reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

z obgryzaniem paznokci - niezle.
Ja tez nozyczki bede kupowac, tylko sie zastanawiam, bo ja mam swoje bardzo dobre. Faktycznie trzeb kupic dla dziecka takie specjalne?

my mamy wyjmowany bok szczebelkow, wiec po roku sie wyjmie i mala bedzie miala "tapczanik".

Nikt nie komentuje mojego kacika Poli :( nikomu si enie podoba <chlip>

reklama
a mi się wydaje-choć może się mylę- że w takim łóżeczku turystycznym trudniej jest się wdrapać na górę i wypaść, bo dziecko się będzie ślizgać po tych ściankach

Mi się podoba kącik Poli:) Sama zastanawiam się nad tym łóżeczkiem chyba 399zł w Ikei ale jeszcze nie wiem czy nie Gluck Pawełek albo Drewex Kamil. I nawet odeszłaś od konwenansów, że dla dziewczynki to różowy kolor :) Swoją drogą fajna pościel, komoda tez ale ja nie mam miejsca w sypialni na komodę tyko łóżeczko się zmieści.

a mi się wydaje-choć może się mylę- że w takim łóżeczku turystycznym trudniej jest się wdrapać na górę i wypaść, bo dziecko się będzie ślizgać po tych ściankach

No właśnie niekoniecznie :) Te ścianki materiałowe się "napinają" i dziecko - jak się uprze - wspina się po nich bardzo sprawnie, wystarczy, ze ma silne rączki i mięśnie brzuszka :)
Poza tym u mnie np. i u koleżanki w Coneco te ścianki są z takiej siateczki, która w ogóle się nie ślizga :)

Ostatnia edycja:
Miluszka mnie się podoba :tak:, ładniutko wygląda i na pewno już cieszy twoje oko co dzień :-D.

Ja do obcinania paznokci używam do tej pory obcążków, właśnie w nożyczkach nie mam wprawy, bo sobie też obcinam obcążkami, oczywiście swoimi :tak:.

Myślę, że wychodzenia dziecka z łóżeczka jest indywidualną sprawą, mój synek jak miał 1,5 roku to potrafił wyjść/wypaść z normalnego drewnianego łóżeczka, więc trzeba było wyjąć szczebelki, nie używał do tego żadnej półki, tylko układał sobie na kupę pościel i się wspinał :baffled:, turystyczne łóżeczko mam z odpinanym bokiem i z tego korzystam też od dawna, reszta "bajerów" zbędna, poza podwyższanym dnem, nie narzekam na ten kojec, jest stabilny nic się nie popsuło, tylko Nikuś wydłubał dziury w tej siateczce po bokach i dwie już są spore tzn. kilkucentymetrowe, na ale to chyba w każdym może się stać. Ja mam takie:
http://www.allegro.pl/item970047569_lozeczko_turystyczne_kojec_full_wypas_od_e_kids.html

Materac miałam przez ponad rok kokos-pianka-gryka i tej strony gryczanej strony nie lubiłam korzystać np. główka dziecka układała się w szyciu między kieszonkami, no i ogólnie jest z takich kieszonek szyty, przez co nie był idealnie płaski, strona kokosowa za to bardzo mi przypadła do gustu, równo, twardo :-). Akurat się złożyło, że te łóżeczko z materacem miałam od bratowej, która zaciążyła więc musiałam je oddać, no i kupiliśmy nowe z materacem kokos-pianka-kokos, nareszcie miałam z obu stron materac jakimi odpowiadał i pranie obicia było też łatwiejsze :tak:.

geperty bardzo fajne to łóżeczko i cena korzystna. Masz dokładnie takie i polecasz?? Cenna uwaga na temat materacyka - przetestowałaś dwa. Czy ten materac kokos pianka kokos ma jakąś nazwę? producenta?

ewa81, geperty - dziekuje :) bo juz mi sie chlipalo normalnie ;) mezusz mnie gani jak za duzo rozowego jest, poza tym ja lubie niebieski! :) kolezanka jeszcze dala mi zestaw zielony, wiec jak mi sie znudzi to zamienie.

Ja mam materacyk kokos pianka kokos, na allegro kupiony, dla mnie wazne bylo by obszycie materacyka mozna bylo zdjac i wyprac! rozbieznosc cenowa tych materacy jest od 50 do 150 - roznicy za duzej nie ma!

czyli nozyczki trzeba kupic specjalnie dla dziecka z zaokraglonymi koncowkami?

Miluszka śliczny pokoik :happy2: Ja jednak myślałam nad mebelkami z litego drewna. Są tańsze, fakt, trzeba dokupić materacyk, ale są fajne promocje na allegro. Pościeli chyba nie kupuję, bo jak dziewczyny piszą, że wynalazki w postaci poduszek są zbędne, to po co inwestować. Mam śpiworek, kupi się pieluchy flanelowe i jakieś kocyki. A z czasem dokupię, co uznam za konieczne ;-) Chyba, że ktoś z rodziny się wychyli i mi podaruje :-D

ja z pościelą do jesieni poczekam. Może w ogóle uda mi się uniknąć, jeśli dziecię będzie chciało współpracować ze śpiworkiem :p

reklama
A jak taki śpiworek miałby wyglądać zamiast pościeli?? te co oglądam mają nóżki razem i bez rękawków to taki??

Do góry