reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

Pysia śliczne rajstopki!!!:tak:Ja mam podobne dla mojej diablicy ,kupione w c&a, są okropne bo wąskie strasznie i się odciskają wzorki na nózkach mimo tego że młoda z tych niejadków i grubych nóżek nie ma!!!
Ja w końcu też cosik kupiłam dla małej ale tak z rozwagą-tylko bodziaki i czapeczkę;-)

Śliczne te bodziaki, a szczególnie te w kwiatuszki, sa takie cukierkowe:-)

mb_1 ja mam łóżeczko z szufladą i fakt nie jest duża, no bo wiadomo być nie może ale ja chowałam tam takie podręczne rzeczy jak: pampersy-paczkę, nawet dwie, pieluchy tetrowe, kocyki ze 2 szt. i to zawsze miałam pod ręką. Jak masz tam poukładane rzeczy to niby jak ma się zakurzyć szuflada?? Fakt może do ubrań nie jest to najpraktyczniejsze ale do takich innych rzeczy myślę że jak najbardziej można za niewielkie pieniądze wykorzystać tą funkcję.

tez planuje zakupić łóżeczko z szuflada, i przeznaczyć je na mniej wiecej takie rzeczy jak Ty kasialle.

Ja jeszcze nie wpadłam w szał zakupów. Mam jedynie bodziaki z biedronki, a wczoraj zakupiłam 2 butelki z aventu bo była promocja w smyku.

reklama
Mamuski, ktorej firmy smoczki i butelki sa najlepsze? Tego jest tyle.. avent, nuk itp. itd.. i co z rozmiarem smoczka, wiem sa 0-6 m i 6-12 m, albo 0-3 m i 6-18 m? Chodzi o miesiace zycia dziecka, ale jaki kupic na dzien dobry - ten wiekszy, czy od malego zaczac? Na ile on starcza?

Ostatnia edycja:
Powiem ci ze przy moim synku mialam duzo firm ale najbardziej chwale sobie NUK. Musisz patrzec pod tym katem , zeby do tych butelek ktore masz mozna bylo dokupywac pozniej wraz ze wzrostem dziecka wieksze smoczki , zeby byly dostepne do nich smoczki do herbatki i do mleka. A pozniej tzw ustniki do nauki samodzielnego picia. NUK oferuje te wszystkie mozliwosci. Ale jest duzo takich firm musisz wybrac taka , ktora bedzie odpowiadac Twojemu malenstwu..

Ostatnia edycja:
Mamuski, ktorej firmy smoczki i butelki sa najlepsze? Tego jest tyle.. avent, nuk itp. itd.. i co z rozmiarem smoczka, wiem sa 0-6 m i 6-12 m, albo 0-3 m i 6-18 m? Chodzi o miesiace zycia dziecka, ale jaki kupic na dzien dobry - ten wiekszy, czy od malego zaczac? Na ile on starcza?

to chyba zalezy od gustu i upodoban dzidziusia ja na poczatku mialam NUK ale moj synek nie chcial ,potem przezucilam sie na AVENT i bylam zadowolona ,teraz mam wszystko od pompy do mleka ,podgrzewacz , butelki niekapki i wszystko pasuje .a smoczusie to najlepiej miec od 0-3 bo malenka buzka i potem zmieniac wraz z wzrostem dzidzi.

Ja z moimi synkami przerobiłam wszystkie możliwe i żadne im nie pasowały ani smoczki ani butelki.
Teraz mam tommee tippee butelkę i smoczek 0-3 m-cy jest malusi w porównaniu np z baby ono.
Naprawdę różnica kolosalna a niby ten sam rozmiar.
Ja chce karmić piersią, ale wiadomo dłuższy spacer, podróż czy wyjście na dłużej z domu zostawiając maluszka z kimś trzeba mu butlą mamusine mleko podać.
Tomme tippee butelki mają fajny smoczek do butelki imitujący pierś kobiecą młodszy synek miał tez taką butelkę z tym smoczkiem, ale jakoś skubany nie polubił.
Smoczki uspokajacze jak i od butelki trzeba wymieniać wraz z wzrostem wieku malucha a jak ma już ząbki to zawsze gdy tylko smoka przegryzie.
Smoczki od butelek potem zamieniamy na ustniki miękki a potem twardy więc tak szybko nie przegryzie maluch, ale często nie da się domyć w zakamarkach i trzeba ustniki wymieniać co 2 -3 miesiące.
Ja miałam dla młodszego smyka kubek niekapek z ustnikiem aventa i synkowi przypadł do gustu na długo,młodszy miał tommee tippee i tez miał go długo bo akurat mu przypasował.
Ja osobiście polecam aventa lub tommee tippee
Nie wolno kupować za dużych smoczków uspokajających, lub dawać starszakowi zbyt mały to niezdrowe dla zgryzu..
Smoczki od butelek tez trzeba kupować zgodnie z wiekiem dziecka bo maja odpowiednio małe lub większe dziurki powodujący wolny lub szybki przepływ mleka czy innego napoju.
Kupując smoka do butelki 2 zamiast 1 dla noworodka ryzykujemy to,że nasz maluszek się udławi zbyt szybko wypływajacym pokarmem z butelki.
Załączam porównanie smoka baby ono z tommee tippe już na oko widać różnicę. DSC07645.jpg

