach nasze szkraby:-)

reklama
Ja bardzo chcialam miec chuste przy pierwszym dziecku, ale Kubus nie chcial w niej lezec i wcale mu nie bylo wygodnie. Wolabyc tulony raczkami i chuste sprzedalam. Potem kupilam nosidlo, jak mial jakies 4 mies i sprawdzilo sie. Oczywiscie nie nosilam malego dlugo, ze wzgledu na kregoslupek, ale sprawdzalo sie na zakupach, spacerkach nad morzem itd.

Do góry