kropa501
Fanka BB :)
Ja mam pas wszyty w spodnie, więc taki dodatkowy jest mi niepotrzebny. Poza tym słyszałam, że się średnio sprawdza latem, jak jest gorąco
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
kropa Ty masz w spodniach taki miękki pas materiału, żeby ładnie brzuszek zakrywał. Tamten pas to całkiem inna bajka
Też mam spodnie z pasem, ale po to, żeby spodnie przylegały do brzuszka itp, a ten pas z linka ma podtrzymywać brzuch i odciążyć kręgosłup. Owszem, latem może być ciężko, ale znajoma rodziła pod koniec sierpnia i całe lato w tym przechodziła. Nie narzekała, że jakoś jej specjalnie gorąco w tym, ale za to pomogło jej kręgosłupowi.
Hmmm, czytałam gdzieś, że de facto działanie jest podobne tych obu pasów i jak masz w spodniach, to z reguły taki dodatkowy jest niepotrzebny - chyba że masz naprawdę silne bóle kręgosłupa Ja bym się chyba w takim podwójnym - tek ortopedyczny + ten w spodniach - ugotowała latem
Masz rację, ten pas działa bardzo podobnie. Są za to pasy ortopedyczne, są troszkę inne - faktycznie podtrzymują brzuch i odciążają plecy.
Taki pas to np Ortopedyczny Pas Ciążowy NIXIE | Produkty ciążowe | Produkty NIXIE | Med Patent Sp. z o.o., Korektor wad postawy Pajączek, Mata rehabilitacyjna Jeżyk, Pas ciążowy, koszulki ciążowe
a ja z kolei dużo negatywnych opinii czytałam na temat zakładania pasów po porodzie...