reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

reklama
Wrzucam linki wózków, między którymi nie umiałam się zdecydować nawet we śnie, kiedy mi się dzisiaj śniły ;)) Może ktoś coś doradzi? Z góry dziękuję!
Espiro atlantic 2010: ATLANTIC 2010
Tako Jumper X: TAKO JUMPER X
(oba wózki 3-częściowe)

marbus wcale Ci sie nie dziwie, bo tyle tych wózków jest, ze nie wiadomo co wybrac. A jak jeszcze sie ciagle cos o nich czyta to fisia mozna dostac. Mnie tez juz sie snia po nocach wozki:-D.

Marbus, mnie się w Tako nie bardzo podoba spacerówka, ale faktycznie sprawdź sobie opinie o wózkach w necie. Wiem,że Tako ma raczej dobre opinie. Ja widziałam obydwa w sklepie na żywo i są porównywalne w wadze i funkcjonalności. Kolorki wygrywają w Espiro.

mi ta w Tako tez nie podoba sie spacerówka.
Ale facet w sklepie mowił ze sporo osob go kupuje jaj dzidzia rodzi sie na poczatku roku, bo wtedy na jesien i zime juz siedzi i spacerówka wieksza jest przydatniejsza.

I juz sama nie wiem co zrobic. Czy kupic wózek np. tako jumper x i na drugi rok koniecznie spacerówke, czy od razu jakis wózeczek w którym spacerówka jest mniejsza(mysle o mutsy transporter i xl xa). Tylko ze w nich mała gondola jest:eek:. Metlik w głowie po prostu:rofl2:.

Dziewczyny, dziękuję Wam za dobre rady! Poczytaliśmy z mężem opinie na forach i zdecydowaliśmy się na Tako Jumper X :D A najbardziej podoba mi się to, że w tym sklepie internetowym kosztuje o 200 zł mniej niż w zwykłym sklepie :))) Zamówiliśmy go dzisiaj, a że jest to niedaleko, to w poniedziałek albo wtorek pojedziemy go odebrać <jupi> :D

Gugalove - my też się jeszcze do niedawna zastanawialiśmy nad tym wózkiem Baby Merc, ale nie znaleźliśmy go w żadnym zwykłym sklepie, a zależało nam, żeby wózek sprawdzić namacalnie, a potem zamówić np. na Allegro :) Moja koleżanka chce go zamówić, wydaje się w porządku :)

Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa, zastanawiam się nad tym wózkiem : ZESTAW BABY MERC WÓZEK MERC S6+FOTELIK +TACKA (1118453330) - Aukcje internetowe Allegro czy miałyśćie z nim styczność? I jeśli tak to co możecie o nim powiedzieć? ;))

witam na forum:-)
Wózka nie znam , ale może ktoś się znajdzie kto go ma ,bądź oglądał, ja jak szukałam wózka to pierw wytypowałam sobie wybrane modele wyszukałam w necie a potem pojechałam do sklepu żeby je pooglądać na żywo, trochę z tym zabawy ale można w ten sposób sprawdzić czy nam faktycznie odpowiada. I warto sobie zrobić listę funklcji na jakich nam najbardziej zależy, w moim przypadku , to miął być wózek 3 kołowy, na dużych kołach, lekki , łatwy do złożenia, łatwo wypinaną gondolą, spacerówka z opcją montowania przodem i tyłem do kierunku jazdy no i pojemny kosz na zakupy. U mnie łatwo nie było ale wkońcu mam już wybrany model i tylko czekam na dostawę.

witam na forum:-)
Wózka nie znam , ale może ktoś się znajdzie kto go ma ,bądź oglądał, ja jak szukałam wózka to pierw wytypowałam sobie wybrane modele wyszukałam w necie a potem pojechałam do sklepu żeby je pooglądać na żywo, trochę z tym zabawy ale można w ten sposób sprawdzić czy nam faktycznie odpowiada. I warto sobie zrobić listę funklcji na jakich nam najbardziej zależy, w moim przypadku , to miął być wózek 3 kołowy, na dużych kołach, lekki , łatwy do złożenia, łatwo wypinaną gondolą, spacerówka z opcją montowania przodem i tyłem do kierunku jazdy no i pojemny kosz na zakupy. U mnie łatwo nie było ale wkońcu mam już wybrany model i tylko czekam na dostawę.
Tylko że ja właśnie nie wiem jakie funkcje są w ogóle potrzebne a jakie nie, to mój pierwszy dzidziuś i jestem w tym zielona :wściekła/y: No i mam też ograniczony budżet więc nie moge sobie pozwolić na jakiś super wypaśny wózek a chcę żeby koniecznie był nowy. Pomocy!:zawstydzona/y:

Ja tez jestem debiutujaca mamą :-), ja trochę podpytałam koleżanek , czy są zadowolone ze swoich wózków, w sumie tak naprawdę uzywajc ich dostrzegamy zalety i wady. I nie martw się można znaleźć bardzo fajne wózki w dobrych cenach . Zastanów się nad tym czy będziesz musiała często wózek podnosić ( ja mieszkam w bloku ,w którym czasem winda nawala więc pewnie nie raz przyjdzie mi go targać) więc musi być miarę lekki, ja dużo będę sama przemieszczać się z wózkiem więc i na zakupy także więc kosz musi być pojemny, itp. myślę ze inne forumowiczki również pomogą w wytypowaniu tych cech wózka prawie idealnego;-)

Dla mnie przy wyborze wózka było sprawdzenie go w sklepie jak sie prowadzi(musiał lekko )
ważne było aby miał regulowaną rączkę aby miał duże pompowane koła aby cena była w miarę
wybralismy tako jumper x

A my dzis skręciliśmy łóżeczko.. zalączam wiec fotke, z prowizorycznym narazie uzupełnieniem - materacyk w folii i częściową pościelą :-)

Załączniki

• &#322;
    &#322;
    19,7 KB · Wyświetleń: 103
reklama
Onionek - fajne łóżeczko :)

A my dzisiaj poszaleliśmy i wreszcie kupiliśmy trochę rzeczy dla małej i dla mnie - m.in materacyk do łóżeczka, ceratkę pod prześcieradło, termometr do kąpieli, przewijak, majtasy jednorazowe dla mnie i podkłady poporodowe, klapki pod prysznic, butelki samosteryzlizujące Lovi (wreszcie) i właściwie niewiele już brakuje. Jutro zamawiam pościel na allegro - B ma wybrać kolory i wzór (zobaczymy jak mu wyjdzie ;)

Do góry