reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

reklama
powietrzem a to zależy, jakie chciałaś to łóżeczko mniejsze i jakie dodatki :) Ja sobie przeliczyłam wszystko i taniej mnie wyszło jednak większe łóżeczko. Spokojnie wytrzyma te 5 lat :)
i w zależności jakie łóżeczko to większe chcesz :) Znalazłam na allegro takie większe łóżeczko z wyprawką za niecałe 400zł, mnie się akurat nie podoba, ale jest do kupienia. Natomiast na stronie dino sklep jest najwięcej takich łóżeczek i są w przystępnych cenach. Materace u nich drogie, na allegro można o wiele taniej takie kupić. I kosztują tyle samo, co do tych mniejszych łóżeczek.
A pościel na 120 a na 140 kosztuje przeważnie tyle samo, czasem jest 10 zł różnicy.

Ja swoje łoże chcę jeszcze w tym tyg zamówić, bo się czeka do 14 dni, a chcemy już przemeblowanie zrobić

Ostatnia edycja:
mysza fajny śpiworek:tak:, taki letni
tez sie ciesze ze sie poli kacik podoba :)

tweenie super zestawik

madzik piekny dresi, ja dla malej tez duzo rzeczy kupilam w h&m. I zadawalam Ci na glownym pytanie - czy moze na wozkach o ta baze isofix - czy ona jest tez do fotelikow pozniejszych ponad 13 kg - czy wtedy trzeba znowu nowa kupic?

ja jutro zrobie zdjecia karuzeli ktora dostalam od cioci dzis fisher price'a jest piekna, a sama w zyciu bym za tyle nie kupila!

No tak tweenie masz rację... tylko, że z drugiej strony za te dwa lata, kiedy będziemy urządzać pokoik naszego malucha, będziemy musieli wszystko podpasować pod to łóżeczko. Co 5 minut zmieniam zdanie ;/ Najprawdopodobniej skończy się na tym, że łóżeczko wybierze mój żołnierz, a ja znowu wyjdę na nieporadną i niezdecydowaną :sorry2: O ile jakiś czas temu spędzałam całe dnie na przeglądaniu wzdłuż i wszerz całego asortymentu sklepów dla maluchów, żeby wybrać to, co najlepsze, o tyle teraz przestało mnie to cieszyć :-( Chciałabym mieć już wszystko kupione. Chyba wpadam w jakiś rodzaj depresji przedporodowej :no2:

to już musisz sobie przemyśleć, co lepsze dla Ciebie.
A może wiesz, jaki chcesz pokoik dla dziecka na później? Sosna, biały, itp. W tym dino można do łóżeczka całą serię dokupić i ceny są znośne (chyba:p ).
My bierzemy większe łóżeczko, bo pokoik dla malucha będziemy robić później, a łóżeczko kupujemy sosnowe, będzie łatwo dobrać meble :)

http://dino.sklep.pl/nowy/zestawy-mebli-ppm-c-582_583.html tu jest kilka zestawów mebli. Widziałam tego thora i wygląda przyzwoicie :)
wiem, że klupś ma też takie duże łóżeczka i też mają całe serie z mebelkami

Ostatnia edycja:
tweenie - sliczna mata i przystepna cena!

Ja maty, lezaczka-bujaczka ani kojca nie kupuje. Jestem przekonana, ze znajda sie chetni po porodzie. Moja mama wlasnie babcia sie staje, wiec dla niej to totalne szlaenstwo!! :)

miluszka, ja się nie spodziewam sponsoringu. A poza tym, nikt by mi nie kupił maty za 260 zł, to wolałam kupić sobie tą wypatrzoną, a nie oglądać się :)

reklama
A ja mam pytanie odnośnie łóżeczka. Bardzo potrzebna mi dobra rada. Otóż mieliśmy w planach kupić łóżeczko 140/70cm, które później rozkłada się do tapczanika. Jednak teraz widzę, że kupienie "zwykłego", mniejszego łóżeczka (z którego, wiadomo, tapczanika się nie zrobi) z wszystkimi dodatkami, mam na myśli wyposażenie, wyniesie mnie dwa razy mniej ;/ Jestem teraz w kropce. Inwestować w większe czy raczej dać sobie spokój? Szczerze mówiąc, póki studiuję i mieszkamy we wrocławiu (mieszkanko nie za duże), to i tak nie mamy zbyt wiele miejsca. Zastanawiam się czy łóżeczko-tapczanik przetrwa próbę dwóch lat i będzie się później nadawało do naszego domu.:confused:

Ja tylko napiszę jak się miała sprawa z moją 4-latką. Dobrze ze kupiliśmy mniejsze, zwykłe łóżeczko (tyle że z szufladą na pościel- przydatna) Bo... moja mała temperamentna córka od urodzenia okazała się wojowniczką i około roku wylądowało w normalnym łożku (sama) bo: połamała stelaż pod materac i pogryzła szczebelki. Na dodatek zawsze spała tak, ze co drzemka znajdowałam jej ręce, nogi i ramiona w nowej pozycji między szczebelkami (mimo ochraniaczy!!!!) i ze strachu ze w końcu przez sen sobie coś złamie- przeniosłam ją do narmalnego łóżka z ogranicznikiem- od tamtej pory moje zmartwienia ustały, córa dłużej spała i nauczyła się spać sama w normalnym łóżku...

Tweenie- takie kolorowe maty właśnie najbardziej przykuwają wzrok maluszka- gratuluję zakupu!

Do góry