reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

reklama
karolinkare fajne ubranka :) widze ze masz body zakladane przez glowke... zastanawiam sie wlasnie czy dam rade ubrac takiego maluszka w takie cos, poki co to mam wszytstkie rozpinane ale z dlugim rekawem, bo z krotkim nie znalazlam

paulka ja używam turystycznego z włożonym zwykłym materacykiem przy Tymim, zwykłe stoi w piwnicy ale nie wiem jak jest przy małym dziecku.
kerna a jak myślisz ja mam zamiar robić:-D Małą do chusty a Tymiego do wózia w razie czego (jak się da:sorry2:). Tylko planuje zakup elastycznej bo taką łatwiej używać przy noworodku.
magi ahhh Plss magizaniim kupisz staniczek dobierz też obwód bo samo X czy D nic nie znaczy. Np. taki staniczek o rozmiarze 80 C ma taką samą miseczkeę jak 65 E tyle, że pasuje na dziewczynę z mniejszym obwodem pod biustem.

Tu są dobre staniczki dla karmiących, zupełnie zapomniałam o tej firmie.Melissa - internetowy sklep z elegancką, damską bielizną

Ja na razie nic nie kupuje dla dzidzi. Potrzeby chłopaków są na razie większe niż mojego brzuszka:-D. Czeka mnie zakup tummy tub, przewijaka, elastyka, troche pieluszek...cś dziewczęcego dla własnej przyjemności...resztę mam. Co prawda ciuszki ciut chłopięce i podniszczone ale coś się wygrzebie, może jeszcze dostana jakieś różowości. Zastanawiam się też nad zakupem parasolki dla Tymka.
Na razie czeka mnie kuchnia:szok::dry::sorry:

Haszi.Plisssssssssss ja dość poważnie myślę nad chustą, mimo, że przy Michale też kupiłam i oddałąm bo nie wiedziałam po prostu jak to zawiazać:sorry2: Jak mozesz to daj kilka rad jaka to chustę kupić i czy przy moim niskim wzroscienie będzie problemów z 4.5metrowym materiałem:dry:Te elastyczne chyba są droższe co...bo nie chcę kupować drugiego wózka.

kerna właśnie sama staram się w elastykach zorientować bo do tej pory się nie orientowałam. 4,5 na pewno ci starczy, chyba możesz nawet pomyśleć o krótszej jeśli twój m nie będzie nosił.
Ja się na razie zastanawiam nad Leny Lamb, polekont albo chusta.pl ale pewnie kupię jak się jakaś okazja nawinie.
Elastyki są raczej tańsze niż tkane no bo łatwiejsze i tańsze w produkcji a używa się też ich krócej.

A skoro chłop może...[video=youtube;qYdI7HH9PW0]http://www.youtube.com/watch?v=qYdI7HH9PW0[/video]

Ostatnia edycja:
Cóż mały, na to luźniejsza kurtka, nie zapinana do końca. Są też takie specjalnie kurtki do noszenia. Tylko trzeba jakiś fajny szalik albo komin dla siebie skombinować. Małemu na pewno będzie od ciebie cieplutko. Ogólnie jesli nie masz jakiejś ciasnej kurtki to ne powinno byc problemu. starsze dzieciaki, zwłaszzcza na plecach, moona motać na kurtce.
Co do chusty to tańszej nie znajdziesz. Kompletnie nie znam tej firmy, muszę poszukać jakiś opinii.

ok kuknęłam na opinie. Chusta na początek za tą cenę może być. :) Tylko sprzedawca fatalnie wiąże hehe

Ostatnia edycja:
Kobitki ja was podziwiam za odwagę noszenia malucha w chuście zimą.
Ja urodziłam młodszego starszy miał 2 latka i 2 miesiące.
Maszerował dziarsko przy mnie trzymając się wózka a na dalekie wycieczki typu zoo czy fokarium zabierałam się z mamą i dwoma wózkami w razie gdyby starszak się zmęczył więc zero problemu.
Ja osobiście nie dałabym rady zimą w chuście z maluchem i pchając wózek ze starszakiem...
Gdy mój młodszy miał roczek a starszy 3 latka to czasem jak się zmęczył na spacerze to rozkładałam spacerówkę do pozycji leżącej,starszak siadał z tyłu miedzy jego nogami młodszy usiadł i starszy trzymał braciszka w pasie i jechali we 2.
Wiadomo nie kazdy 2 latek chce iść grzecznie przy wózku tak jak mój szedł
Będąc w Irlandii starszak często jeździł u cioci, która miała 3 kołowy masywny wózek i sadzała go właśnie z przody na tym 1 kole.
Schodził tylko przy podjeżdżaniu pod krawężniki.
Widziałam też babki sadzające starszaka na gondoli wózka tam gdzie maluszek jeszcze nogami nie sięgał, dobrym rozwiązaniem jest też dostawka do wózka.
Są dwa typy
jedna doczepiana do tyłu wózka i starszak tylko może stać Dostawka do wózka BuggyBoard Maxi Lascal (1024457419) - Aukcje internetowe Allegro lub może stać i siedzieć http://www.allegro.pl/item1037305877_dostawka_do_wozka_seat2go_zobacz.html
druga doczepiana z boku i starszak może w niej usiąść
BUGGYPOD DOSTAWKA / FOTELIK DO WÓZKA -NOWA!!! (1041810650) - Aukcje internetowe Allegro
To jest genialne można gdy się to nie używa schować tak ,że jest prawie nie widoczne a w razie potrzeby łatwo to rozłożyć.
Koszty są takie jak by kupić 2 wózek, ale 1 osoba może wozić 2 dzieci a tak dwa wózki osobno to potrzeba dodatkowej osoby.
No chyba,że się trafi używana dostawka w dobrej cenie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
kerna ja bym woła tą. Niestety co firmowe, to firmowe i podobno materiał lepszy.CHUSTA ELASTYCZNA POLEKONT CZARNY BEZ (1031796257) - Aukcje internetowe Allegro

pysia skoro ja teraz, w ciąży praktycznie nie odczuwam noszenia 13 kg, to wątpie aby z 4 było mi ciężej.
Nie cierpię natomiast połączenia wózek + śnieg. w;e już nieśc dziecko na rekach niż prebijać się wózkiem przez nie uprzzątiietą breje na chodnikach. Za to przy chuście trzeba uważać jak jest lód ale wtedy w ogóle uważać trzeba hehe.
Patryk nie raz stawał na podnóżku przy xlanderze ale szzybko go to męczyło, mnie zresztą też i bałam się czy nie spadnie.
T ustrojstwo z boku to ciekawy pomysł. Jak jest z prowadzeniem wózka, stabilnością? Chyba bym się bała trochę.
Jak dla mnie to albo wózek bliźniaczy albo chusta + wózek/rączka. Tylko Tymi już duży więc na bliźniaczy mi szkoda kasy.

Do góry