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja też polecam AVENT z doświadczenia! Co prawda nastawiam się na karmienie piersią,jak przy chłopakach i butelka była mi potrzebna tylko,kiedy musiałam wyjść z domu, bo uczyłam się wtedy zaocznie i moja mama podawała małemu moje odciągnięte mleko w butelce. Ale wyczytałam wtedy,że kształt smoczka AVENT jest najbardziej zbliżony do kształtu piersi i nie zaburza dziecku prawidłowego odruchu ssania.
I chyba mogę spokojnie temu uwierzyć,bo kiedy Mały miał 10 miesięcy( karmienie piersią w pełni!) trafiłam do szpitala z zapaleniem płuc( ja, nie dziecko!) ,leżałam tam 10 dni:szok:, a moja mama karmiła dziecko moim pokarmem,który miałam zamrożony właśnie butelką AVENT.
Ja usilnie odciągałam pokarm w szpitalu,żeby utrzymać laktację,ale nikt nie wierzył oprócz mnie,że uda mi się karmić dalej,kiedy wyjdę ze szpitala. I możecie wierzyć albo nie,ale UDAŁO MI SIĘ!!! Karmiłam Małego 1 rok i 5 miesięcy. Meczyliśmy się po moim powrocie ze szpitala tylko i aż kilka godzin,ale chyba bardziej dlatego,że Mały odwykł ode mnie- nie widzieliśmy się przez cały pobyt w szpitalu,bo przecież tam leżały nawet osoby z podejrzeniem gruzlicy,więc pomimo,że tęskniłam strasznie, nie chciałam,żeby mnie odwiedzili. A przecież to było jeszcze małe dzieciątko!!! Dlatego myślę,że warto zainwestować w te właśnie butelki i smoczki.

Ostatnia edycja:

ja polecam tommetippe, ja niestety mialam b.malo pokarmu odpoczatku, wiec dokrmialam aod 3msc tylko butla.na poczatku jezeli nie chcesz albo nie bdziesz mogla karmic to tomme 0+, potem do kaszek avent jest tez niezly.

nawet jak bedziesz karmila piersia, fajnie miec butle na wszelki wypadek, wyjdziesz gdzies a maz nakarmi twoim mleczkiem z butelki, tommetippe me krztalt piersi. fajny i wygodny produkt:)

BUTELKA butelki TOMMEE TIPPEE 2X150 ml 0%BPA TANIO (1057578282) - Aukcje internetowe Allegro

napocztek smoczki +0

http://allegro.pl/item1063464175_tommee_tippee_smoczek_do_butelki_wolny_0m_2szt.html

Ja też się wyłamałam, chociaż po takiej przerwie między dziećmi, w zasadzie czuje się jak pierworódka:-D:-D:-D
Dziś też zajrzałam do lumpka,bo było 50% taniej i znalazłam to:
IMG_1838.jpgIMG_1842.jpgIMG_1841.jpgIMG_1840.jpgIMG_1839.jpg

Anja mam dokładnie taka butelkę ale większej pojemności 260 ml co potem już nie będę wymieniała butelki na większą a tylko rozmiary smoka do niej na poczatek mam smoka 0+ :)
Do tego mały smoczuś uspokajacz tommee tippee cały przezroczysty.
Angeluś słodkie ciuszki.
Ja muszę omijać lumpki bo z pustymi rekami z nich nie wyjdę nigdy i skonczy sie na tonie ubranek dla małej a ona większości nie zdąży nawet raz założyć.
Tak miałam z synkami.
Teraz się próbuje opamiętać, ale te ubranka tak kuszą.
Ja muszę dodatkowo myśleć o bojsach moich jak wrócą starszy będzie musiał wymienić większość ciuchów na nowe bo te co zostały będą mu za małe i odda swoje bratu a małego ciuszki na allegro wrzucę.
Pewnie wrócą z ciuchami co tata im kupił na teraz co noszą w Irlandii,ale znając życie zupełnie inny gust mojego męża niż mój i połowy z tego co mąż mi kupił im nie ubiorę sprzedam na allegro i wymienię na inne ciuchy w moim guście lub guście chłopaków czyli coś z transformers i toys tory obecnie.
Jeszcze rok temu to był kubuś puchatek scooby doo i pociąg tomek ale chłopaki oglądają mnóstwo bajek i gust im się odmienił.

reklama
Hej, ja również słyszałam wiele pozytywnych opinii na temat butelek i smoczków firmy Tommee Tippee i takie też zakupiłam..a ten monio malutki, który wkleiła Pysia również posiadam - identyczny;-)
Poza tym kupiłam butelkę antykolkową Dr Browns,moja siostra była bardzo zadowolona więc i ja się skusiłam..

Butelka standard 237 ml DR BROWNS antykolkowa LUX (1061975589) - Aukcje internetowe Allegro

Angelus ciuszki super,a najsłodsza ta bluzeczka w kwiatuszki!!:-)

AAaaa .. w Carrefourze jest promocja na kosmetyki HIPP..2 produkty w cenie jednego! Ja juz mam całą gamę z tej serii,a oliwki używam przez całą ciążę - polecam!:-)

Ostatnia edycja:
Do góry