reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

Ja na razie mam 2 - jedną duża i jedną małą. Podobno smoczki trzeba od czasu do czasu wymieniać (chyba tak co o ok. 3 miesiące), ale to jak się ich używa cały czas, ja liczę, że będę karmić cycem ;) Kurcze ja właśnie też nie wiem na ile nastawić mikrofalę!

Materac wzięliśmy w końcu kokos-pianka - taki nam poleciła babka w sklepie. Jak dla mnie to one wszystkie są podobne a małej pewnie będzie wszystko jedno na czym śpi ;)

Ze smoczkami to jest tak, ze najpierw bierze sie ten z najmniejsza dziurka - zeby sie maluszek nie zakrztusil .. potem z czasem z wieksza, zeby byl wiekszy przeplyw :-)
A z materacem racja - kiedys byl jeden rodzaj i jakos to szlo :-)

reklama
Onionku, łóżeczko prezentuje się slicznie, poscielka cudna! Tak ja mam też z drewexu jak kilka juz z nas, nie mam szuflady, bałam się własnie o dywanik, i o to że nie bede umiala podchodzic do łóżeczka i brac dzidziusia z niego(stopy) ale pewnie to kwestia przyzwyczajenia, a szuflada sie przyda na za zabawki i inne akcesoria :-)
Ja bede rozkładała z P łożeczko w przyszłym tygodniu po ostatecznym sprzataniu, no i...kołyske do sypialni- chyba ona najbardziej mnie cieszy :-)
Zamówiłam tez nową, jedna z tanszych ofert Mamo i tato poscielkę, Dagna mi dodała odwagi, bo jakos zwlekałam, mialam tylko uzywane, ale zamówiłam tylko podusie i kołderka- -poszewki w kolorze groszkowym z seri serca- koszt 31 zł, takze w razie czego dołoze tylko ochraniacz i przescieradlo z tego co juz mam z tej serii i bedzie GIT :-)
Torba do szpitala stoi gotowa juz z 3 tyg, jeszcze tylko male opakowania kosmetykow dla siebie.

Zamówiłam tez nową, jedna z tanszych ofert Mamo i tato poscielkę, Dagna mi dodała odwagi, bo jakos zwlekałam, mialam tylko uzywane, ale zamówiłam tylko podusie i kołderka- -poszewki w kolorze groszkowym z seri serca- koszt 31 zł, takze w razie czego dołoze tylko ochraniacz i przescieradlo z tego co juz mam z tej serii i bedzie GIT :-)

Zawsze do usług ;) Ja chyba jutro zamawiam :)

piszecie o szufladach, wiec ja tez kupilam bez...ale za przykladem Pysi, szukam teraz jakis fajnych pudelek pod lozeczko, plastikowych badz z kartonu - pomyslalam, ze bedzie to dobry schowek na zapasy pieluch, "wyrosniete ubranka" itp. no i mozna sobie rozmiar dopasowac, zeby nie przeszkadzaly..tylko teraz trzeba sie zmobilizowac i je znalezc:)chyba najszybciej w Ikei?

piszecie o szufladach, wiec ja tez kupilam bez...ale za przykladem Pysi, szukam teraz jakis fajnych pudelek pod lozeczko, plastikowych badz z kartonu - pomyslalam, ze bedzie to dobry schowek na zapasy pieluch, "wyrosniete ubranka" itp. no i mozna sobie rozmiar dopasowac, zeby nie przeszkadzaly..tylko teraz trzeba sie zmobilizowac i je znalezc:)chyba najszybciej w Ikei?
i ja tak własnie zrobiłam, kupiłam pudła kartonowe w castoramie, później wrzuce zdjęcie jak to wyglada :)

Dagna - przejrzalam jeszcze raz ta ulotke od butelek LOVI i napisane, ze mikrofale na maxa :-D Ja chyba najpierw wloze jedna na probe, zeby strat za duzych nie narobic hehe..

Dziewuszki a jak nie mam sterylizatora a chce smoczki do ssania z plastikowa obwoluta wyparzyc, to jak? do garnuszka i zagotowac chwile? HELP!

asiek wstaw fotki, pewnie fajnie to wygląda, no i super rozwiązanie, zresztą ja uwielbiam różnego rodzaju pudła

onionek wstaw do garnuszka i zagotuj powinno byc ok, przecież trzeba to jakoś wyparzyc, ja kupiłam 2 smoczki 0+ z tommy tiipe czy jak to się piszę, i są takie śmieszne, całe silikonowe, przezroczyste bez tego uchwytu, i taaaakie malusie

tak sie zastanawiam, a jakby nalac wody do jakiegoś pudełka z przykrywką np. takiego jak na żywnośc, i wrzucic tam smoczki i to w mikrofale to nie wysterylizowało by się?
co takiego szczególnego ma ta butelka z lovi w sobie ze jest samostarylizująca- pewnie nic, ja swojej jeszcze do wrzucłam w mikrofale, leży zamknięta.

Ostatnia edycja:
Dagna - przejrzalam jeszcze raz ta ulotke od butelek LOVI i napisane, ze mikrofale na maxa :-D Ja chyba najpierw wloze jedna na probe, zeby strat za duzych nie narobic hehe..

Dziewuszki a jak nie mam sterylizatora a chce smoczki do ssania z plastikowa obwoluta wyparzyc, to jak? do garnuszka i zagotowac chwile? HELP!

O dzięki! Widzisz, ja nawet jeszcze ie zaglądałam, wszystkie rzeczy zakupione dla małej, leżą na stercie ciuchów moich, B, w workach - eh, uroki zastojów remontowych ;-)

A co do smoczków, to też jestem ciekawa... i te osłonki silikonowe na piersi do karmienia też chyba trzeba wyparzyć, prawda?

Ale jestem zielona!

reklama
Do góry