reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

A co do kocyków to mnie osobiście bardziej odpowiadają te z microfibry - są mięciutkie jak kaczuszka! :-D:-p

Piżamki mam już w domu 2, ale 3 chcę domówić - niech będzie więcej jak ma zabraknąć :D Z tym, że bez żyrafy!!! :szok: Muszę się poprawić :)

reklama
hehe dobry dylemat. Po 2 dzieciach jestem ale też bym się zastanawiała :-D
Najlepiej popatrz ile masz miejsca. Fakt, w większej wanience maluch sobie pokopie ale to ustrojstwo potem strasznie nieustawne.
No i stelaż też trzeba większy. W sumie to tylko kilka mc.
Jak nie zwracasz dużej uwagi na oszczędność wody i masz niezbyt małą łazenkę to bierz dużą.:-D
Proponuje Tummy Tub :-D.

hehe dobry dylemat. Po 2 dzieciach jestem ale też bym się zastanawiała :-D
Najlepiej popatrz ile masz miejsca. Fakt, w większej wanience maluch sobie pokopie ale to ustrojstwo potem strasznie nieustawne.
No i stelaż też trzeba większy. W sumie to tylko kilka mc.
Jak nie zwracasz dużej uwagi na oszczędność wody i masz niezbyt małą łazenkę to bierz dużą.:-D
Proponuje Tummy Tub :-D.

Hahahaha :-D W wiaderku nie mam zamiaru kąpać dziecka - a już napewno nie w wiaderku za 80 zł. :-D

Mam małą łazienkę i stąd te moje dylematy! :)

ja też mam małą łazienkę i dzidzie będe kąpac w pokoju bo w łazience musiałabym wanienkę wkładac do wanny i się schylac, a tak przytargam wanienkę do pokoju i bedę kąpac dzidzie.

U nas koszul nie proponują a mają z tego co wiem :/ Ja do porodu wolałabym szpitalną bo jak rodziłam to zaraz uślabraną miałam całą i od razu do prania musiała iść. Potem w szpitalu miałam tą z wycięciami na piersi i jak na moje małe to sie nie sprawdziła bo non stop się te kieszonki rozwierały i cycki mi było widać ;) Teraz chcę taka tylko rozpinaną na guziki.

ja z tych bardziej cycatych:-)
u mnie taka koszula sprawdziła się rewelacyjnie ;-)
L/XLkoszula ciążowa,do porodu,karmieniaWYPRZEDAZ (1109143944) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

ja też mam małą łazienkę i dzidzie będe kąpac w pokoju bo w łazience musiałabym wanienkę wkładac do wanny i się schylac, a tak przytargam wanienkę do pokoju i bedę kąpac dzidzie.

Myślę, że szybko się ewakuujesz z powrotem do łazienki - jak tylko dzidzia zacznie Ci chlapać wszędzie wodą :-D I dalej nie wiem jaką zamówić... :(

ja uważam że większa jest bardziej praktyczna i wygodniejsza (dla dziecka) tez mam małą łazienkę i pierwsza córcie kąpałam w pokoju i jakoś nie przeszkadzało mi ze dywan troche pochlapany...

Myślę, że szybko się ewakuujesz z powrotem do łazienki - jak tylko dzidzia zacznie Ci chlapać wszędzie wodą :-D I dalej nie wiem jaką zamówić... :(

ja gdzieś czytałam że lepiej jest zamawiać większą wanienkę bo na dłużej starczy, podobno dziecka nie powinno się kąpać w wannie dla dorosłych tylko nie pamiętam czemu... jak znajdę ten artykuł to wrzucę linka
a co do kąpania w pokoju... prawie wszystkie młode mamuśki które znam kąpią dzieci właśnie w pokoju ze względu na temperaturę i wygodę, w małej łazience tak naprawdę nie ma gdzie postawić wanienki nie mówiąc już o wygospodarowaniu miejsca na suszenie i ubieranie malucha a w pokoju jest poprostu wygodniej a to co się rozleje zawsze można wytrzeć...

ja gdzieś czytałam że lepiej jest zamawiać większą wanienkę bo na dłużej starczy, podobno dziecka nie powinno się kąpać w wannie dla dorosłych tylko nie pamiętam czemu... jak znajdę ten artykuł to wrzucę linka
a co do kąpania w pokoju... prawie wszystkie młode mamuśki które znam kąpią dzieci właśnie w pokoju ze względu na temperaturę i wygodę, w małej łazience tak naprawdę nie ma gdzie postawić wanienki nie mówiąc już o wygospodarowaniu miejsca na suszenie i ubieranie malucha a w pokoju jest poprostu wygodniej a to co się rozleje zawsze można wytrzeć...

To teraz już w ogóle nic nie wiem :confused: Znajomej dzieciaczka Pani dermatolog zabroniła kąpania w wanience, bo mała miała coś ze skórą - jakąś wysypkę - zaczęli kąpać w normalnej wannie i problem znikł. Sama już teraz nie wiem :) Ale dziękuje za każdą opinię - jest to cenne!

reklama

Kochane a jak to jest z wanienkami do kąpieli maluszków? Kupujecie mniejszą czy większą (102, czy 86)? Mam taki mętlik, że nie wiem którą zamówić :-) Hihihi, błahy problem, ale spędza mi sen z powiek. Moje spostrzeżenia:

1. mam wannę, więc dzieciątko może spokojnie "przesiąść" się do dużej, normalnej wanny, gdy ta okaże się już za mała
2. do mniejszej wanienki potrzeba mniej wody, a dziecko na początku jest malutkie

Pomocy!!! ;-)

Własnie mi mama przypomniała, ze mam juz wanienke, która stoi 4 lata. Mama ja kupiła jak siostra miała pierwsze dziecko i czasami u Nas nocowała. Wiec stoi prawie nieuzywana. Rozmiaru nie znam w cm, ale na pewno jest mała. Mysle, ze wystarczy tym bardziej, ze potem jak dzidzius urosnie bedzie na siedzaca sie kapał.

marta jak mam zmierzyc ta wanienke w cm? Bo chce dokupic ten stelaz pod nia, i w sklepie pewnie beda pytac o rozmiar wanienki.

Do góry