reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

wstretnamałpko fajny pomysł z tymi pieluchami dla dorosłych, muszę ich poszukac u nas, dostane je w aptece???

a jeszcze jedno pytanko, kupujecie majtki poporodowe czy zwykłe jakieś bawełniane do szpitala???

Mam te majtki, 3 szt. ale chyba za mało. Reszte wezme bawełnianych, albo jeszcze te dokupie.

Podpaski mam poporodowe z belli, ale jeszcze kupie takie podkłady na łozko, co by im za bardzo nie poplamic tej super szpitalnej pościeli. I jak cos przesiaknie to podkładzik do kosza.
Koszule mam 3, w tym jedna z zyrafa:-D:-D. A do porodu to nie wiem czy musze miec swoja, czy szpitalna dadza. Ale chyba tak. Bo jak w zeszłym roku miałam zabieg po poronieniu to dali taka zielona, jednorazowa.

Co do worków na pampersy wydaje mi sie , ze to zbedny wydatek. Ale jak kto woli.

reklama
U nas koszul nie proponują a mają z tego co wiem :/ Ja do porodu wolałabym szpitalną bo jak rodziłam to zaraz uślabraną miałam całą i od razu do prania musiała iść. Potem w szpitalu miałam tą z wycięciami na piersi i jak na moje małe to sie nie sprawdziła bo non stop się te kieszonki rozwierały i cycki mi było widać ;) Teraz chcę taka tylko rozpinaną na guziki.

Ja nie jestem pewna czy we Wrocławiu na Brochowie dają koszulę do porodu więc na wszelki wypadek wezmę z domciu jedna krótką na zatracenie:-)
Mam do Was takie pytanie może głupie ale tak się ostatnio zastanawiałam czy jeśli się okarze, że nie mam pokarmu po porodzie to musze zabrać ze sobą do szpitala mieszankę dla dziecka czy nie?
Nie mam bladego ani zielonego pojęcia jak to z tym jedzonkiem dla malucha jest....:-(

agusska oj będziesz miała :-) Na początku to kilka kropelek a dziecko i tak jest najedzone p wyjściu z brzucha więc pierwsze dni karmienia są po to aby rozbudzić laktacje.
Pewnie nic by się nie stało jakby dzidziuś nc przez te 3 dni szpitala nie zjadł:-D.
No ale pielęgniarki na pewno zadbają oo dokarmeniie. Tam mają darmowe mleko, czasem takie w buteleczkach już przygotowane.
Mnie za to denerwowało, że nikt tego mlecza nie podgrzewał.:sorry2:

To super że te koszule w zyrafki się nadadzą, nie powiem 1 kosztuje 17 zł co mnie cieszy, bo u mnie musiałabym dac przynajmiej 30-40 zł w sklepie, a tak za tą cene mam 2.
Zamówie sobie trzy i wrazie czego 1 pójdzie na poród .

te wkłady poporodoe z bella też gdzieś na aukcji widziałam, to też wezmę takie, facet miał jeszcze butelki i aventu i inne, smoczki,kocyki, ręczniczki z kapturkiem i różne pierdółki więc wszystko za jednym zamachem już i jeden koszt przesyłki co też mnie bardzo cieszy.

Hej dziewczyny!

Też gdzieś nawineły mi się koszule z żyrafą, zastanawiam się, czy na poród nie lepiej jakiś T-shert męża wziąść jest dłuższy ale nie tak długi jak koszula nocna co o tym myślicie skoro i tak idzie na straty..

A i proszę was jeszcze o poradę dotyczącą kocyka. Osobiście mam u;przedzenia do kocyków polarowych odrazu kojarzy mi się elektryzowanie. Ale zastanawiam się między 2. Prosze doradzcie który lepszy.
Mięciutki śliczny kocyk z mikrofibry 90x110 HIT (1103567387) - Aukcje internetowe Allegro
Mięciutki śliczny kocyk polarowy 90x110 słonik (1103376090) - Aukcje internetowe Allegro

śliczne te kocyki, mi się 2 bardzo podobają, zresztą są podobne, a co do materiału niech się bardziej doświadczone mamusie wypowiedzą bo ja się nie znam który dla dzidzi lepszy :)

kalcha oba kocyki są bardzo fajne... jeżeli chodzi o materiał to mi młode mamy polecają mikrofibrę... jak nie możesz się zdecydować to idź do jakiegokolwiek sklepu dziecięcego i poproś o pokazanie Ci kocyków z tej firmy i z takich materiałów pomacasz i potem wybierzesz na all

Haszi dzięki za odpowiedź:)

Kocyki śliczniutkie. Mi podobają się te z polaru i kupię sobie taki zielony. Z micro mam już jeden więc ten będzie jak znalazł na zimę do wózka:)

reklama
Kochane a jak to jest z wanienkami do kąpieli maluszków? Kupujecie mniejszą czy większą (102, czy 86)? Mam taki mętlik, że nie wiem którą zamówić :-) Hihihi, błahy problem, ale spędza mi sen z powiek. Moje spostrzeżenia:

1. mam wannę, więc dzieciątko może spokojnie "przesiąść" się do dużej, normalnej wanny, gdy ta okaże się już za mała
2. do mniejszej wanienki potrzeba mniej wody, a dziecko na początku jest malutkie

Pomocy!!! ;-)

Do góry