reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

NOWY LAKTATOR ELEKTRYCZNY NUK +but.+wkła.+chus+gr (972684269) - Aukcje internetowe Allegro
zastanawiam sie nad kupnem laktaora!!
Bardzo chce dlugo karmic piersiac dziecko(chociarz z pol roku)i mysle ze taka rzecz mi sie przyda,gdyz corke karmilam tylko miesiac bo nienajadala sie mlekiem.....moze macie doswiadczenia co do tego laktatora i wogole czy opalca sie kupic elektroniczny!!??
I tez mialam problem zaraz po porodzie z sutkami wkleslymi corka nie mogla zlapac sutka i musialam przed kazdym karmieniem laktatorem odciagnac mleka troche i wtedy sutek sie pojawil..a mialam taki najwyklejszy wtedy reczny i nie bardzo sie sprawdzil.Czekam na opiniej.pozdraiwam

reklama
Co do laktatora to za duzo nie wiem, bo to moje pierwsze dzieciatko, ale moja mama caly czas cos czyta i dowiaduje sie od znajomych wielu sprawach dotyczacych ciazy i roznych akcesoriach. Z tego co mi mowila to reczne sa niepraktyczne( ona plakala z bólu przy odciaganiu mleka), a elektryczny podobno bardzo sie przydaje. Ale wartoby poznac opinie dziewczyn tutaj na forum, ktore maja jakies doswiadczenie w tym temacie:)

Jeśli chodzi o laktatory zmęczyłam 3 przy Oli, nie chciała pić z piersi to 5 m-cy odciągałam i 3 poszły. Najlepszy był ręczny, zawsze jest regulacja ssania, ja akurat lubiałam jak mocno ciągnęło:-D
Elektryczny zepsuł się po m-cu użytkowania, bo w sumie to co 3 godz odciągałam i wystarczyło że siknęło mleka nie w tą dziurkę i potem już nie ciągnął:dry:

Teraz zainwestuję jakby nie chciało małe ssać ale mam nadzieję że będzie jak syn namiętnym ssakiem:-)

szczerze powiem, że jakbym nie miałą synka w inkubatorze to laktatora bym nie kupowała:no: Jeżeli chcesz karmić piersia i siedzieć w domku to pierś wystarczy. A do sporadycznych odciągnieć można użyć rąk;-) albo kupić ręczny laktator.
Ja mam medele swing. To jest elektroniczny. Kupiłąm wcześniej, żeby zaoszczędzić aventu ręczny i teraz sobie nowiutki leży i czeka aż go ktos zechce:sorry2::sorry2: nie pasował mi kompletnie i nie ściągnęłam ani kropli. Alewiele diewczyn jest zadowolona. Mi medela służyła dwa miesiace odciągania co 2godz. nie miałam z nim żadnych problemów:-) Dla mnei to jest genialny produkt:tak: Potem jak Michał był w domku, to nie użyłam go ani razu:-)
http://allegro.pl/item939414450_elektryczny_laktator_medela_swing_gratis.html to ten. Ale do sporadycznych odciągnieć mleka nie wydawałbym tyle kasy. Rękami również można sobeiz nabrzmiałymi piersiami poradzić.

Jak będe miała drobne to sobie taki wózko- rower kupie. Hehe.
W artykóle piszą o 1800 $ nie tak dużo za dobrej jakości rower+ wózek+foteliki tsaaaaaa

Ten w paseczki też fajny.

Co do laktatorów ja przy Pysiu miałam medela mini electric- sprawdził sie niesamowicie. Ale ja 2 tyg po porodzie musiałam wrócić i na studia- egzaminy i do pracy. Laktator był niezbędny, nieraz odciągałam "wyjazdowo'.
Niestety już przy Tymku miałam ręczny- komfort tak tragiczny, że wolałam z domu nie wychodzić niż odciągać, reka zwyczajnie przy starszym dziecku bolała.
Ale też d pracy musiałam wychodzić sporadycznie.
Teraz wychodzić będe musiała rzadko, ale wiem jak wyjście na 3 godznki d przyjacioły czy na zakupy ratują psyche i uczą małża pokory więc laktator musi być.

ja laktatora uzywalam tylko w szpitalu w 3 dobie jak miałam nawał pokarmu, a syncio zawsze pił z cysia :-) ręcznego nie polecam, miałam go w domu i nieraz próbowałam coś sciągnąć jak wychodziłam na dłuzej ale nic sie nie dawało wyprodukować.. ratowaliśmy się wtedy wodą z glukozą :-) i jakoś wytrzymywał 2-3 godziny :-)

reklama
co do laktatora to mam dwa reczny z aventu i elektryczny z babyono
reczny super sprawa i tego uzywalam,elektryczny porazka mowie Wam
ale wsio kwestia gustu,mnie po elektrycznym bardzo sutki bolay

Do góry