reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

Nie potrafię,choć stosowałam się ściśle do instrukcji:zawstydzona/y:
ja tez probowalam kilka razy!az sie udalo!musisz kopiowac url suwaczka , a nie obrazka (czyli kod pierwszy z gory) i wklejasz go prosto w okienko sygnatury (nie w okienko dodaj obrazek do sygnatury) i powinno zadzialac!wytrwalosci!:)))

reklama
ja tez probowalam kilka razy!az sie udalo!musisz kopiowac url suwaczka , a nie obrazka (czyli kod pierwszy z gory) i wklejasz go prosto w okienko sygnatury (nie w okienko dodaj obrazek do sygnatury) i powinno zadzialac!wytrwalosci!:)))
Dziękuję,dziękuję,dziękuję!!!!:-) Na początku męczyłam się chyba ze dwie godziny i nie umiałam rozwiązać tego problemu,a teraz poszło jak z płatka.

Onionek to Ty kupowałaś ten pluszowy kocyk który i sie tak bardzo podoba?? pewnie juz doszedł- ozesz napisac czy jest on cieply??

Asiu - juz dawno doszedl :-) Pisalam juz nawet o nim specjalnie dla Ciebie, ale pewnie gdzies to umknelo. A wiec jest extra mieciusi, ale tylko jednostronny.. na lewej stronie nie ma juz takich dlugich mieciutkich wloskow, ale i tak jest fajny. Ja wzielam pistacjowy z misiem :-)

kochana my byliśmy tydzień nad morzem więc mam zaległości nie do odrobienia :)) dzieki ślicznie za odpowiedz- też sie na niego skusze :))

oj ja tez nie praktykowalam z cora zadnych poduszek
jedyne co zaraz po urodzeniu pediatra kazala mi robic to podkladac corciu pod kark zwiniety maly recznik(robilam z niego walek),zeby odgniotek czaszki sie nie zrobil,bo kosci bardzo miekkie,nim wit d zaczela dzialac
Ja na początku kładłam dziecko do lóżkaw rożku - tak jak w szpitalu, ale tylko przez pierwsze 2-3 dni. Ze strachu chyba tak robiłam. Potem w śpiworku w nocy, w dzień natomiast albo w śpiworku albo bez. Zasadniczo też nie używałam poduszek do łóżka, zwłaszcza na noc, stosowałam wałek - robiłam go z pieluchy, ale w ciągu dnia czasem kładłam Anię na poduszce-bardzo plaska więc nie miałam obaw, nakrywałam kocykiem, jak miała 2-3 miesiące to używałam poduszki i kołderki z rożka. Kołdry zaczęłąm używać dosyć późno, chyba jak miała rok dopiero, tzn dopóki kołderka z rożka okazała się zbyt mała. W wózku natomiast używałam pościeli do wózka za wyjątkiem poduszki, która leżała sobie z tyłu. Pozwolę sobie wkleić kilka fotek z tamtego okresu. Przeglądałam dzisiaj zdjęcia i tak jakoś wzięło mnie na sentymenty:-)
2.jpg6.jpg5.jpg7.jpg3.jpg8.jpg
9.jpg10.jpg

Naszym pierwszym poważnym zakupem dla małego będzie właśnie łóżeczko tylko mamy malutki problem z wyborem materaca i tu znowu wielka prośba do doświadczonych mam: jaii materac wybrać?? Wiem na pewno że sam piankowy odpada ale nie możemy się zdecydować czy zakupić materac gryka-pianka-kokos czy zwykły kokos-pianka i nie wiem czy ten drugi jest dostatecznie twardy i czy dziecko nie będzie się zapadać w nim....

reklama
Moim zdaniem gryka-pianka-kokos , lub gryka-kokos. Ja mam gryka -kokos, i na początku dziecko śpi troną gryka, a potem jak jest większe to kokos, mam nadzieję, że dobrze pamiętam.

Do góry