reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

reklama
Beniaminko super zakupy, sliczny kolorek wozka! bardzo fajny zestaw:-)
oliwko ale duzo tego, wszystko fajne i wozeczek widze także gotowy:-)

Ostatnia edycja:
Beniaminko pieska dzięki chodzikowi jeszcze na 2 łapach nauczysz chodzić:-D:-D:-D
a wózeczek I liga...pewnie jest super praktyczny:tak:
a jeśli o chodzikach mowa czy są tu mamy które nie będą używać chodzików...bo ja nigdy nie miałam, moje dzieci nauczyły się chodzić bez bardzo chciałam, zeby raczkowały i nigdy nie pozwoliłam na zakup chodzika...teraz też nie chcę...chyba nie wydziwam, co???

Oliwko
ale duuuuuuużo tych ciuszków...kurka muszę się brać bo ja nie mam prawie nic:szok:

BENIAMINKO wózek super i kolorek bardzo mi się podoba .

LILU,AGA no niby dużo tego a moja mama mówi że mało ...a ja oczy w 5 złoty że oszalała chyba.

Co do chodzików to moje dzieciaki miały...każdy robi tak jak uważa ...ja tam i trzecie będe wkładać trochę w chodzik zamiennie z samochodzikiem pchaczem.

lilu02 ja też chodzików nie mam zamiaru używać ale moim zdaniem jest to indywidualna sprawa każdej mamy... moim zdaniem lepsze do nauki chodzenia są tzw. zabawki-pchacze o których mówi Oliwka... ostatnio czytałam artykuł o wyższości pchaczy nad zwykłymi chodzikami (podobno te pogą prowadzić do deformacji stawów biodrowych:baffled:) ale nie wiem czy ten akurat artykuł nie był sponsorowany

A wypraweczki to macie już super skompletowane a ja nadal w proszku... dosłownie bo oprócz łóżeczka i ciuszków mam tylko proszek

beniaminko to super ze msz już wózeczek u siebie, zawsze to inaczej wiedziec czy wszystko wporządku.

oliwka śliczna wyprawka i tona ciuszków, mama chyba sie pomyliła troszkę :)

ja już zamówiłam łóżeczko, komplet pościeli ze wszystkim, kocyki, ręczniczki itp. i czekam na przesyłki , juz bym chciała miec to w domku, od siostry doastłam baldachim, tylko stelaż muszę dokupic, kupiłam też proszek w biedronce ten o którym pisałyście, i dziś w lidlu pampersy za 42 zł- 72 szt. wydaje mi się ze tanio, ale nie wiem( rozmiar 2 wziełam bo 1 nie było)

jeszcze muszę dokupic wanienkę , jakis termometr dla dzidzi, kosmetyki, i sobie koszule do szpitala, i wszystko chyba będe miała, no może jeszcze jakies drobiazgi, a i śpiochy bo myślałam ze beda niepotrzebne- takie niepraktyczne mi się wydawały więc nie kupywałam, ale mama mi powiedziała ze musze miec dla dzidzi do spania więc kupie :0

Guusia musisz, nie musisz mieć śpiochów;-) Ja małego kładałam w lato w bodziaku tylko i przykrywałam kocykiem, albo w bodziaku i pajacyku, albo tylko w pajacyku jak był starszy....w czym komu wygodnie. reguły nie ma. Sama dojdziesz do tego w czym ci dziecko wygodnie kłaść:tak:
Beniaminka super fura i zazdroszczę Ci że masz już zakup za sobą i że jesteś zadowolona:tak:
Karolina łóżeczko i całą reszta po prostu piękne!!!:-):-):-)
Lilu ja też nie używałąm chodzika. Z racji tego, że Michał był długo rehabilitowany, to dostałam absolutny zakaz stawiania małego na siłę, prowadzania za rączki a o chodzikach to juz nie mówię.Najważneijszy okres dla dziecka to właśnie raczkowanie i najlepiej żeby raczkowało jak najdłużej.
Ale wiadomo każda mam robi jak uważa i już.

Ostatnia edycja:
Dziękuję Dziewczyny :-) Tez sobie myślę, że to nie jest zły zakpu, a kolor całkiem mi się podoba. Cieszę się, że i Wam podoba się Tako, a niektóre z Was już mają , inne planują. Uważam , że polska marka i całkiem się postarali z konstrukcją i wykonaniem.

Gdybym miała kupowac coś nowego to może byłby to ABC design czarno-pomaranczowy, taki widziałam na zywo i pozostał w głowie, ale z samochodami tez tak jest, że nie zawsze jezdzi się tym co się podoba, tylko co się ma ;-)
Jesli chodzi o chodzik ( ;-) ) to otzrymaliśmy go gratis, wiec nie zastanawiam się czy bedzie niezbedny czy nie. Dla syna nie miałam, sam chodził przy meblach, ale nie umiał raczkować :szok::tak:
Panstwo, u ktorych bylismy po wózeczek mieli i chodzik i pchacz, nie polecali nam pchacza, mowili to z wykrzyknikiem, i wyciagneli to pokazac. Wiec moze jest tak , ze są różne firmy tych pchaczy, ale to co zobaczylam to szok:szok: To cos sie niesamowicie rozpedza i jak dziecko to pcha przed soba, to nabiera predkosci i dziecko nie nadąża i upada i tak co chwilę, zwyczajnie było to coś zupełnie nie stabilne i ja bym dziecku nie dała. Ale moze są inne ?

kerna o to fajnie, to dokupie tylko ze 2 szt. bo ze 2 mam i zobaczę czy bedzie dzidzi w tym wygodnie czy może inaczej jakoś.

co do chodzików to ja nie wiem czy będe używac, słyszałam rózne opinie, koleżanka mojej siostry wsadzała malą w chodzik i ma krzywe nóżki, moja siostra też sadzała i mała ma normalne, a sama zarzekała się ze w chodziku nie będzie dziecka trzymac zeby nie miało krzywych nóg. tak więc każdy ma swoje zdanie , ja nie mam pojęcia jak to będzie.

reklama
Karolina pokoik marzenie
Beniaminko wozek poprostu cudny i do tego sliczna zielen.

Lilu ja tez jestem przeciwniczka chodzikow,i tez nie uzywalam ( moj maly zaczal sam wstawac - niestety nie raczkowal i chodzil bardzo wczesnie bo jak mial 9 miesiecy) czesto sie zdarza , ze potem jeszcze dzieci w wieku 14-15 lat chodza na palcach- pokolenie chodzikowe.

Do góry