reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Tweenie - mi tez zdecydowanie podoba sie to drugie łózeczko!! A z niego mozna taki tapczanik zrobić jak pokazywałaś wczesniej ?? co do rabatów w dino to uważam że wszędzie można negocjowac ceny więc warto spróbować!
Co do materaca ja zdecydowałam się na kokos-pianka-gryka.

reklama
tweenie drugie łóżeczko zdecydowanie ładniejsze, powiem tak-to pierwsze nie wygląda na swoją cenę;-) tylko, że to drugie nie ma szuflady na pościel.. no chyba, że nie potrzebujecie;-)

ja wczoraj dokonałam drobnych zakupów- nożyczki do paznokci, łańcuszek do smoczka i rękawiczki niedrapki:-D zaszalałam:-D

DSC03913..jpg

można przerobić na tapczanik, dlatego szukam takiego :)

Oba nie mają w standardzie szuflady, 120 zł kosztuje, ale też kupię, przyda się, zwłaszcza, że na tyle lat łoże ma być :)

perla, ja widziałam roczne dzieci wyłażące górą :)

wylicytowałam właśnie za 20 zł wanienkę ze stelażem, a że w wawie to odpadają mi koszty wysyłki. Przede wszystkim chodziło mi o ten stelaż, bo drogawe są, a jeśli wanienka będzie jakaś "nie teges" to kupię nową. I tak mnie to taniej wyjdzie niż sam stelaż :)
to niewiem z jakich to lozeczek wylazily... napewno nie z takiego jak ja mam bo jest to najzwyczajniej fizycznie niemozliwe...
~Mi tez 2 lozeczko bardziej sie podoba!
Ewcik u nas bardziej sie sprawdzily cazki do paznokci, a zamiast niedrapek skarpeteczki bo niedrapki sie zsuwaly...

perla no właśnie się zastanawiałam nad cążkami, ale babka w sklepi mi powiedziała, że nożyczkami łatwiej, że do cążków to trzeba mieć wprawę itd itp.. więc wzięłam nożyczki;-)zobaczymy, zawsze można dokupić jak cos..
znam dziewczynę, która swoim dzieciom po prostu.. obgryzała paznokcie, bo się bała używać cążków/nożyczek:shocked2:

perla no właśnie się zastanawiałam nad cążkami, ale babka w sklepi mi powiedziała, że nożyczkami łatwiej, że do cążków to trzeba mieć wprawę itd itp.. więc wzięłam nożyczki;-)zobaczymy, zawsze można dokupić jak cos..
znam dziewczynę, która swoim dzieciom po prostu.. obgryzała paznokcie, bo się bała używać cążków/nożyczek:shocked2:
obgryzala dzieciom paznokcie????????? rany! :szok:
do swoich tez uzywam cazek, a dla malego kupilam zestaw "Canpol'a" nozyczki, cazki i pilniczek i tylko cazki sa w uzyciu... moze Ci akurat nozyczki podpasuja! :tak:

Ja na początku używałam nożyczek...później gdzieś mi się zapodziały i zaczęłam obcinać cążkami (ja miałam taki komplet nożyczki, cążki i pilniczek firmy BabyOno). I jak dla mnie na początek lepsze były nożyczki, a w szpitalu to ja sama obgryzłam małemu paznokcie bo się drapał:tak:
Jeżeli chodzi o łóżeczko i kwestie wychodzenia z niego bądź nie...jak dla mnie to sprawa całkowicie indywidualna, my mamy łóżeczko drewniane z wyciąganymi szczebelkami...mój synek(20 miesięcy) dopiero od 2 tygodni ma wyciągnięte szczebelki-w sumie dlatego, że na dniach przenosimy go do dorosłego łóżka, wcześniej nie było to konieczne, za to mój chrześniak jeszcze nie chodził a już miał wyjęte bo tak się skubany potrafił wdrapać po półkach przy łóżeczku, że wychodził górą:tak: Jak dla mnie odpinany bok czy wyjmowane szczebelki nie zaszkodzą na pewno:tak:

moja 16 miesięczna chrześnica ostatniow wywinęla podony numer. Przyjaciólka upierała się na łóżeczko bez wyjmowanych szczebelków i mała ostatnio (dopiero po czasie wydedukowałyśmy ) jak to zrobiła wyszła, a raczej wypadkła z łózeczka góra. Niby na najniższym poziomie materacyk, a mała podłożyła sobie poduszeczkę na ochraniacz i tak długo nię wspinała aż wypadła. Na szczęscie skończyło się na siniakach!! Następnego dnia 2 szczebelki zostały wyciętę!'
Wiec każde dzicko potrafi jak chce!! wszytko zrobic!

reklama
moja 16 miesięczna chrześnica ostatniow wywinęla podony numer. Przyjaciólka upierała się na łóżeczko bez wyjmowanych szczebelków i mała ostatnio (dopiero po czasie wydedukowałyśmy ) jak to zrobiła wyszła, a raczej wypadkła z łózeczka góra. Niby na najniższym poziomie materacyk, a mała podłożyła sobie poduszeczkę na ochraniacz i tak długo nię wspinała aż wypadła. Na szczęscie skończyło się na siniakach!! Następnego dnia 2 szczebelki zostały wyciętę!'
Wiec każde dzicko potrafi jak chce!! wszytko zrobic!
no u nas nie ma sie po czym wdrapac bo przy lozeczku tylko sciany, a ochraniacza nie ma bo to turystyczne... konczac, jesli takie lozeczko ma byc uzywane dluzej to moze odpinany bok czy wyjmowane szczebelki okaza sie potrzebne, ale u nas to zbedne bo mlodego bedziemy przenosic do doroslejszego lozeczka podobnie jak AniaPestka czyli za jakies pol roku...

Do góry