reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

A co do kocyków to mnie osobiście bardziej odpowiadają te z microfibry - są mięciutkie jak kaczuszka! :-D:-p

Piżamki mam już w domu 2, ale 3 chcę domówić - niech będzie więcej jak ma zabraknąć :D Z tym, że bez żyrafy!!! :szok: Muszę się poprawić :)

reklama
hehe dobry dylemat. Po 2 dzieciach jestem ale też bym się zastanawiała :-D
Najlepiej popatrz ile masz miejsca. Fakt, w większej wanience maluch sobie pokopie ale to ustrojstwo potem strasznie nieustawne.
No i stelaż też trzeba większy. W sumie to tylko kilka mc.
Jak nie zwracasz dużej uwagi na oszczędność wody i masz niezbyt małą łazenkę to bierz dużą.:-D
Proponuje Tummy Tub :-D.

hehe dobry dylemat. Po 2 dzieciach jestem ale też bym się zastanawiała :-D
Najlepiej popatrz ile masz miejsca. Fakt, w większej wanience maluch sobie pokopie ale to ustrojstwo potem strasznie nieustawne.
No i stelaż też trzeba większy. W sumie to tylko kilka mc.
Jak nie zwracasz dużej uwagi na oszczędność wody i masz niezbyt małą łazenkę to bierz dużą.:-D
Proponuje Tummy Tub :-D.

Hahahaha :-D W wiaderku nie mam zamiaru kąpać dziecka - a już napewno nie w wiaderku za 80 zł. :-D

Mam małą łazienkę i stąd te moje dylematy! :)

ja też mam małą łazienkę i dzidzie będe kąpac w pokoju bo w łazience musiałabym wanienkę wkładac do wanny i się schylac, a tak przytargam wanienkę do pokoju i bedę kąpac dzidzie.

U nas koszul nie proponują a mają z tego co wiem :/ Ja do porodu wolałabym szpitalną bo jak rodziłam to zaraz uślabraną miałam całą i od razu do prania musiała iść. Potem w szpitalu miałam tą z wycięciami na piersi i jak na moje małe to sie nie sprawdziła bo non stop się te kieszonki rozwierały i cycki mi było widać ;) Teraz chcę taka tylko rozpinaną na guziki.

ja z tych bardziej cycatych:-)
u mnie taka koszula sprawdziła się rewelacyjnie ;-)
L/XLkoszula ciążowa,do porodu,karmieniaWYPRZEDAZ (1109143944) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

ja też mam małą łazienkę i dzidzie będe kąpac w pokoju bo w łazience musiałabym wanienkę wkładac do wanny i się schylac, a tak przytargam wanienkę do pokoju i bedę kąpac dzidzie.

Myślę, że szybko się ewakuujesz z powrotem do łazienki - jak tylko dzidzia zacznie Ci chlapać wszędzie wodą :-D I dalej nie wiem jaką zamówić... :(

ja uważam że większa jest bardziej praktyczna i wygodniejsza (dla dziecka) tez mam małą łazienkę i pierwsza córcie kąpałam w pokoju i jakoś nie przeszkadzało mi ze dywan troche pochlapany...

Myślę, że szybko się ewakuujesz z powrotem do łazienki - jak tylko dzidzia zacznie Ci chlapać wszędzie wodą :-D I dalej nie wiem jaką zamówić... :(

ja gdzieś czytałam że lepiej jest zamawiać większą wanienkę bo na dłużej starczy, podobno dziecka nie powinno się kąpać w wannie dla dorosłych tylko nie pamiętam czemu... jak znajdę ten artykuł to wrzucę linka
a co do kąpania w pokoju... prawie wszystkie młode mamuśki które znam kąpią dzieci właśnie w pokoju ze względu na temperaturę i wygodę, w małej łazience tak naprawdę nie ma gdzie postawić wanienki nie mówiąc już o wygospodarowaniu miejsca na suszenie i ubieranie malucha a w pokoju jest poprostu wygodniej a to co się rozleje zawsze można wytrzeć...

ja gdzieś czytałam że lepiej jest zamawiać większą wanienkę bo na dłużej starczy, podobno dziecka nie powinno się kąpać w wannie dla dorosłych tylko nie pamiętam czemu... jak znajdę ten artykuł to wrzucę linka
a co do kąpania w pokoju... prawie wszystkie młode mamuśki które znam kąpią dzieci właśnie w pokoju ze względu na temperaturę i wygodę, w małej łazience tak naprawdę nie ma gdzie postawić wanienki nie mówiąc już o wygospodarowaniu miejsca na suszenie i ubieranie malucha a w pokoju jest poprostu wygodniej a to co się rozleje zawsze można wytrzeć...

To teraz już w ogóle nic nie wiem :confused: Znajomej dzieciaczka Pani dermatolog zabroniła kąpania w wanience, bo mała miała coś ze skórą - jakąś wysypkę - zaczęli kąpać w normalnej wannie i problem znikł. Sama już teraz nie wiem :) Ale dziękuje za każdą opinię - jest to cenne!

reklama

Kochane a jak to jest z wanienkami do kąpieli maluszków? Kupujecie mniejszą czy większą (102, czy 86)? Mam taki mętlik, że nie wiem którą zamówić :-) Hihihi, błahy problem, ale spędza mi sen z powiek. Moje spostrzeżenia:

1. mam wannę, więc dzieciątko może spokojnie "przesiąść" się do dużej, normalnej wanny, gdy ta okaże się już za mała
2. do mniejszej wanienki potrzeba mniej wody, a dziecko na początku jest malutkie

Pomocy!!! ;-)

Własnie mi mama przypomniała, ze mam juz wanienke, która stoi 4 lata. Mama ja kupiła jak siostra miała pierwsze dziecko i czasami u Nas nocowała. Wiec stoi prawie nieuzywana. Rozmiaru nie znam w cm, ale na pewno jest mała. Mysle, ze wystarczy tym bardziej, ze potem jak dzidzius urosnie bedzie na siedzaca sie kapał.

marta jak mam zmierzyc ta wanienke w cm? Bo chce dokupic ten stelaz pod nia, i w sklepie pewnie beda pytac o rozmiar wanienki.

Do góry