reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

reklama
Beniaminko super zakupy, sliczny kolorek wozka! bardzo fajny zestaw:-)
oliwko ale duzo tego, wszystko fajne i wozeczek widze także gotowy:-)

Ostatnia edycja:
Beniaminko pieska dzięki chodzikowi jeszcze na 2 łapach nauczysz chodzić:-D:-D:-D
a wózeczek I liga...pewnie jest super praktyczny:tak:
a jeśli o chodzikach mowa czy są tu mamy które nie będą używać chodzików...bo ja nigdy nie miałam, moje dzieci nauczyły się chodzić bez bardzo chciałam, zeby raczkowały i nigdy nie pozwoliłam na zakup chodzika...teraz też nie chcę...chyba nie wydziwam, co???

Oliwko
ale duuuuuuużo tych ciuszków...kurka muszę się brać bo ja nie mam prawie nic:szok:

BENIAMINKO wózek super i kolorek bardzo mi się podoba .

LILU,AGA no niby dużo tego a moja mama mówi że mało ...a ja oczy w 5 złoty że oszalała chyba.

Co do chodzików to moje dzieciaki miały...każdy robi tak jak uważa ...ja tam i trzecie będe wkładać trochę w chodzik zamiennie z samochodzikiem pchaczem.

lilu02 ja też chodzików nie mam zamiaru używać ale moim zdaniem jest to indywidualna sprawa każdej mamy... moim zdaniem lepsze do nauki chodzenia są tzw. zabawki-pchacze o których mówi Oliwka... ostatnio czytałam artykuł o wyższości pchaczy nad zwykłymi chodzikami (podobno te pogą prowadzić do deformacji stawów biodrowych:baffled:) ale nie wiem czy ten akurat artykuł nie był sponsorowany

A wypraweczki to macie już super skompletowane a ja nadal w proszku... dosłownie bo oprócz łóżeczka i ciuszków mam tylko proszek

beniaminko to super ze msz już wózeczek u siebie, zawsze to inaczej wiedziec czy wszystko wporządku.

oliwka śliczna wyprawka i tona ciuszków, mama chyba sie pomyliła troszkę :)

ja już zamówiłam łóżeczko, komplet pościeli ze wszystkim, kocyki, ręczniczki itp. i czekam na przesyłki , juz bym chciała miec to w domku, od siostry doastłam baldachim, tylko stelaż muszę dokupic, kupiłam też proszek w biedronce ten o którym pisałyście, i dziś w lidlu pampersy za 42 zł- 72 szt. wydaje mi się ze tanio, ale nie wiem( rozmiar 2 wziełam bo 1 nie było)

jeszcze muszę dokupic wanienkę , jakis termometr dla dzidzi, kosmetyki, i sobie koszule do szpitala, i wszystko chyba będe miała, no może jeszcze jakies drobiazgi, a i śpiochy bo myślałam ze beda niepotrzebne- takie niepraktyczne mi się wydawały więc nie kupywałam, ale mama mi powiedziała ze musze miec dla dzidzi do spania więc kupie :0

Guusia musisz, nie musisz mieć śpiochów;-) Ja małego kładałam w lato w bodziaku tylko i przykrywałam kocykiem, albo w bodziaku i pajacyku, albo tylko w pajacyku jak był starszy....w czym komu wygodnie. reguły nie ma. Sama dojdziesz do tego w czym ci dziecko wygodnie kłaść:tak:
Beniaminka super fura i zazdroszczę Ci że masz już zakup za sobą i że jesteś zadowolona:tak:
Karolina łóżeczko i całą reszta po prostu piękne!!!:-):-):-)
Lilu ja też nie używałąm chodzika. Z racji tego, że Michał był długo rehabilitowany, to dostałam absolutny zakaz stawiania małego na siłę, prowadzania za rączki a o chodzikach to juz nie mówię.Najważneijszy okres dla dziecka to właśnie raczkowanie i najlepiej żeby raczkowało jak najdłużej.
Ale wiadomo każda mam robi jak uważa i już.

Ostatnia edycja:
Dziękuję Dziewczyny :-) Tez sobie myślę, że to nie jest zły zakpu, a kolor całkiem mi się podoba. Cieszę się, że i Wam podoba się Tako, a niektóre z Was już mają , inne planują. Uważam , że polska marka i całkiem się postarali z konstrukcją i wykonaniem.

Gdybym miała kupowac coś nowego to może byłby to ABC design czarno-pomaranczowy, taki widziałam na zywo i pozostał w głowie, ale z samochodami tez tak jest, że nie zawsze jezdzi się tym co się podoba, tylko co się ma ;-)
Jesli chodzi o chodzik ( ;-) ) to otzrymaliśmy go gratis, wiec nie zastanawiam się czy bedzie niezbedny czy nie. Dla syna nie miałam, sam chodził przy meblach, ale nie umiał raczkować :szok::tak:
Panstwo, u ktorych bylismy po wózeczek mieli i chodzik i pchacz, nie polecali nam pchacza, mowili to z wykrzyknikiem, i wyciagneli to pokazac. Wiec moze jest tak , ze są różne firmy tych pchaczy, ale to co zobaczylam to szok:szok: To cos sie niesamowicie rozpedza i jak dziecko to pcha przed soba, to nabiera predkosci i dziecko nie nadąża i upada i tak co chwilę, zwyczajnie było to coś zupełnie nie stabilne i ja bym dziecku nie dała. Ale moze są inne ?

kerna o to fajnie, to dokupie tylko ze 2 szt. bo ze 2 mam i zobaczę czy bedzie dzidzi w tym wygodnie czy może inaczej jakoś.

co do chodzików to ja nie wiem czy będe używac, słyszałam rózne opinie, koleżanka mojej siostry wsadzała malą w chodzik i ma krzywe nóżki, moja siostra też sadzała i mała ma normalne, a sama zarzekała się ze w chodziku nie będzie dziecka trzymac zeby nie miało krzywych nóg. tak więc każdy ma swoje zdanie , ja nie mam pojęcia jak to będzie.

reklama
Karolina pokoik marzenie
Beniaminko wozek poprostu cudny i do tego sliczna zielen.

Lilu ja tez jestem przeciwniczka chodzikow,i tez nie uzywalam ( moj maly zaczal sam wstawac - niestety nie raczkowal i chodzil bardzo wczesnie bo jak mial 9 miesiecy) czesto sie zdarza , ze potem jeszcze dzieci w wieku 14-15 lat chodza na palcach- pokolenie chodzikowe.

Do góry