reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

reklama
kropa Ty masz w spodniach taki miękki pas materiału, żeby ładnie brzuszek zakrywał. Tamten pas to całkiem inna bajka :)
Też mam spodnie z pasem, ale po to, żeby spodnie przylegały do brzuszka itp, a ten pas z linka ma podtrzymywać brzuch i odciążyć kręgosłup. Owszem, latem może być ciężko, ale znajoma rodziła pod koniec sierpnia i całe lato w tym przechodziła. Nie narzekała, że jakoś jej specjalnie gorąco w tym, ale za to pomogło jej kręgosłupowi.

kropa Ty masz w spodniach taki miękki pas materiału, żeby ładnie brzuszek zakrywał. Tamten pas to całkiem inna bajka :)
Też mam spodnie z pasem, ale po to, żeby spodnie przylegały do brzuszka itp, a ten pas z linka ma podtrzymywać brzuch i odciążyć kręgosłup. Owszem, latem może być ciężko, ale znajoma rodziła pod koniec sierpnia i całe lato w tym przechodziła. Nie narzekała, że jakoś jej specjalnie gorąco w tym, ale za to pomogło jej kręgosłupowi.

Hmmm, czytałam gdzieś, że de facto działanie jest podobne tych obu pasów i jak masz w spodniach, to z reguły taki dodatkowy jest niepotrzebny - chyba że masz naprawdę silne bóle kręgosłupa :) Ja bym się chyba w takim podwójnym - tek ortopedyczny + ten w spodniach - ugotowała latem :)

Hmmm, czytałam gdzieś, że de facto działanie jest podobne tych obu pasów i jak masz w spodniach, to z reguły taki dodatkowy jest niepotrzebny - chyba że masz naprawdę silne bóle kręgosłupa :) Ja bym się chyba w takim podwójnym - tek ortopedyczny + ten w spodniach - ugotowała latem :)

Masz rację, ten pas działa bardzo podobnie. Są za to pasy ortopedyczne, są troszkę inne - faktycznie podtrzymują brzuch i odciążają plecy.
Taki pas to np Ortopedyczny Pas Ciążowy NIXIE | Produkty ciążowe | Produkty NIXIE | Med Patent Sp. z o.o., Korektor wad postawy Pajączek, Mata rehabilitacyjna Jeżyk, Pas ciążowy, koszulki ciążowe

poszukaj sobie na googlach. Ale przede wszystkim argumenty, że brzuch się ściska na sztywno, a powinno się nim pracować, żeby wrócił do formy przed ciążą

reklama
Do góry