reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

pochwale sie wczorjaszym zakupem na allegro :)
kupiłam dla małej taką hustawkę (używaną) z przesyłką wyniesie mnie 160zl :-)

[video=youtube;dbXGkks3_pQ]http://www.youtube.com/watch?v=dbXGkks3_pQ&feature=related[/video]

reklama
Widzę,że mamusie się rozkręcają z wyprawkami.
Ja wczoraj dostałam od szwagierki dwa worki ciuszków takich 0-3-6-9 m-cy więc body, kaftaniki,pajacyki, śpioszki, sweterki,sukienki,spodenki,skarpetki, rajstopki, niedrapki,czapeczki, kurtkę, kombinezon mam z głowy.
Wiadomo dokupię cosik jeszcze co mi w oko wpadnie, ale w komodzie już nie ma miejsca :)
Do tego dostałam przewijak,wanienkę, laktator i taki oto bujaczek fisher price Fisher-Price - Akcesoria Dziecięce
Dziś dokupiłam butelkę i smoczek uspokajający Tomee Tippee, poduszkę klin, poduszkę do wózka która wybrał T, 2 pary bamboszków bo takie słodkie były.
Sobie laczki i koszule do karmienia.
Potem w lumpku słodki komplet kaftanik z polarku i sukienusia ze sztruksy z kubusiem puchatkiem taka na 3-6 m-cy po 24 zł, bluze z puchatkiem i jego uszkami na kapturku za 8 zł i śpiworek do łóżeczka biały z zieloną lamówką w brązowe misie w sam raz pod kolor pościeli więc mordka sama mi się uśmiechała.
Do tego karuzelka do łóżeczka oczywiście z misiami :)
Teraz śmiało mogę powiedzieć, że wyprawkę w 100% już mam i mogę rodzić nawet dziś...
No dobra może nie dziś bo łóżeczko jeszcze w częściach... ;)
Załączam kilka fotek z dzisiejszych zakupów.
Jak znajdę chwilę dodam fotki ciuszków z wyprawki od szwagierki bo tez tam same słodkości.

Załączniki

• DSC07585.jpg
    DSC07585.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 40
  • DSC07586.jpg
    DSC07586.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 35
  • DSC07583.jpg
    DSC07583.jpg
    13,7 KB · Wyświetleń: 42
  • DSC07582.jpg
    DSC07582.jpg
    16,6 KB · Wyświetleń: 37
  • DSC07581.jpg
    DSC07581.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 36
  • DSC07579.jpg
    DSC07579.jpg
    18,1 KB · Wyświetleń: 38
zakupilismy wózek
planowalismy pozniej ale byla naprawde fajna aukcja i wzielismy teraz tylko czekam az dojdzie :-)
wózeczek jest z tako jumper x

Widzę,że mamusie się rozkręcają z wyprawkami.
Ja wczoraj dostałam od szwagierki dwa worki ciuszków takich 0-3-6-9 m-cy więc body, kaftaniki,pajacyki, śpioszki, sweterki,sukienki,spodenki,skarpetki, rajstopki, niedrapki,czapeczki, kurtkę, kombinezon mam z głowy.
Wiadomo dokupię cosik jeszcze co mi w oko wpadnie, ale w komodzie już nie ma miejsca :)
Do tego dostałam przewijak,wanienkę, laktator i taki oto bujaczek fisher price Fisher-Price - Akcesoria Dziecięce
Dziś dokupiłam butelkę i smoczek uspokajający Tomee Tippee, poduszkę klin, poduszkę do wózka która wybrał T, 2 pary bamboszków bo takie słodkie były.
Sobie laczki i koszule do karmienia.
Potem w lumpku słodki komplet kaftanik z polarku i sukienusia ze sztruksy z kubusiem puchatkiem taka na 3-6 m-cy po 24 zł, bluze z puchatkiem i jego uszkami na kapturku za 8 zł i śpiworek do łóżeczka biały z zieloną lamówką w brązowe misie w sam raz pod kolor pościeli więc mordka sama mi się uśmiechała.
Do tego karuzelka do łóżeczka oczywiście z misiami :)
Teraz śmiało mogę powiedzieć, że wyprawkę w 100% już mam i mogę rodzić nawet dziś...
No dobra może nie dziś bo łóżeczko jeszcze w częściach... ;)
Załączam kilka fotek z dzisiejszych zakupów.
Jak znajdę chwilę dodam fotki ciuszków z wyprawki od szwagierki bo tez tam same słodkości.
Cudeńka!
Ja niestety z przerażeniem stwierdzam,że nie będę gotowa do porodu nawet w grudniu;-):-). Mam jeszcze tyle rzeczy do kupienia i nie mam kasiorki, mam same dołki i w dodatku mam wrażenie,że zostałam z tym wszystkim sama:-(. Jakoś mój P. się nie kwapi zebrać do kupy. Kilka dni temu stwierdził,że trzeba w tym miesiącu łóżeczko kupić, tylko,że on ma na myśli,że kupi i skręci, a mnie chyba by szlag trafił- kolejny mebel do sprzątania i przez tyle czasu miałabym patrzeć na puste łóżeczko:no:! Zresztą, może nie jestem bardzo przesądna,ale źle bym się czuła,gdybym już teraz to łóżeczko miała skręcone- jakbym kusiła los...
W poniedziałek idę do lekarza i jeśli potwierdzi córunię, to chyba się nie powstrzymam i zaszaleję. No cóż, najwyżej będziemy pod koniec miesiąca bardzo skromnie egzystować;-)

Ostatnia edycja:
Do słoneczka pewnie jeszcze daleko, ale fakt faktem zakupy dla dzidzi zrobić trzeba niezależnie od nastroju...
Oto reszta mojej wyprawki DSC07590.jpgDSC07594.jpgDSC07592.jpgDSC07593.jpgDSC07591.jpgDSC07595.jpgDSC07599.jpgDSC07597.jpgDSC07598.jpgDSC07596.jpg

reklama
Do góry