reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

reklama
kropa Ty masz w spodniach taki miękki pas materiału, żeby ładnie brzuszek zakrywał. Tamten pas to całkiem inna bajka :)
Też mam spodnie z pasem, ale po to, żeby spodnie przylegały do brzuszka itp, a ten pas z linka ma podtrzymywać brzuch i odciążyć kręgosłup. Owszem, latem może być ciężko, ale znajoma rodziła pod koniec sierpnia i całe lato w tym przechodziła. Nie narzekała, że jakoś jej specjalnie gorąco w tym, ale za to pomogło jej kręgosłupowi.

kropa Ty masz w spodniach taki miękki pas materiału, żeby ładnie brzuszek zakrywał. Tamten pas to całkiem inna bajka :)
Też mam spodnie z pasem, ale po to, żeby spodnie przylegały do brzuszka itp, a ten pas z linka ma podtrzymywać brzuch i odciążyć kręgosłup. Owszem, latem może być ciężko, ale znajoma rodziła pod koniec sierpnia i całe lato w tym przechodziła. Nie narzekała, że jakoś jej specjalnie gorąco w tym, ale za to pomogło jej kręgosłupowi.

Hmmm, czytałam gdzieś, że de facto działanie jest podobne tych obu pasów i jak masz w spodniach, to z reguły taki dodatkowy jest niepotrzebny - chyba że masz naprawdę silne bóle kręgosłupa :) Ja bym się chyba w takim podwójnym - tek ortopedyczny + ten w spodniach - ugotowała latem :)

Hmmm, czytałam gdzieś, że de facto działanie jest podobne tych obu pasów i jak masz w spodniach, to z reguły taki dodatkowy jest niepotrzebny - chyba że masz naprawdę silne bóle kręgosłupa :) Ja bym się chyba w takim podwójnym - tek ortopedyczny + ten w spodniach - ugotowała latem :)

Masz rację, ten pas działa bardzo podobnie. Są za to pasy ortopedyczne, są troszkę inne - faktycznie podtrzymują brzuch i odciążają plecy.
Taki pas to np Ortopedyczny Pas Ciążowy NIXIE | Produkty ciążowe | Produkty NIXIE | Med Patent Sp. z o.o., Korektor wad postawy Pajączek, Mata rehabilitacyjna Jeżyk, Pas ciążowy, koszulki ciążowe

poszukaj sobie na googlach. Ale przede wszystkim argumenty, że brzuch się ściska na sztywno, a powinno się nim pracować, żeby wrócił do formy przed ciążą

reklama
Do góry