reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

bo znając moje możliwości, to wszystko będzie zachlapane. A tak włożę sobie pod tyłek i nie będę się stresować, że m kapie, czy coś. A jak nie będą mi potrzebne, to się i tak przy dziecku przydadzą, do łóżeczka, czy do przewijania

reklama
butterfly a po to, że jak będzie się z nas lało jak z kranu, to podpaski poporodowe mogą nie wystarczyć, więc żeby nie brudzić co chwile przescieradła, podłoże sobie po dupkę podkład;-)

Tweenie to pewnie się zdziwisz, ale pokrowiec na materac razem z tą gryką prałam w pralce! Moja bratowa pożyczyła mi taki materac z łóżeczkiem, ale że zaciążyła to musiałam oddać i kupić swój (na marginesie dodam, że wybór padł na kokos-pianka-kokos,jak dla mnie najlepszy), a ja jakoś nie potrafię oddać używanych, a nie odświeżonych rzeczy, więc zaczęłam szukać info na ten temat, no i na niejednym forum wyczytałam, że można prać w pralce. Zaryzykowałam i udało się :tak:, fakt, że całe pokrycie nabrało beżowego koloru od tej gryki, a podczas prania miałam wrażenie, że gotuję kaszę na obiad, no i schło ze 3 dni, ale efekt zadowalający, żadnych plam i zapach też wywietrzał podczas suszenia. Potem miałam drugi przypadek, gdy używane łóżeczko z materacem kupiliśmy nad jezioro do domku, od razu do pralki wrzuciłam pokrycie i było git :tak:.

dziewczynki, jak myślicie, ile by trzeba kupić tych podkładów poporodowych, na których się leży, a ile tych mega wielkich poporodowych podpasek?

To chyba indywidualna sprawa, jedne piszą, że 2 op, ja pisałam, że 10 kupię, mi do szpitala M. codziennie nową paczkę kupował, więc w samym szpitalu poszło ok. 30szt podpasko-pieluch, no i potem w domu nie lepiej, dopiero po tygodniu się poprawiło, ale właśnie ok. 10op. zużyłam, wiem, że niecała paczka mi została to dałam teściowej, bo ona jak ma @ to w nocy cała jest zalana, więc się cieszyła, że jej starczają ;-). Ja używałam bella pieluchy z linku ani_pestki, zdecydowanie polecam :tak:.

A podkłady na łóżko też kupię, bo podczas snu zdarzały się wpadki, więc lepiej kilka groszy wydać i spać spokojnie, niż mieć poplamione prześcieradło :tak:.

Masakra trujące wózki, trujące ubranka.. smoczki z biosfenolem a. Czy to jakaś paranoja współczesności czy nie ma już nic co by było nie trujące :(

reklama
Do góry