Kobitki ja was podziwiam za odwagę noszenia malucha w chuście zimą.
Ja urodziłam młodszego starszy miał 2 latka i 2 miesiące.
Maszerował dziarsko przy mnie trzymając się wózka a na dalekie wycieczki typu zoo czy fokarium zabierałam się z mamą i dwoma wózkami w razie gdyby starszak się zmęczył więc zero problemu.
Ja osobiście nie dałabym rady zimą w chuście z maluchem i pchając wózek ze starszakiem...
Gdy mój młodszy miał roczek a starszy 3 latka to czasem jak się zmęczył na spacerze to rozkładałam spacerówkę do pozycji leżącej,starszak siadał z tyłu miedzy jego nogami młodszy usiadł i starszy trzymał braciszka w pasie i jechali we 2.
Wiadomo nie kazdy 2 latek chce iść grzecznie przy wózku tak jak mój szedł
Będąc w Irlandii starszak często jeździł u cioci, która miała 3 kołowy masywny wózek i sadzała go właśnie z przody na tym 1 kole.
Schodził tylko przy podjeżdżaniu pod krawężniki.
Widziałam też babki sadzające starszaka na gondoli wózka tam gdzie maluszek jeszcze nogami nie sięgał, dobrym rozwiązaniem jest też dostawka do wózka.
Są dwa typy
jedna doczepiana do tyłu wózka i starszak tylko może stać
Dostawka do wózka BuggyBoard Maxi Lascal (1024457419) - Aukcje internetowe Allegro lub może stać i siedzieć
http://www.allegro.pl/item1037305877_dostawka_do_wozka_seat2go_zobacz.html
druga doczepiana z boku i starszak może w niej usiąść
BUGGYPOD DOSTAWKA / FOTELIK DO WÓZKA -NOWA!!! (1041810650) - Aukcje internetowe Allegro
To jest genialne można gdy się to nie używa schować tak ,że jest prawie nie widoczne a w razie potrzeby łatwo to rozłożyć.
Koszty są takie jak by kupić 2 wózek, ale 1 osoba może wozić 2 dzieci a tak dwa wózki osobno to potrzeba dodatkowej osoby.
No chyba,że się trafi używana dostawka w dobrej cenie.