reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

reklama
powietrzem a to zależy, jakie chciałaś to łóżeczko mniejsze i jakie dodatki :) Ja sobie przeliczyłam wszystko i taniej mnie wyszło jednak większe łóżeczko. Spokojnie wytrzyma te 5 lat :)
i w zależności jakie łóżeczko to większe chcesz :) Znalazłam na allegro takie większe łóżeczko z wyprawką za niecałe 400zł, mnie się akurat nie podoba, ale jest do kupienia. Natomiast na stronie dino sklep jest najwięcej takich łóżeczek i są w przystępnych cenach. Materace u nich drogie, na allegro można o wiele taniej takie kupić. I kosztują tyle samo, co do tych mniejszych łóżeczek.
A pościel na 120 a na 140 kosztuje przeważnie tyle samo, czasem jest 10 zł różnicy.

Ja swoje łoże chcę jeszcze w tym tyg zamówić, bo się czeka do 14 dni, a chcemy już przemeblowanie zrobić

Ostatnia edycja:
mysza fajny śpiworek:tak:, taki letni
tez sie ciesze ze sie poli kacik podoba :)

tweenie super zestawik

madzik piekny dresi, ja dla malej tez duzo rzeczy kupilam w h&m. I zadawalam Ci na glownym pytanie - czy moze na wozkach o ta baze isofix - czy ona jest tez do fotelikow pozniejszych ponad 13 kg - czy wtedy trzeba znowu nowa kupic?

ja jutro zrobie zdjecia karuzeli ktora dostalam od cioci dzis fisher price'a jest piekna, a sama w zyciu bym za tyle nie kupila!

No tak tweenie masz rację... tylko, że z drugiej strony za te dwa lata, kiedy będziemy urządzać pokoik naszego malucha, będziemy musieli wszystko podpasować pod to łóżeczko. Co 5 minut zmieniam zdanie ;/ Najprawdopodobniej skończy się na tym, że łóżeczko wybierze mój żołnierz, a ja znowu wyjdę na nieporadną i niezdecydowaną :sorry2: O ile jakiś czas temu spędzałam całe dnie na przeglądaniu wzdłuż i wszerz całego asortymentu sklepów dla maluchów, żeby wybrać to, co najlepsze, o tyle teraz przestało mnie to cieszyć :-( Chciałabym mieć już wszystko kupione. Chyba wpadam w jakiś rodzaj depresji przedporodowej :no2:

to już musisz sobie przemyśleć, co lepsze dla Ciebie.
A może wiesz, jaki chcesz pokoik dla dziecka na później? Sosna, biały, itp. W tym dino można do łóżeczka całą serię dokupić i ceny są znośne (chyba:p ).
My bierzemy większe łóżeczko, bo pokoik dla malucha będziemy robić później, a łóżeczko kupujemy sosnowe, będzie łatwo dobrać meble :)

http://dino.sklep.pl/nowy/zestawy-mebli-ppm-c-582_583.html tu jest kilka zestawów mebli. Widziałam tego thora i wygląda przyzwoicie :)
wiem, że klupś ma też takie duże łóżeczka i też mają całe serie z mebelkami

Ostatnia edycja:
tweenie - sliczna mata i przystepna cena!

Ja maty, lezaczka-bujaczka ani kojca nie kupuje. Jestem przekonana, ze znajda sie chetni po porodzie. Moja mama wlasnie babcia sie staje, wiec dla niej to totalne szlaenstwo!! :)

miluszka, ja się nie spodziewam sponsoringu. A poza tym, nikt by mi nie kupił maty za 260 zł, to wolałam kupić sobie tą wypatrzoną, a nie oglądać się :)

reklama
A ja mam pytanie odnośnie łóżeczka. Bardzo potrzebna mi dobra rada. Otóż mieliśmy w planach kupić łóżeczko 140/70cm, które później rozkłada się do tapczanika. Jednak teraz widzę, że kupienie "zwykłego", mniejszego łóżeczka (z którego, wiadomo, tapczanika się nie zrobi) z wszystkimi dodatkami, mam na myśli wyposażenie, wyniesie mnie dwa razy mniej ;/ Jestem teraz w kropce. Inwestować w większe czy raczej dać sobie spokój? Szczerze mówiąc, póki studiuję i mieszkamy we wrocławiu (mieszkanko nie za duże), to i tak nie mamy zbyt wiele miejsca. Zastanawiam się czy łóżeczko-tapczanik przetrwa próbę dwóch lat i będzie się później nadawało do naszego domu.:confused:

Ja tylko napiszę jak się miała sprawa z moją 4-latką. Dobrze ze kupiliśmy mniejsze, zwykłe łóżeczko (tyle że z szufladą na pościel- przydatna) Bo... moja mała temperamentna córka od urodzenia okazała się wojowniczką i około roku wylądowało w normalnym łożku (sama) bo: połamała stelaż pod materac i pogryzła szczebelki. Na dodatek zawsze spała tak, ze co drzemka znajdowałam jej ręce, nogi i ramiona w nowej pozycji między szczebelkami (mimo ochraniaczy!!!!) i ze strachu ze w końcu przez sen sobie coś złamie- przeniosłam ją do narmalnego łóżka z ogranicznikiem- od tamtej pory moje zmartwienia ustały, córa dłużej spała i nauczyła się spać sama w normalnym łóżku...

Tweenie- takie kolorowe maty właśnie najbardziej przykuwają wzrok maluszka- gratuluję zakupu!

Do góry