reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

pochwale sie wczorjaszym zakupem na allegro :)
kupiłam dla małej taką hustawkę (używaną) z przesyłką wyniesie mnie 160zl :-)

[video=youtube;dbXGkks3_pQ]http://www.youtube.com/watch?v=dbXGkks3_pQ&feature=related[/video]

reklama
Widzę,że mamusie się rozkręcają z wyprawkami.
Ja wczoraj dostałam od szwagierki dwa worki ciuszków takich 0-3-6-9 m-cy więc body, kaftaniki,pajacyki, śpioszki, sweterki,sukienki,spodenki,skarpetki, rajstopki, niedrapki,czapeczki, kurtkę, kombinezon mam z głowy.
Wiadomo dokupię cosik jeszcze co mi w oko wpadnie, ale w komodzie już nie ma miejsca :)
Do tego dostałam przewijak,wanienkę, laktator i taki oto bujaczek fisher price Fisher-Price - Akcesoria Dziecięce
Dziś dokupiłam butelkę i smoczek uspokajający Tomee Tippee, poduszkę klin, poduszkę do wózka która wybrał T, 2 pary bamboszków bo takie słodkie były.
Sobie laczki i koszule do karmienia.
Potem w lumpku słodki komplet kaftanik z polarku i sukienusia ze sztruksy z kubusiem puchatkiem taka na 3-6 m-cy po 24 zł, bluze z puchatkiem i jego uszkami na kapturku za 8 zł i śpiworek do łóżeczka biały z zieloną lamówką w brązowe misie w sam raz pod kolor pościeli więc mordka sama mi się uśmiechała.
Do tego karuzelka do łóżeczka oczywiście z misiami :)
Teraz śmiało mogę powiedzieć, że wyprawkę w 100% już mam i mogę rodzić nawet dziś...
No dobra może nie dziś bo łóżeczko jeszcze w częściach... ;)
Załączam kilka fotek z dzisiejszych zakupów.
Jak znajdę chwilę dodam fotki ciuszków z wyprawki od szwagierki bo tez tam same słodkości.

Załączniki

• DSC07585.jpg
    DSC07585.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 43
  • DSC07586.jpg
    DSC07586.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 38
  • DSC07583.jpg
    DSC07583.jpg
    13,7 KB · Wyświetleń: 46
  • DSC07582.jpg
    DSC07582.jpg
    16,6 KB · Wyświetleń: 41
  • DSC07581.jpg
    DSC07581.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 39
  • DSC07579.jpg
    DSC07579.jpg
    18,1 KB · Wyświetleń: 41
zakupilismy wózek
planowalismy pozniej ale byla naprawde fajna aukcja i wzielismy teraz tylko czekam az dojdzie :-)
wózeczek jest z tako jumper x

Widzę,że mamusie się rozkręcają z wyprawkami.
Ja wczoraj dostałam od szwagierki dwa worki ciuszków takich 0-3-6-9 m-cy więc body, kaftaniki,pajacyki, śpioszki, sweterki,sukienki,spodenki,skarpetki, rajstopki, niedrapki,czapeczki, kurtkę, kombinezon mam z głowy.
Wiadomo dokupię cosik jeszcze co mi w oko wpadnie, ale w komodzie już nie ma miejsca :)
Do tego dostałam przewijak,wanienkę, laktator i taki oto bujaczek fisher price Fisher-Price - Akcesoria Dziecięce
Dziś dokupiłam butelkę i smoczek uspokajający Tomee Tippee, poduszkę klin, poduszkę do wózka która wybrał T, 2 pary bamboszków bo takie słodkie były.
Sobie laczki i koszule do karmienia.
Potem w lumpku słodki komplet kaftanik z polarku i sukienusia ze sztruksy z kubusiem puchatkiem taka na 3-6 m-cy po 24 zł, bluze z puchatkiem i jego uszkami na kapturku za 8 zł i śpiworek do łóżeczka biały z zieloną lamówką w brązowe misie w sam raz pod kolor pościeli więc mordka sama mi się uśmiechała.
Do tego karuzelka do łóżeczka oczywiście z misiami :)
Teraz śmiało mogę powiedzieć, że wyprawkę w 100% już mam i mogę rodzić nawet dziś...
No dobra może nie dziś bo łóżeczko jeszcze w częściach... ;)
Załączam kilka fotek z dzisiejszych zakupów.
Jak znajdę chwilę dodam fotki ciuszków z wyprawki od szwagierki bo tez tam same słodkości.
Cudeńka!
Ja niestety z przerażeniem stwierdzam,że nie będę gotowa do porodu nawet w grudniu;-):-). Mam jeszcze tyle rzeczy do kupienia i nie mam kasiorki, mam same dołki i w dodatku mam wrażenie,że zostałam z tym wszystkim sama:-(. Jakoś mój P. się nie kwapi zebrać do kupy. Kilka dni temu stwierdził,że trzeba w tym miesiącu łóżeczko kupić, tylko,że on ma na myśli,że kupi i skręci, a mnie chyba by szlag trafił- kolejny mebel do sprzątania i przez tyle czasu miałabym patrzeć na puste łóżeczko:no:! Zresztą, może nie jestem bardzo przesądna,ale źle bym się czuła,gdybym już teraz to łóżeczko miała skręcone- jakbym kusiła los...
W poniedziałek idę do lekarza i jeśli potwierdzi córunię, to chyba się nie powstrzymam i zaszaleję. No cóż, najwyżej będziemy pod koniec miesiąca bardzo skromnie egzystować;-)

Ostatnia edycja:
Do słoneczka pewnie jeszcze daleko, ale fakt faktem zakupy dla dzidzi zrobić trzeba niezależnie od nastroju...
Oto reszta mojej wyprawki DSC07590.jpgDSC07594.jpgDSC07592.jpgDSC07593.jpgDSC07591.jpgDSC07595.jpgDSC07599.jpgDSC07597.jpgDSC07598.jpgDSC07596.jpg

reklama
Do góry