reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

Mycha to jest tak, że jedno dziecko sięnauczy a drugie nie. Znam wiele dzieci, które nie potrafiły juzdobrze złapać piersi i ciagle były karmione przez osłonkę. Tutaj nie ma po prostu reguły. Ja piszę to co mi mówiono na rozmowach z doradcami laktacyjnymi w Hiszpanii:tak::tak:
Ja też przeszłam zapalenie piersi, grzybka i ropę z krwia..fakt nieprzyjemne to bardzo mało powiedziane:-:)dry:potem nawet jak już pierś była wylecozna to i tak miałam okropny ból przy snapływaniu pokarmu. robili mi usg i nic nie wyszło. a skoro nikt nie potrafił mi pomóc to odstawiłam małego bo miałam serdecznie dość cierpienia.

A co do płaskich sutków to często jest tak, że dziecko ysysa je na zewnatrz i nie ma problemów:tak: A bobas jak ssie to nie łapie samego sutka tylko razem z brodawką i czasem jeszcze wiecej;-)
W pierwszych dnaich trzeba małemu pomóc złapać cyca, bo po pierwsze często jest tak, że pierś jest przepełniona i twarda, a do tego samo nie umie chwycić piersi.

Ostatnia edycja:
reklama
Małgoś a spytaj się lekarza albo położnej o takie nakładki modelujące sutki(nie wiem jak to się fachowo nazywa) ja też mam ten problem, że sutki mi gdzieś wsiąkły(wcześniej miałam ale zniknęły:szok: teraz właśnie za 2tygodnie jestem umówiona z położną i chcę się jej spytać co i jak!! ) i przy poprzednim porodzie karmienie to makabra..młoda po pierwsze nie miała za co chwycić po drugie nie miałam pokarmu!! Dziewczynki ja wam radzę nie wybierajcie się na porodówkę bez osłonek silikonowych i maści Bepanten!!!!! To nie jest jakiś wielki koszt a ulga nie do opisania!!Ja miałm tak poranione piersi, że szok!!! Przez osłonki młoda ładnie ciągnęła ale mi nic nie leciało i ona się tylko wkurzała!!!

Popieram!!!!!!! Dokładnie tej samej maści używałam... jest bezpieczna dla dziecka noi przynosi przeogromną ulgę!!

Dotarł nasz wózek

Załączniki

• 1058881227.jpg
    1058881227.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 61
  • 1058881227_6.jpg
    1058881227_6.jpg
    28,8 KB · Wyświetleń: 68
  • 1058881227_3.jpg
    1058881227_3.jpg
    20 KB · Wyświetleń: 62
  • 1058881227_4.jpg
    1058881227_4.jpg
    25,6 KB · Wyświetleń: 68
wstretnamalpo-tak ta masc rewelacja,choc fakt ze wlasne mleko tez naprawde pomaga

kerna-ja tez mialam zapalenie ale juz w domu po tyg chyba od porodu,no bol masakryczny(goraczka,dreszcze,bol miesni itd) tyle ze jak mi przeszlo to pozniej bylo ok-tzn samo nie przeszlo bylam u lekarza.

Jesli moge cos radzic mamusie pierworodki-jesli bedziecie karmic piersia,uwazajcie bardzo na piersi tzn pilnujcie zeby ich nie zawiac ,sa wtedy bardzo delikatne i wrazliwe i wystarczy lekko byc zgrzanym i wyciagnac gdzies cyca i mozna se je zalatwic.

reklama
Do góry