reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

dziewczynki!
tak ogladam te Wasze wyprawki i sie zastanawiam, kupujecie body z krotkimi rekawkami?wytlumaczcie, niedoswiadczonej, w jakim celu?bo ja moje Kochanie w sklepach od polek odganiam od nich, ze we wrzesniu bedzie juz za zimno na takie ciuszki!ale moze to pod spod czy jak?tylko sie nie smiejcie....ja naprawde glupia w tym temacie jestem!!!!!
a wozek Bexa, mi samej bardzo sie podobal, ale ostatecznie zdecydowalismy kupic w Irlandii!tylko lepiej go obejzec na zywo i wymierzyc!bo slyszalam, ze to taki maly czolg:)wiec moze byc problem z wlozeniem do samochodu

reklama
WOW super! gdzie znalazłaś te stronki bo ja jak wchodzę na allegro i patrzę na strony z butami to same stare kapcie mi się wyświetlają.
Wdukałam allegro-dla dzieci-obuwie-sportowe-rozmiar16-20 i potem w wyszukiwarce allegro wpisałam 16 i wyskoczyły wszystkie butki w tym rozmiarze przeważnie wchodzę w obuwie sportowe i wpisuje np nike 25 i wyskoczą wtedy same takie co mnie mogą interesować po co mam stare kapciochy oglądać ;)
Co do bodziaków to wole mieć kilka z długim i kilka z krótkim rękawem w domku ciepło mam więc wole ubrac z krótkim rękawkiem i na górę pajacyk.
W szpitalu tak gorąco było jak młodszego urodziłam mimo iz był listopad,żepołozna kazała zakładać maluchowi albo same body długi rekaw i śpioszki lub sam pajac na pampersa bo u nas musowo tulą w rożek więc maluszkowi aż za ciepło.

dziewczynki!
tak ogladam te Wasze wyprawki i sie zastanawiam, kupujecie body z krotkimi rekawkami?wytlumaczcie, niedoswiadczonej, w jakim celu?bo ja moje Kochanie w sklepach od polek odganiam od nich, ze we wrzesniu bedzie juz za zimno na takie ciuszki!ale moze to pod spod czy jak?tylko sie nie smiejcie....ja naprawde glupia w tym temacie jestem!!!!!
a wozek Bexa, mi samej bardzo sie podobal, ale ostatecznie zdecydowalismy kupic w Irlandii!tylko lepiej go obejzec na zywo i wymierzyc!bo slyszalam, ze to taki maly czolg:)wiec moze byc problem z wlozeniem do samochodu
Ja kupuję bo ładne są...serio nie wiem ,ja nawet nie wiem czy we wrześniu jakiś kombinezon trzeba w czym na spacer, co na to body założyć,np. jak jest body z długim rękawem to co na to ?Armagedon jakiś.

heee Monia ja mam to samo, tylko ja do tej pory nie zdawałam sobie sprawy. Mam juz troche bodziaków, pól spiochów i spodenek, ale co do tego to nie wiem...mam jeszcze ze 4 szt kaftaników takich odpinanych ale to chyba raczej pod spód np do spiochów, a do bodziaków na długi rekaw tez cos trza...hmmm

Generalnie zasada jest taka,że puki maluch nie biega sam trzeba go ubrać jedna warstwę cieplej niż samą siebie,aby nie zmarzł.My w ruchu to nam ciepło a maluszek tylko leży i głównie śpi więc warstwa więcej jest ok.
Malucha w ruchu np na sanki czy do biegania po parku ubieramy tak jak siebie.
Jak jest ciepło np 20 stopni wiadomo body krótki rękaw i cieńki pajac czy jakiś lekki dresik i skarpetusie no i bawełniana czapusia starczy do tego kocyk do zakrycia.
W miarę jak temperatura spada trzeba ubierac maluszka na cebulkę dokładając kolejne warstwy np jesienią bodziak pajac (ew.kaftanik i śpioszki bądź rajtuzki ) do tego jakiś sweterek czy bluza kurteczka cieńka i spodenki np dresowe lub jeansiki lub ciepły polarkowy pajac cieplejsza np z grubszej bawełny czapunia chustka do szyi i kocyk do okrycia
Zimą to podobnie, ale polarkowy pajac zamieniamy na gruby zimowy kombinezon a czapkę na np polarkową do tego szalik i rękawiczki.
Wszystko zależy też od dziecka czy jest zmarźluchem czy nie.
Czy dziecku nie jest za ciepło sprawdzamy na karku jeżeli jest zimny należy coś ubrac jeszcze jeżeli jest mokry spocony nalezy no rozpiąć kurteczkę czy kombinezon.
Moim zdaniem lepiej jak dziecko troszku zmarznie, niż jak ma być przegrzane.
Polecam kilka artykułów o tej tematyce.
Noworodek: Pierwszy jesienny spacer - Noworodek- Rodzice.pl
Jak ubierać malucha
Idziemy na spacer! :: Ciążowy.pl
Na wyjście ze szpitala np połowa września ja bym ubrała maluszka w skarpetusie cieńką czapeczkę body pajac cieńki, kombinezon z polarku z kapturkiem na głowę zakryła kocykiem i wsadziła do nosidła no i do autka :)

ja tak ostatnio siedzę i próbuję znaleźć jakieś łóżeczko dla mojego maleństwa i cały czas się waham i zastanawiam... bo np. taki zestaw
ŁÓŻECZKO MATERAC GRYKA POŚCIEL PRZEWIJAK 11el (1042821566) - Aukcje internetowe Allegro
jest atrakcyjny ale czy nie przepłacam za niego, w sumie jest jeszcze jeden fajny
http://www.allegro.pl/item1042843329_lozeczko_materac_kpk_posciel_przewijak_15_el.html
tylko tak właściwie nie wiem czy kupując wszystko oddzielnie nie wyjdzie mi taniej...
ja już się gubię :-(
a Wy gdzie kupujecie swoje łóżeczka??

dziewczynki!
Tak ogladam te wasze wyprawki i sie zastanawiam, kupujecie body z krotkimi rekawkami?wytlumaczcie, niedoswiadczonej, w jakim celu?bo ja moje kochanie w sklepach od polek odganiam od nich, ze we wrzesniu bedzie juz za zimno na takie ciuszki!ale moze to pod spod czy jak?tylko sie nie smiejcie....ja naprawde glupia w tym temacie jestem!!!!!
A wozek bexa, mi samej bardzo sie podobal, ale ostatecznie zdecydowalismy kupic w irlandii!tylko lepiej go obejzec na zywo i wymierzyc!bo slyszalam, ze to taki maly czolg:)wiec moze byc problem z wlozeniem do samochodu
wymiary sa ok:-)
ja sie nie musze martwić ze nie zmieszczę do samochodu bo mamy renault trafic takze wejdzie nawet rozłozony wiec jeden problem z głowy.

Dziewczyny na body zakładamy jeszcze koszulkę;-) i potem dopiero strój główny

reklama
Do góry